Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kasiaaa442

Jak uregulowac okres?

Polecane posty

Gość Kasiaaa442

okres mam juz prawie 1,5 roku i jest on dlaej nieregularny jakie sa sposoby na jego regulacje bez pojsca do ginekologa?

bez pojsc do ginekologa to ciezko, a dlaczego nie chcesz isc do niego? nie gryzie..

Gość nie musisz iść
do faceta możesz pójść do kobiety.

Gość Graziella
Witam wszystkich...! Ja również chciałam sie z Wami podzielić na temat nieregularnego okresu. Ja miesiączkuje już od ponad 7 lat i nigdy jeszcze mój okres nie był regularny... Pewnego razu wybrałam sie więc do ginekologa w celu zbadania całej sytuacji i upewnienia się, czy może coś mi dolega, bo okres mam w różnych odstępach raz po 2,5 miesiąca raz dłużej raz krócej (sama już nie wiem od czego to może zależeć). Kiedyś jeszcze na dodatek miałam tak, że oprócz tych długich odstępów między okresami, to jak już dostałam go, to potrafił on trwać nawet cały miesiąc... (zapewne nawet wtedy miałam anemie, bo tyle krwi przecież straciłam w ciągu miesiąca). Obecnie odstępy między miesiączkami dalej mam tak długie, ale okres trwa już 7 dni, wiec to mnie cieszy, ze już nie jest tak jak kiedyś, że w nieskończoność...! Więc poszłam do lekarza: miałam robione USG przez pochwowe, skierowana też zostałam na badanie poziomu prolaktyny i zrobiono mi cytologię. Wyniki badań były w jak najlepszym porządku, a lekarz jak patrzył przez USG na monitorze pokazywał mi moja macicę, przydatki, mówiąc, że wszystko jest ok, że jestem zdrowa. Tzn nie do końca, bo wykrył nadżerkę, ale powiedział, że narazie nic z tym nie będziemy robić bo u młodych kobiet może ona sama zaniknąć. Być może ta nadżerka jest przyczyną mojej nieregularności...nie wiem . Lekarz też powiedział mi na pocieszenie, że w mojej miejscowości są 2 kobiety, które mają okres co pół roku (bo taki już mają organizm) i urodziły zdrowe dzieci i nie były na nic chore. Także nie zawsze miesiączka oznacza to, ze kobieta ma okres co miesiąc... Co prawda, aby zajść w ciążę, kobiety co maja tak długie przerwy maja rzadziej owulacje od tych, co miesiączkują co miesiac, ale to nie musi oznaczac od razu jakas chorobe czy tez niemoznosc zajscia w ciaze... Cieszę się, że mogłam sie z Wami tym podzielić! Pozdrawiam

Gość ja w sumie wiem
ale nie powiem i pisze na pomaranczowo bo wstydze na czarno i nie trzeba to do ginekologa isc

Gość comealong
a te ziółka na pewno nie sa szkodliwe? Ktoś je stosował?

Gość anuska15
mam pytani mam 14 blizej 15 lat i okres od 2 lat i jeszcze mi sie nie zdarzylo miec regularnie mam tak co 2-3miesiace czy powinnam isc do lekarza??