Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

anetkaw1-17

Krwawi mi odbyt czego to objawy?

Polecane posty

Od dzis zauwazylam,ze caly czas krwi mi odbyt, nie mocno, ale gdy przetre chusteczka sa slady krwi.. Co to mzoe byc?

Gość jolaaaaaaa
rak

Gość dla uspokojenia
na 100% hemoroidy w stanie początkowym. Jakiś cieć/ciećka niepotrzebnie straszy Cię rakiem, be!!!!. Spróbuj tak: 1.nasiadówki w letnim wywarze z kory dębu 2.maść i równoleglre czopki proctoglyvenol 3.idealna higiena odbytu, czyli po każdej defekacji mycie ciełą wodą i mydłem, po umyciu płukanie chłodną i wreszcie zimną wodą. 4 dieta bogata w błonnik i witaminy 5 trening rekreacyjny w pocie czoła SZczegóły w odpowiednich tematach na www.vademecum.zdrowia.prv.pl Na wszelki wypadek idź też do lekarza proktologa

Gość studentka_med.
najczęstszą przyczyną krwawienia z odbytu są właśnie żylaki odbytu czyli nic innego jak hemoroidy.

istotne jest czy krwawi tylko odbyt czy np. kał jest z krwią, jeśli krwawi sam odbyt, szczególnie przy wypróżnianiu może to być szczelina odbytu, radzę wizytę u proktologa - nic strasznego naprawdę, przepisze jakieś czopki itd. ale trzeba to koniecznie zaleczyć mogą to być oczywiście również wspomniane wyżej żylaki