Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gdfdfgd

Ważne pytanie. TORBIEL ?

Polecane posty

Gość gdfdfgd

Czy majac torbiela, mialyscie podwyzszone beta hcg. ?

beta podwyższona pojawia się w przypadku ciąży

dokładnie, jeśli masz znacznie podwyżone beta tzn, że jesteś w ciąży i tyle. To najpewniejszy test, który rozwiewa wszystkie wątpliwości

Gość annnnnia
Nie przemadrzajcie sie ja mam bete 15 a nie jeste mw ciazy. a norma byla 5.

A wcześniej byłaś w normalnej ciąży? Wykluczono ciążę pozamaciczną?

Zobacz,c o piszą na innym forum, odpowiedzi udziela jakiś lekarz: Po dwóch tygodniach od zabiegu bhcg - 47 i pojawiła sie torbiel o średnicy 5 cm. Krwawienie trwa nadal. Co Pan o tym wszystkim myśli? Czy to zaburzenia hormonalne? Czy była ciąża pozamaciczna, czy nie? Czy torbiel trzeba będzie usunąć? Najprawdopodobniej była ciąż pozamaciczna. Wahania poziomów beta-hCG mogą świadczyć o tym, że ciąża nie obumarła całkowicie i są jeszcze aktywne komórki kosmówki. Powinna Pani być pod obserwacją w warunkach szpitalnych. Moim zdaniem powinna być wykonana laparoskopia. ---------------------------------------- Myślę, że powinnaś iść z tym na izbę przyjęć do szpitala, jeśli nie masz prywatnie DOBREGO ginekologa.

Gość annnnnia
Nie bylam wczesniej w ciazy. Nie wiem skad taki wynik. dziwne

Gość annnnnia
to czemu mam okres normlany?

Gość annnnnia
40. bo ten cykl mi sie popieprzyl przez chorobe. powinnam normlanie dostac 16 marca czyli 30 dnia cyklu.. a 29 dnia cyklu (15 marca)doszlo do stosunku.

Ja zaszłam w ciążę właśnei w 29 dniu cyklu... niestety ją straciłam... zrób ponownie test beta-hcg (po 48 lub 72 godz. od ostatneigo) i zobacz, czy rośnie, jeśli rośnie... gratulować? ale też na pewno idź do lekarza, po co się denerwować...

Dzisiaj robiłaś ten test? Jesli tak, zrób nowy w poneidziałek, możesz poprosić o badanie na cito (w jakimś szpitalu, w laboratorium), żeby się nie denerwować zbyt długo.

Gość annnnnia
ALE JA NIE MOGE BYC W CIAZY TO NIE POJETE! to trwało 4 miuty ten caly stosunek!! chlopak uwazal naprawde uwazal...

Och, kochana, 44 minuty czy godzina :-) a od tego ich uważania ziemia się zaludnia :-) nie martw się, dziecko to skarb, ważne, żeby zdrowe było.... i Ty.. przez net nikt Cię nie zdiagnozuje... mnie się wydaje, że jesteś we wczesnej ciąży (uważaj na siebie i łykaj kwas foliowy)... w pon. powtórz badanie beta (powino wzrastać w ciągu 48 o ok. 60 %) i idź do ginekologa, tyle mogę Ci poradzić.... tzrymaj się, życzę szczęścia... PS> zawsze jeszcze możesz skoczyć do apteki nocnej po zwykły test ciążowy i sprawdzić, co tam wyjdzie...

Gość dssdd
ale robilas badanie bet HCg? czy nie, i dlatego nie wiesz?