Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość laala

co myślicie o imieniu Franciszek?

Polecane posty

Gość laala

Termin porodu mam na 7.05.08, wybrałam już imię dla synka - Franciszek, chciałabym się dowiedzieć (tak z ciekawości) jak to imię odbierane jest przez innych:) Zapraszam do wyrażenia swojej opini:)

Samo imie mi się podoba ale znam chlopca ktory sie nazywa... Franek Balaska :D:D:D i tak mi sie to śmiesznie teraz kojarzy :D:D:D Ale jesli nazwisko pasuje to imie Franek jest fajne :)

Oj ja mam w rodzinie jednego Franka :o nie trawie go i imię źle mi sie kojarzy.

Gość o kurczeeee
podoba mi sie

Moj syn na chrzcie ma Franek. Mial miec na pierwsze, ale z racji ze moj maz nie jest Polakiem nadalismy mu na drugie.

Gość a ja juz wole FRAN

podoba mi się chciałabym mieć syna o imieniu Frank, ale już nie zamierzam rodzić

Gość jajajajajajajja
mój siostrzeniec który własnie skończył 5 tygodni ma na imię Franek :)

Gość izdebnik
Piękne i zanikające a jaki fantastyczny patron byłam osobiście w Asyżu i nie żebym była nawiedzona ale z doświadczenia wiem że imię ma wpływ na osobowość prędzej czy póżniej to wyjdzie, ja mam na imię Bernadeta i też mam podobne życie...Ale jestem szczęśliwa z tego powodu i dumna że takie noszę imie!

Gość A ja mam Macka
Ale dac na imie dziecku Hubert Chudek (nazwisko) to chyba lekka przesada,nie?

na pierwsze, tak nie dałabym ;) ale mój bratanek nosi to imię i Franuś jest fajnym chłopczykiem! do nazwiska też pasuje :) ale też nie każdemu podobają się imiona moich dzieci i nie muszą! ważne, aby umieć dziecku powiedzieć, dlaczego wybrano dla niego akurat TO imię :)

Nieodpowiednimi są również dla chłopców imiona, stanowiące przywilej gminu, jak: Bartłomiej, Marcin, Franciszek, Maciej, Tomasz, Marcyan, Onufry, Agapit, Anzelm, Dydak, a nawet Piotr, Paweł i Wojciech. To jest najlepszy fragment :) ciekawe co za 100 lat będą pisać o nam współczesnych imionach :)

e-mamo :D dzięki! o... jak źle synom imiona wybrałam :p wojciech i maciej... o fuuuuuu! jakie gminne :D

Gość hulakula
piekne imie, moje drugie dziecko, jesli bedzie chlopcem, tak wlasnie nazwe. Na razie nie wiem co sie urodzi :)

Gość głupie baby z was
straszne,aaskudne,ohydne to imię :O:O:O.biedne to twoje dziecko będzie:o:O.Froncek :D:D

Gość nie taka chuda
a mi sie przejadlo już to imię. co drugi mały chłopczyk to Franciszek - nudne to już jest :(

e-mamo, w tajemnicy się przyznam, że ja również :p noszę imię jak co trzecia mama na forum :) za to córki (wg podanego przez Ciebie art.) nazwałam w miarę poprawnie :) zofia i antonina! za antoninę cecylię, to nawet w najblizszej rodzinie dostałam po uszach :p

Hyhy :) Rady sprzed 100 lat :) Mnie się ten artykuł miło czytało :) I ciekawa jestem jak taki poradnik brzmiałby w dzisiejszych czasach :)

Gość moliza
uwielbiam to imię, ale mam córki jakby mi się trafił chłopak to tak dałabym mu na imię (pomarzyć można) :) nie tylko Franciszek z Asyżu (cudny święty) ale też obecnie żyjący znany biskup Franciszek Macharski i chociażby aktor Franciszek Pieczka, to imię pięknie brzmi po francusku i włosku na co dzień Franio, Franek

gruby misiu! ❤️ jeśli kiedyś urodzę córeczkę będzie właśnie Antonina! cudnie 🌻