Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość w końcu normalnie

Polacy coraz lepiej oceniają sytuację w kraju

Polecane posty

Gość w końcu normalnie

http://wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=1342&wid=9802775&rfbawp=1206740204.578 " W porównaniu z lutym nastroje społeczne poprawiły się: 45% pytanych przez OBOP uważa, że sprawy w kraju idą w dobrym kierunku; przeciwnego zdania jest 14% respondentów. W porównaniu z ubiegłym miesiącem odsetek Polaków pozytywnie oceniających bieg spraw w kraju wzrósł o 7 punktów procentowych, zaś ankietowanych, którzy mają negatywną opinię, zmalał o 2 punkty. " Pytanie z czego się tak Polacy cieszą ? Giełda na pysk, ceny niebotyczne, raty wyższe (podniesienie stóp), służba zdrowia strajkuje, zaPOwiedziana podwyżke podatków (sic!) w postaci 1% zdrwotnej + 18% liniowy (realna podwyżka dla ponad 90 % płacących ! ) Z czego wynika ta POprawa nastrojów i komu się nastrój POprawia ??

Gość wypal paczke fajek
To moze Ty powiedz mi dlaczego dla przecietnego zjadacza chleba problemem ma byc - "gielda na pysk"? = strajk sluzby zdowia? Czym sa dla Ciebie niebotyczne ceny? Byles za granica? Tam ceny sa o wiele wieksze. I nie mowie tu o krajach takich jak Austria gdzie pensje sa takze odpowiednie. Na Wegrzech srednia krajowa jest nizsza od naszej,a ceny produktow znacznie wieksze.Sluzba zdrowia wiaze sie z wiekszymi oplatami(np sama oplata za wizyte w szpitalu, dodatkowa za przebywanie w szpitalu). Wiec co? Tak latwo CI obwiniac rzad? Masz pojecie o polityce? Bo chyba mgliste.Myslisz ze jakakolwiek partia w ciagu jednej kadencji potrafi rozwiazac kazdy problem?Nie! Sa za to partie ktore tworza sobie podwaliny do stabilnej polityki i zmian. Radykalizm i obietnica szybkich zmian upada rownie szybko jak powstaje. Strajki sluzby zdrowia sa efektem polityki pisowskiej. Wiec moze przyjzyj sie obiektywnie sytuacji politycznej w polsce, porownaj kadencje pisu i po i dopiero pozniej zacznij miec watpliwosci. Bo efektywne zmiany to proces dlugofalowy, a nie migawki w fleszach. Tak dla informacji. Nie jestem za PO, nie glosowalem na PO ,ale potrafie obiektywnie ocenic.

Gość wypal paczke fajek
i zobacz, że sie polepsza, niedługo ja z moim chłopakiem będziemy mogli wziąć gejowski ślub, wreszcie będzie normalnie.

wypal paczke fajek--no nie bredz czlowieku,no.Za jaka granica masz te wyzsze ceny?Wiekszosc artykulow jest w Polsce w takich samychn cenach jak na tzw.zachodzie.Niektore artykuly sa drozsze i to znacznie.Tansze sa nowe samochody,bo juz uzywane sa znacznie drozsze.Nie mowie tu o tych twoich fajkach-bo moze tobie o to chodzi?Maja porownywalne ceny do naszych,ale zarobki 5io,czy 6io krotnie wyzsze od naszych.Co ty porownujesz jakies tam wegry.Oni wychodza z komuny.Tak jak my.W Polsce mamy problem okradania kraju przez bandytow ktorzy nami rzadza.Ci nie kradna worka cementu,ale miliony nowych zlotych.To ci,o ktorych czytasz niemal codziennie w gazetach.Mamy wciaz problem ukladow i mafijnych powiazan biznesowo-politycznych,ktore teraz zaPOczatkowaly swa dzialalnosc po 1,5 rocznej przerwie. Podatek liniowy oznacza mniejsze podatki dla bogaczy,a wieksze dla biedoty.Nigdzie takiego podatku nie ma,procz...Rosji.Tam jednak nie mozna juz mowic nawet o rozwarstwieniu spoleczenstwa.Tam sa dwa swiaty:bogaczy jezdzacych Rolls Royce'ami i biedoty chodzacej pieszo...

Gość zapewniam cię że ja miałem
ubaw :-)

Gość katrin121
Cofamy się niestety/a głupi Polacy,głównie studenci mówią że jest lepiej! a Tv kłamie,teraz to prosto plują w twarz!!! a na gębę-zawsze kłamliwie uśmichniet ą(z czego tak się cieszyć) Tuska nie mogę patrzeć!!!

Cytat: "strajki sluzby zdrowia sa wynikiem polityki PiSowskiej".Jestem w szoku.Wiem,ze komuchy sa klamcami i nie znam zadnego uczciwego komucha ani lewaka.Ale mimo wszystko jestem w szoku,bo co i rusz komuchy,lub ich zwolennicy, zaskakuja mnie swoja bezczelnoscia.Nie wiem ,jak rozmawiac z kims,kto pisze takie klamstwa?Moze ty mi powiesz czlowieku?Jak? Pisanie takich opinii jest dla mnie naprawde wstrzasajace.Po 50 latach komuny,tego omunistycznego bandytyzmu,nagle sie okazuje,ze sa jeszcze ludzie ktorzy nie widza niczego zlego w tamtym okresie dziejow Polski.Malo tego.Atakuja wszystkich,ktorzy chca dla Polski ,w tym tez dla nich,-dobrze.Tepota ,nieznajomosc historii,brak umiejetnosci samodzielnego myslenia.Oto wynik,przyczyna i skutek babrania sie nas wszystkich w tym komunistycznym szambie.To wlasnie dlatego tacy ludzie jak Urban,Michnik,Geremek,czy Kwasniewski znajduja posluch w naszym narodzie.Nawet nie przeszkadza wam to,ze wasze wybory za kazdym razem okazuja sie katastrofa nie tylko dla samych was.Cierpimy z tego powodu my wszyscy.Czy wreszcie kiedys ta masowa glupota sie skonczy?Czy niektorzy przeczytaja choc kilka ksiazek po to,zeby sie dowiedziec kto jest kim,zeby nie mylic wrogow swoich wlasnych,z przyjaciolmi?

Gość kłamstwa z debaty
“Gospodarka, z mojego punktu widzenia, to przede wszystkim portfele zwykłych ludzi. Szczególnie, że te nadzieje rozbudzono bardzo poważnie. Czy pan premier mógłby odpowiedzieć dzisiaj na pytanie, czy wie ile podrożały naprawdę podstawowe dla ludzi niezamożnych artykuły w ciągu dwóch lat waszych rządów. Pytam o chleb, o ziemniaki, o jabłka, o kurczaki, o gaz ziemny i o benzynę. Wybrałem sześć najbardziej potrzebnych, najbardziej typowych artykułów podstawowych.” Co pan na to, panie p. ?

o fajkach nie wspominam bo to inna kwestia. Za kazda granica.Mieszkalem 2 lata w Budapeszcie i rok w Lyonie. Przecietne wydatki na te same produkty sa o wiele wieksze.I to co ja tez wspomnialem pensje tez sa wieksze dlatego nie jest to tak odczuwalne. "Oni wychodza z komuny.Tak jak my"- no wlasnie, moze dlatego porownuje te dwa kraje?Raczej powinnismy patrzec na kraje europy srodkowej ktore sa w podobnej sytuacji a stosuja inne rozwiazania. Co chcesz Polske porownywac do Danii?Po co? Podatek liniowy oznacza takie same wydatki dla kazdego. Bo jest to procent. Placisz okreslona sume od zarobku. Trudno zrownywac biznesmena z pracownikiem Tesco. Trudno zeby kazdy zyl na takim samym poziomie. Ale mieszanie do tego PO jest bezsensowne. Pewnie tam tez sa biznesowo-mafijne powiazania.Wszedzie sa.Uwazasz ze PIS takich nie mialo?Porozumienie Centrum i ART-B?SLD i FOZZ? ALe,ale...to ma wplywac na poziom niezadowolenia? Wiekszosc jest zadowolona z tego ze PIS stracil wladze i w przeciagu nastepnych lat poparcie dla tej partii wyniesie ok 10%. 60% polakow popiera PO , wiec moze stad ten optymizm?W Polsce malo kto interesuje sie polityka, a wskaznik zadowolenia ksztaltuje sie indywidualnie a nie w zaleznosci od afer. Statystyki sa przerazajace. ALe statystycznie spacerujac z psem kazdy z was ma 3 nogi. Wiec nie upatruj prawdziwej sytuacji kraju lub jej odzwierciedlenia w procentach.

Gość spadlem z krzesla
a kiedy pojawila sie fala strajkow lekarzy? Za czasow pisu, teraz jest kontynuowana bo kazdy liczy na to ze nowy rzad od razu cos zmieni.A autor tematu umiejetnie przypisuje strajki PO. Boskie!

Gość pozostane anonimowy222
Ekstra. Autor strajkami lekarzy obarcza PO, ale pozniej juz komunizm.hahahahahah. To moze sie zdecydujesz? Obrona pisu to jedno, ale pograzanie sie to drugie. Wiec na co sie decydujesz?

Gość POdniesiemy POdatki
POdnieisemy POdatki - zapowiedź wprowadzenia od 2011 podatku liniowego w wysokości najprawdopodobniej 18% jak się dziś mówi, spowoduje faktycznie zwiększenie obciążeń podatkowych dla pewnie 90% podatników. Dziś średni podatek efektywny dla I grupy podatkowej wynosi niecałe 14 % ! Różnica kolosolna (choć nie aż 4 %). Zdania są podzielone wśród ekonomistów co do podatku liniowego - to raz. W większości krajów europejskich mamy podatki dochodowe progresywne !

Gość usiądź bo znowu spadniesz
Już się zapomniało, ajk to HGW brylowała z bułeczkami wśród strajkujących pielęgniarek i lekarzy i wręcz zachęcał do kontynuowania strajków ? Przyczyna strajków są m.in. 48 godzinne ograniczenia unijne. Inną sprawą jest, że PO także i dziedzinie służby zdrowia na razie, delikatnie mówiąc, nie ma się czym pochwalić. A szafy pękały ponoć od gotowych ustaw i jedynie wstrętny PiS nie pozwalał ich w Sejmie uchwalić, bo "wszystko blokował". Teraz się pewnie te cudowne rozwiązania i ustawy zdematerializowałyt. Istny CUD :D

Gość mnie jakoś ta galopująca
inflacja nie cieszy.:o

Gość cieszyć się i POpierać
tak wmawiają sondaże ukazujące się co kilka dni; kto nie z nami, ten ..... :D czy kiedykolwiek była taka sondażowa "nagonka" na Polaków ? kots pamięta, bo co parą w okresie nie wyborczym pokazywano sondaże ? Ogłupianie i manipulowanie ludźmi. Wystarczy poczytac komentarze pod tym "sondażami".

Gość ciesz się i POpieraj
tak wmawiają sondaże ukazujące się co kilka dni; kto nie z nami, ten ..... :D czy kiedykolwiek była taka sondażowa "nagonka" na Polaków ? ktoś pamięta, bo co parą w okresie nie wyborczym pokazywano sondaże ? Ogłupianie i manipulowanie ludźmi. Wystarczy poczytac komentarze pod tym "sondażami".