Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zrobiłam za dużo sosu

Do czego można podać sos tatarski oprócz jajek?

Polecane posty

Gość zrobiłam za dużo sosu

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość do galantyny z kurczaka np
po przepis wpisz w google...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zrobiłam za dużo sosu
a do różnego rodzaju wędlin czy szynki można? nie zdążę zrobić nic w galarecie :(

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość do galantyny z kurczaka np
mozna czemu nie pasuje tak:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zrobiłam za dużo sosu
tylko jak to podać żeby było ładnie, może być sosjerka czy lepiej jakieś małe miseczki?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ja uwielbiam wędliny z sosem tatarskim, tyle, że ten sos, który ja robie jst gęsty, bardzo dużo w nim grzybków i cebulki marynowanej

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ludzie jedzą śledzie z miodem to i sos tatarski można ze wszystkim :D Mi najbardziej smakuje z pieczenią (schab) ,z wędliną i z jajkami.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zrobiłam za dużo sosu
dzięki, podniosłyście mnie na duchu :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zrobiłam za dużo sosu
dzięki, podniosłyście mnie na duchu :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość --0012--
a jak robicie ten sos tatarski?dacie przepis?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zrobiłam za dużo sosu
mam jeszcze jedno pytanie jak zrobić szybką sałatkę ze sledzi korzennych? sos tatarski robię tak słoik marynowanych grzybków, 7 ogórków konserwowych, 5 ugotowanych jajek, kapary, 2 łyżeczki musztardy, 6 łyżek majonezu kieleckiego, 2 łyzki gestej śmietany, poł łyżeczki soli, trochę pieprzu, soli wszystko drobno pokroić i wymieszać

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość --0012--
a te grzybki marynowane to jakie? moga byc pieczraki czy inne jakies?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zrobiłam za dużo sosu
zrobiłam śledzie korzenne z pesto i zalałam to oliwą z winogron, mam nadzieję, że to będzie zjadliwy wynalazek :P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zrobiłam za dużo sosu
mogą być pieczarki

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość --0012--
a te kapary to co to jest i gdzie to kupic?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zrobiłam za dużo sosu
to takie jakby zielone jagody :) kupisz je np. w słoiczkach w każdym markecie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
mój sos tatarski pól dużego majonezu, do tego dodaję słoiczek drobniutko pokrojonych grzybków marynowanych (nie pieczarek) parę drobno poszatkowanych cebulek marynowanych, ze dwa ogórki kiszone, obrane i pokrojone w drobną kosteczkę, do tego wszystkiego dolewam trochę zalewy pozostałej po grzybkach...... pycha.....

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a są w sklepach
marynowane grzybki(nie pieczarki)?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
są u mnie w spiżarce...... podrzucane przez rodziców pycha :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zrobiłam za dużo sosu

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość aaaafaaaa

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
poza wszystkim już wymienionym ja używam również do frytek i innych pieczonych, smażonych ziemniaków.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ja używam sosu tatarskiego do wszystkiego, mąż daje nawet do kanapek zamiast majonezu. A sos robię tak. Kilka ogórków konserwowych, cebula, grzybki marynowane (w ostateczności mogą być pieczarki), ugotowane jajka około 4, czasem daje jednego ogórka kiszonego, pół na pół śmietany i majonezu, sól pieprz. Wszystko siekam w drobną (bardzo) kosteczkę, nigdy w malakserze ani żadnym urządzeniu tego typu. Jajka ścieram na tarce, na grubych oczkach. Do tego dodaje śmietany i majonezu, doprawiam. Jeśli jest za kwaśne można dać więcej majonezu.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
w sumie to moze byc do wszystkiego oprocz potraw na slodki ;) to tak, jak z majonezem, chrzanem, musztarda - kazdy ma jakies swoje ulubienia na ten temat i mysle, ze sos tatarski moze dzialac podobnie... tyle, ze jest jego z tego co widze duzo wersji ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mmarrijja
Ja smaruję pieczywo zamiast masła,na to wszystko co do kanapek,nawet samym szczypiorkiem posypać .I też dobre.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×