Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość milutkaaaaa

Czy brat cioteczny mojego ojca jest dla mnie rodzina?

Polecane posty

Gość milutkaaaaa

Pytanie jak wyzej.. Chodzi o to czy to znaczy ze nie mozemy byc para??

Gość no coz.....
Brat cioteczny = kuzyn Twojego ojca , jest Twoim wujkiem

Gość dsfds
a nie jest dla ciebie za stary?

Gość niekoniecznie musi być stary
ja jestem 20 lat młodsza od mojego kuzyna który bawił się z moim ojcem w piaskownicy mimo, że to jego matka jest cioteczną siostrą mojego ojca. Starsza jest ode mnie nawet córka tego kuzyna - dla niej teoretycznie powinnam być ciotką.

Gość milutkaaaaa
Szukalam na roznych forach internetowych i czesciejjest napisane ze nie. No bo to jest rodzina dla mojego ojca a dla mnie juz nie chyba . Dla mnie to daleki kuzyn chyba... Jest kilka przejsc miedzy nami. Ja-> moj ojciec-> dziadek -> pradziadek, pradzianek ma drugiego syna i dopiero ten syn brata mojego ojca jest tym chlopakiem o ktorego mi chodzi. Razem 5 przejsc. Wystarczy chyba 4... A jesli chodzi o wiek to jest 2 lata starszy.

Gość milutkaaaaa
Mala poprawka. Pradziadek ma drugiego syna i dopiero jego syn jest tym chlopakiem... :)

Gość no coz.....
Czyli ten syn jest kuzynem Twojego ojca, a wiec Twoim wujkiem!

Gość niekoniecznie musi być stary
..............................pradziadek......................... .........................../.................\......... ........................./....................\........................ ...................twój dziadek...........drugi syn.................... ......................./...........................\............... ...............twój ojciec....................brat cioteczny tw.ojca - pan X .................../..................................\................... .................ty...................................?..................... tak? nie jest wujkiem w ścisłym tego słowa znaczeniu

Gość milutkaaaaa
No coz.... Bylby moim Wujkiem gdyby byl bratem rodzonym mojego taty. A jest bratem CIOTECZNYM. czyli oni sami nie sa az taka scisla rodzina. Matko ale czy my mozemy byc razem?? Czy nie lacza nas zbyt scisle wiezy? Poznalam go przypadkowo i okazalo sie ze jestesmy spokrewmnieni jakos... ;/

Gość milutkaaaaa
Ej a sluchajcie. Pamietacie jak to bylo w Zbuntowanym Aniele?? Tam Milagros i Iwo byli jeszcze wieksza tak jakby rodzina bo mieli wspolnego ojca... A byli razem i bylo ok. Wiec patrzac w ten sposob to gdyby on byl synem mojego ojca tylko z innej matki to juz bym mogla z nim byc. A skoro jest wnukiem mojego pradziadka to juz chyba calkiem nie ma przeszkod... KOgo moge sie zapytac?? :(

Gość elizabeth zzzzzz
Milagros i Ivo nie mieli wspólnego ojca !

Gość bila bila.........
no co ty dziewczyno.to jest twoja rodzina.kuzyn twojego taty to twój wujek.to jest bardzo bliska rodzina.macie takie same geny.jakbyś chciała z nim to popierwsze bardzo nie etyczne, a po drugie w razie ciązy, dzieci mogłyby urodzić się z mutowane. mutacja genów następuje wtedy gdy łącze się te same geny. tak wogóle to obleśne

Gość elizabeth zzzzzz
Federico byl ojcem tylko Milagros, Ivo nie byl jego prawdziwym synem, wiem dobrze bo kiedys bardzo lubilam ten film :)

Gość milutkaaaaa
bila bila... juz to komus pisalam... To nie jest brat rodzony mojago taty tylko cioteczny a dokladnie stryjeczny. gdyby byl rodzony to ten chlopak bylby dla mnie wujkiem ale tak nie jest!! Skoro jest ciotecznym btatem mojego taty to jest tez wnukiem mojego pradziadka.. Tak lepeij brzmi??? To na pewno nie moj wujek!!! I jest praktycznie w moim wieku .

Gość elizabeth zzzzzz
wiec jak to na pewno nie twoj wujek to badz z nim i juz !! a nawet jesli to twoj wujek i sie kochacie to tez badz z nim, na przekor calemu swiatu, co ci szkodzi, zyje sie tylko raz .

Gość milutkaaaaa
Narazie chcemy sie tylko spotykac wiec nic takiego :)) Spytam ksiedza.. On bedzie wiedzial co i jak. :))

Gość milutkaaaaa
tylko ze jakis stopien pokrewienstwa jest dopuszczalny przez kosciol.. Wydaje mi sie ze 4 juz jest dopuszczalny. A nas dzieli 5...

Gość macie dość bliskie więzi krwi
jest bratem (chyba przyrodnim) Twojego dziadka

Gość milutkaaaaa
nie! Dla mojego taty jest bratem stryjecznym dla mojego dziadka jest.. hmm bratankiem dla mojego pradziadka jest wnukiem tam wyzej ktos napisal taka piramidke jak to jest... Gdybys jednak poszukala w necie jak to jest to bylabym bardzo wdzieczna:) Ja sama jakos nie moglam znalezc...

Gość milutkaaaaa
nie! Dla mojego taty jest bratem stryjecznym dla mojego dziadka jest.. hmm bratankiem dla mojego pradziadka jest wnukiem tam wyzej ktos napisal taka piramidke jak to jest... Gdybys jednak poszukala w necie jak to jest to bylabym bardzo wdzieczna:) Ja sama jakos nie moglam znalezc...

Gość kosciol dopuszcza nawet slub
miedzy rodzenstwem ciotecznym. musisz napisac o zezwolenie

Gość agiiiie
brat cioteczny Twojego ojca jest spokrewniony z Twoim ojcem w 50% a Ty z nim w 25% brat cioteczny Twojego ojca jest synem siostry/brata Twojej/jego mamy/taty czyli to nie jest najbliższa rodzina ale bliska.. brat cioteczny Twojego ojca jest dla niego jesli chodzi o pokrewienstwo tak jak jego rodzony brat.

Gość starsza VX
u nas w rodzinie by nie przeszło... ale jeżeli uważacie, że OK to OK

Gość agiiiie
i jest Twoim bliskim wujkiem - jesli chodzi o pokreiwenstwo okreslenie brat/siostra cioteczna jest używana do dzieci rodzeństwa rodziców:) dalszy krewniacy to juz sa kuzynowie. choc w obrebie Krakowa nie rozzroznia sie tego

Gość co za głupoty
"brat cioteczny Twojego ojca jest dla niego jesli chodzi o pokrewienstwo tak jak jego rodzony brat." jaki rodzony brat? brat cioteczny ojca ma 25% genów takich samych jak ojciec no to z tobą ma wspólnych...12,55/ zawsze bylam kiepska z matwmtyki ale tak mi wychodzi ;)

Gość
Nawet wedle Świętego Kościoła Rzymsko-katolickiego możesz się z nim żenić. A dzisiejsza obyczajowość i tak dopuszcza seks z niemal każdą materią ożywiona i nieozywioną :P

Gość anonimowa jedza
Bez problemu mozna zawierac malzenstwa z krewnymi w trzecim pokoleniu. Nie ma przeszkod, zebys spotykala sie z kuzynem Twojego ojaca;). Osobna kwestia pozostaje kwestja etyczna. Dla niektorych rodzina, to jednak rodzina, bez wzgledu na stopien pokrewienstwa.