Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość za 9 miesiecy Mama

jak zalatwic sobie cesarke w panstwowym szpitalu w W-wie

Polecane posty

Gość za 9 miesiecy Mama

ile to mniej wiecej kosztuje, w jakim szpitalu robia to dobrze, bezpiecznie. Dajcie znac co wiecie bo strasznie sie boje porodu naturalnego. Nie chce sie tak meczyc i juz, boje sie jak to przetrwam w razie czego. Nie przekonujcie mnie sama staralam sie przekonac do tego ale nie da rady. ja juz chyba mam fobie na tym punkcie i chyba od zawsze ja mialam:( Bardzo prosze o konkretne odpowiedzi na moje pytanie i bardzo serdecznie dziekuje za zrozumienie i pomoc.

Ja tam myślę, że cesarka jest o wiele mniej przyjemna od przeciętego porodu naturalnego, ale taki już urok fobii, że grama rozsądku w nich nie ma :) Powodzenia, trzymajcie się zdrowo z maluszkiem!

Gość za 9 miesiecy Mama
oj chcialabym tak myslec wierz mi:( zamierzam porozmawiac z moim ginem ale on chyba pracuje w szoitalu ktory stawia na porod silami natury. a co jesli ktos ma fiola jak ja??? ja spac po nocach nie moge odkad sie dowiedzialam ze sie nam w koncu udalo...bo dziecka bardzo chce ale jednoczesnie jestem jedna wielka panika:(

Gość nic złego w cc
Ojej,nie przejmuj się. ja 9 miesięcy byłam nastawiona na poród siłami natury ale jak mi 3 dni dupą wytrzepało to zapłaciłam i miałam cc:-D

Wiesz, jak ginekolog jest pro naturalnym porodom to pewnie będzie Ci o tym elaboraty i wykłady strzelał, toż on jest od pipek i ciąż a nie od psychologii. Zresztą ja Ciebie rozumiem - bo ja się z kolei panicznie bałam cesarki. W ciąży miałam cholestazę i musieli szybciej wyciągać dzidziusia z brzuszka, i ordynatorka się pytała, czy chcę cesarkę czy wywoływanie porodu oksytocyną. Wiele kobiet by aż kwiczało na słowo cesarka, ja kwiczałam na poród naturalny :P Ja Ci w tej kwestii nijak nie doradzę. Ale życzę byś znalazła kogoś, kto Ci pomoże.

Gość za 9 miesiecy Mama
pozdrawiam i dzieki za dobre slowo;)

Gość za 9 miesiecy Mama
a mozesz napisac ile cie kosztowala cesarka? i w jakim miescie?

Gość nic złego w cc
Śląsk, koszt 410 zł.

Gość nic złego w cc
Mój ginekolog ma dziecko z porazeniem mózgowym,przez poród naturalny (niedotlenienie) i wręcz namawia na cc:-(

Gość galileooo
klinika damiana w w-wie, ale tam to kosztuje z 8 tys chyba :/

Gość za 9 miesiecy Mama
o damianie wiem ale cena jak dla mnie zaporowa. poza tym moze to glupie ja jakos bardziej wierze w panstwowe szpitale niz w prywatne. blagam NIE dopisujcie juz nic co sie komus przydarzylo podczas porodu naturalnego - ja naprawde nie radze sobie z tym strachem:( 400 zl to dla mnie jak najbardziej do zaakceptowania cena. mozesz napisac jakies szczegoly dot zabiegu - czy maz moze zostac i trzymac za reke na przyklad?

Gość nic złego w cc
Posczas zabieu raczej nie mozliwe, ale jest i wszystko widzi za szybą.

Gość nic złego w cc
Ale ogólnie dostęp osób trzecich jest tam bardzo ograniczony,odwiedziny tylko w wytyczonych godzinach i pojedyńczo.

Gość nic złego w cc
twierdzą,że to względy bezpieczeństwa, dla maluszków i w ogóle dla oddziału, wiesz,zarazki i te sprawy:-(

Gość za 9 miesiecy Mama
jesli nie chcecie z jakichs powodow pisac na forum napiszcie na maila: karolina2905@poczta.onet.pl chodzi mi o szpitale w Warszawie. myslalam o Starynkiewicza ale nie wiem jak tam jest z cesarkami

Gość za 9 miesiecy Mama
uspokoilas mnie:) jak widzi wszystko przez szybe to ok;)

Gość strasznie sie boje...
mi wizja porodu od dluzszego czasu spedza sen z powiek :/ i odwlekam przez to zajscie w ciaze... CC jest jakims wyjsciem,ale po tym podbono tez nie jest latwo, robia sie jakies zrosty itp :( genaralnie cale te porody do dupy i tyle :(

Gość za 9 miesiecy Mama
tak ale zrosty sa po kazdej operacji i ludzie jakos z tym zyja. mialam wycinany wyrostek wiec wiem juz jak to jest po. no mniej wiecej wiem powiedzmy.

Ja mialam cc i moj maz nie byl przy mnie bo mialam zabieg w znieczuleniu ogolnym , poniewaz byly przeciwwskazania do znieczulenia zewnatrzoponowego . Powiem Ci ze panikara jestem straszna i jak juz przywiezli mnie na sale operacyjna i zobaczylam to wszystko te narzedzia brrrrr. Nie wiedzialam jeszcze ze mnie uspia i strasznie sie tego wszystkiego balam . Przezylam , trudne sa potem pierwsze chwile ale to wszystko mija . Niestety nie powiem ile to kosztuje bo nie placilam i nie rodzilam w Polsce . Porozmawiaj szczerze o swoim strachu przed porodem z lekarzem i popros go moze on Ci doradzi gdzie sie udac .

ttp://www.kobieta.wp.pl/kat,26333,wid,8993840,wiadomosc.html?P%5Bpage%5D=1&ticaid=159e9 polecam artykul

http://www.kobieta.wp.pl/kat,26333,wid,8993840,wiadomosc.html?P%5Bpage%5D=1&ticaid=159e9 chyba trzeba bedzie skopiowac

Gość za 9 miesiecy Mama
nie zaladowala mi sie ta str moglabys sprawdzic linka?

Gość za 9 miesiecy Mama
ok juz mam:) dzieki

Gość nic złego w cc
Cesarka nie jest taka zła, przynajmniej dla mnie nie była. wiadomo,że kilka godzin dochodzi sie do siebie ale nie przesadnie,jak to opisują niektóre kobietki,no chyba że zależy od organizmu. W każdym razie dla mnie to nie było jakies wielkie przezycie. Zwykły zabieg, z znieczuleniem do kredosłupa,wszystko "czułam" ,oprócz bólu;-)

Gość za 9 miesiecy Mama
tylko jak to udowodnic, kazdy gin to zbagatelizuje

Gość nic złego w cc
Aha, do domu mnie wypisali w drugiej dobie:-) bo wszystko było ok.

Cesarka to całkiem insza inszość niż wyrostek, ale do przejścia, tyle kobiet tak rodzi i sobie wręcz chwalą. A moim zdaniem taka fobia przed porodem naturalnym powinna skutkować CC ze wskazań medycznych (psychologicznych??). No i w ogóle to się mocno zastanawiam nad nieograniczonym dostępem do CC, najwyżej niech taka matka od CC na życzenie dopłaci do kosztów porodu i już. Pewnie by nie było problemu, przynajmniej by nie trzeba było kombinować. Tylko żeby taka decyzja była świadoma - i już.

Gość Martyna36
Chemical- wiesz w normalnym kraju to tak powinno byc jak mowisz a w naszym to ci mowia ze cesarka na zyczenie jest be ze niepotrzebnie panikujesz a jak zaplacisz to masz z pocalowaniem w reke i informacja ze zony ginekologow tylko przez cesarki rodza

Nie no to dużo zależy od organizmu. Ja też czytałam o tym, że matki szybko dochodzą do siebie, za to mamy po CC które znam to tygodniami łaziły jak połamane. Jest różnie, ale dużo zależy od nastawienia, od psychiki.