Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasiiiiaaaa

czy to prawda że??

Polecane posty

Gość kasiiiiaaaa

mama naopowaiadął mi takich bzdur ze juz sama nie wiem. chce z chłopakiem jechac do arabii Saudyjskiej.Mamy okazje na wycieczke i rodzice mi odradzaja takie podroze.Mama twierdzi ze zostane aresztowana bo wswietle ich prwa pokazywanie sie naulicy nie moge sie pozywac z kims kto nie jest moim mezem albo bratem:O i nie powinnam chodzić ubrana w bluzki na ramiczka ani sukienki czy krotkie spodenki.Ja znam ta kulture i rozumiem muzułmanki nie mogą ale jak ja pojade jako turysta to tez nam cos grozi...?:Okolejne bzdury mojej mamy...

Gość aleeeeeeeeeeeee
przebywajac na terenie tego kraju podlegasz jego prawwu

trzeba uważać ponoć w czasie ramadanu sie wkurzają :O i są w stanie pobić na widok jak ktoś je ..

Nie jestem pewna czy to w Arabii Saudyjskiej ale ja też slyszalam ze gdzies jest tak ze nawet jesli jedziesz jako turysta to musisz sie podporzadkowac ludziom w tym kraju i tak samo sie zachowywac..

Gość nigdy wiecejjj
tam nie pojade.Twoja mama ma rację.Trzeba uważać i ja bym zrezygnowała z wycieczekw te rejony jest wiele fajniejszych mieisc. Ja chciałam miec przygode swojego zycia i miałam.Jeszcze turcja ale Arabia Saudyjska to bardzo tradycjonalistyczny pod tym wzgledem kraj.Byłam głupie bezmyslna tez myslałam że przeciez ja europejka jestem to nic mi nie zrobia..ubrałam sie w krotkie spodenki i bluzke zdekoltem na moje nieszczescie to bylo jeszcze to ich swieto ramadan stanełam przed sądem skazano mniena chłose 97batów i nawet bylo ryzyko ze skoncze zakratkami .wiem ze to brzi niepradopodobnie ale oni sa naprawde zrowo jebnieci.ja tez byłam głupia ze nie zaczerpnełam informacji na temat tego wszystkiego przed wyjazdem.myslałam ze mnei to nie dotyczy...tego co tam przezyłam nie da sie opisać

Gość hejka..
:D dobre

Gość nigdy wiecejjj
acha i nie zapomnij tez że tam nie wolno pić alkoholu...a jak jest te ich swieto ramadan to mozesz byc skazana nawet za chrupanie czegoś na ulicy jesc nie wolno wtedy i palic fajek nie mozesz. Tam chodzi po ulicach taka policja dokładnie to sie nazywa" policja strzezenia cnoty i moralnosci" i oni pilnują moze brzmi to nieprawdopodobnie ale nie ma znaczenia czy jestsc mzuumanka czy nie...oni sa nienormalni a jak zaczna szczekać w tym swoim jezyku to az ci sie słabo robi nie zyczze ci tego

Gość hehhhhhhhhh
policja strzezenia cnoty i moralnosci??? Tak to sie nazywa??? powiedz,że żartujesz:D

mieszkam w bahrajnie, 40 min drogi od arabii saudyjeskiej, nie wybieraj sie tam na wakacje bo nie warto, kobiety musza chodzic w abaji (nawet nie muzulmanki), bardzo konserwatywny i prymitywny kraj, ostatnio skazano na sciecie aptekarza bo podobno upraiwal czary, ciemonogrod!

Gość hehhhhhhhhh
powaznie nawet turystka musi łazić w tej chuscie na głowie???????? nieno prosze cie..ja tez sie tam wybieram...ale jak to czytam to sie zastanawiamm...a jak nie będzie w tym chodziła to co?

Gość ale sojuszkik USA
więc niewżne czy demokracja czy nie :)

Gość aka123
no ja też bym sie tam nie wybrała!!! jest tyle pięknych miejsc po co tak ryzykować???

jak nie bedziesz w abaji to CIe prawdopodobnie aresztuja, nie wspominajac o tym, ze na kazdym kroku bedziesz sie natykala na ludzi krzyczacych na Ciebie po arabsku ze jestes "haram" - czyli brudna i nieprzestrzegajaca koranu. Bedac w ich kraju musisz sie niestety podporzadkowac ich tradycji. Nie chce Cie straszyc, ale powszechne sa kary typu "kamienowanie" np. za noszenie jeansow czy pokazanie sie z mezczyzna ktory nie jest Twoim bratem czy mezem. Ostatnio tez aresztowana 12 nastolatkow, w domu handlowym za flirtowanie (czyli zwykla rozmowe) zarowno chlopcow jak i dziewczat. Glosno bylo pare miesiecy temu o kobiecie ktora zostala zgwaclona i dodatkowo zostala ukarana przez sad chlosta (za to ze ktos ja zgwalcil!)

Gość hehhhhhhhhh
alika ale jesli ja naprzykład jestem turystką i pokazywałabym sie na ulicy z chłopakiem ktory niejest mom mezem to tez mi cos grozi?:O no to chyba jakas paranoja to sie tyczy tylko muzułmanek...niemogłabym wedrowac sobie ulicami sama albo z chłopakiem?Chyba zle to rozumiecie to sie tyczy wyznawcow islamu

wiesz, moze i Cie nie zatrzymaja i nie beda pytac czy to Twoj maz ale na bank musisz miec na sobie abaje i hidzab (husta zakrywajaca glowe i wlosy)

Gość a myslicie żeee
a turystka spacerujaca bez faeta po ulicach sama albo z kolezanką?

Gość ciemnogród jakich mało
a w europie domagają się tolerancji dla nich :o

spacerowac mozesz do woli, sama czy z kolezanka, o ile jestes zakryta od stop do glow :)

spacerowac mozesz do woli, sama czy z kolezanka, o ile jestes zakryta od stop do glow :) No i przede wszystkim nie patrz na mezczyzn, zwalszcza nie nawiazuj kontaktu wzrokowego...

Gość a myslicie żeee
a kobieta nie moze palić papierosów na ulicty tylko w ich swieta czy w ogole bo nei zrozumiałam?

Gość a myslicie żeee
o cholera a ja mam głupi zwyczaj nawiazywania kontaktu wzrokowego z przystojnymi facetami:) a co za to grozi?Kamieniowanie?:)

kobietom nie wolno palic publicznie, nie moga prowadzic samochodu. W ramadan nikt nie moze jesc ani pic publicznie do godz 6pm. Nie muzulmanie moga jesc i pic ale tylko w domu. Jedyny wyjatek dla kobiet jesli chodzi o picie wody, tylko wtedy gdy maja menstruacje lub spodziewaja sie dziecka (wtedy tez nawet moga jesc;)

Gość jestem przeciw..
Laski, czy wy głupie jesteście, czy czytać nie umiecie? Kobiety wam piszą z własnego doświadczenia: zakwefione od głowy do nóg, w towarzystwie męża albo brata, zero jedzenia na ulicy w Ramadan, zero palenia i picia w ogóle bo możecie stanać przed sądem i dostać baty. Piszą wam to osoby, które coś przeżyły, a wy jak dzieci albo raczej jak głupie niekumate idiotki ponawiacie te same pytanie: no ale jak to jako europejka nie mogę palić na ulicy? Laski, czy wy macie obkurcz mózgu, czy co???????

Gość jestem przeciw..
Do tego robice sobie z tego jaja. Szczerze mowiąc niektórym to by się nawet może tych trochę batów przydało, może coś byście pojęły, naprawdę wasze matołectwo jest niewyobrażalne.

Gość nigdy wiecejjj
ja je rozumiem.Niby sie wie ale wciąż jest niedowierzanie że w XXI wieku takie cos ma mieisce.Niby tyle się o tym mówi słucha ale przęciętnemu europejczykowi to się w głowie nie miesci stad te pytania.. Ja jeszcze raz ODRADZAM wakacje wtych rejonach!

Gość jestem przeciw..
I co z tego że jesteście europejkami?????? Wyobraźcie sobie, jest kraj gdzie chodiz się nago po ulicy, taka kultura. I przyjeżdza wycieczka do Polski. I co, mają chodzić nago po ulicy, dlatego, ze w ich kraju się tak robi? Nie, bo w tym kraju są kary za paradowanie nago w publicznym miejscu, tudzież nikt nie chce oglądać obwisłych cyców i owłosionych penisów. Więc wycieczka ma się ubrać. Czy ten przykład coś wyjaśnia?

Gość jestem przeciw..
A tak w ogóle, weźcie ruszcie te nieliczne neurony, które posiadacie, wpiszcie Arabia Saudyjska do wyszukiwarki i POCZYTAJCIE coś.

Gość nigdy wiecejjj
Acha i jeszcze jedna kwestia zeby nikomu nie przeszło przez myśl by lapac sie za reke obściskiwac czy nie daj Boze calować na ulicy ze swoim chłopakiem...NIE AFISZOWAC SIE ZMIŁOSCIĄ NA ULICHACH ARABII!-KOLEJNA ZASADA!

Jest takie przysłowie "Będąc w Rzymie zachowuj się jak Rzymianin" Musisz się trzymać zasad panujących tam,albo spotka Cię coś złego PS nigdy nie zrozumiem tych "dziwactw"