Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kili kili

pocieszcie....

Polecane posty

Gość Kili kili

Wiem jestem panikarą, ale juz z nerwów boli mnie brzuch Jutro mam gastroskopie i strasznie się boję, że nie dam rady, że zacznę się dusić, itp :( Myślę już czy nie zrezygnować. Pocieszcie jakoś i powiedzcie mi- czy ta rura jest naprawde taka gruba?? :(

Gość Kili kili
Halo :(

Gość ptiialina
Moja Mama to miała. Nie jest zbyt przyjemne, to fakt, ale znieczulają jakoś, więc myslę, że dasz radę. ;) Na pocieszenie --> 🌼

Gość Kili kili
Dziękuję :)

Gość Kili kili
up

miałam i nie bój się, jest gruba jak kciuk ale spokojnie, oni ci to włóżą, tylko na początku jest odruch wymiotny ale nawet moja kumpela mowila ze ona nie miała....:-)

Gość też miałam gastroskopie
i powiem Ci że to jest wręcz przyjemność w porownaniu z bólem np. utraty pracy bądż życiem w nieszczęśliwym związku.

Gość O jaka szkoda...
a zresztą to trwa tak krótko że naprawdę nie ma żadnego znaczenia. Co to jest 2 minuty w porównaniu z wieloletnim bólem zycia.

Gość Kili kili
No dobrze, ale przecież ja nie porównuje tego do bólu w życiu :O tylko pisze ze sie bardzo boje

Gość Kili kili
Każdy mi mówi, że mam się nie bać, że to nie boli itd ale ja i tak swoje :P A np mogę to porównać do dentysty?? :O

Gość obroka
Nie, nie możesz:D To nie dentysta. Nic z tuych rzeczy. Przede wszystkim do dentysty to ja bym nie poszła:P To nie boli. Na prawdę. Mały odruch wymiotny i to wszystko. Z początku bałam się jak ty, ale teraz już wiem że nie potrzebnie, i znów strach okazał się mieć wielkie oczy:)

Gość Kili kili
Heh :P :) patrzcie co doczytałam :O Do zupełnie wyjątkowych powikłań (aczkolwiek teoretycznie możliwych) należy perforacja (czyli przebicie) przewodu pokarmowego, krwawienie, którego nie udaje się zatrzymać, lub wystąpienie innej choroby (np. zawału serca) wywołanej stresem w czasie zabiegu. Dlatego też przeciwwskazaniem do gastroskopii są ciężkie choroby serca, układu oddechowego i zaburzenia krzepnięcia.