Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

babka jagodzińska

czy kaszka może zastapić posiłek mleczny maminy? doswiadczone mamy prosze o rady

Polecane posty

lada dzin planuje wprowadzic kaszkę , zastanawia mnie myśl czy nadal mleko z piersi jest wartościowe czy lepsza jest kaszka, synus skończył 6 miesiecy, od mojego lekarza nie moge uzyskac żadnych wiadomości, daje mi tylko broszurki

kaszke mozesz podawac ale o piersi nie zapominaj. Wiekszym dzieciom mozna podawc kaszke z mlekiem jako główny posiłek ale myśle ze Ty swojemu maluszkowi mimo wszystko powinnaś dawac jeszcze piers. I tak nie bedzie chciał na poczatku kaszki:)

znalazłam to na innym topiku "Wg WHO i ESPGHAN (Komisja m.in. żywieniowa) zalecenia są takie- 6 miesięcy wyłącznego karmienia piersią, do roku bezwzględnie zalecane, następnie zalecane w zależności od potrzeb dziecka i matki. W krajach ubogich i rodzinach o bardzo niskim standardzie życiowym zaleca się utrzymanie karmienia do 3 urodzin. Wiem że niektórzy uważają, że mleko po roku nie ma wartości, ale to bzdura- 100ml mleka matki dziennie wystarczy aby przekazać odpowiednią ilość przeciwciał."

Kochana niczego nie braknie dziecku na pewno - zresztą wiele dzieci nie je kaszek wcale. Moim zdaniem lepsze od kaszki są owoce warzywa itd. Kaszka to taki zapychacz. Ja dawałam kaszke małemu Ok 8 miesiaca ale tylko na noc żeby spał spokojnie najedzony:P