Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

candywoman

Bibliografia, pytanie - praca maturalna.

Polecane posty

Tworzę właśnie bibliografię do mojej pracy maturalnej z języka polskiego. W sieci znalazłam na każdej jednej stronie informację, że obligatoryjnym jest podawanie nr-u ISBN książki, a pamiętam jak mój polonista twierdził, ze tego sie nie podaje. Nie wiem w końcu co obowiązuje przy bibliografii do prezentacji maturalnej. Jak było/jest u was?

jestem zdania że tego się nie podaje, a już napewno nie w bibliografii, w każdym razie ja na historii nie musze podawać.

Niegdyś nr ISBN był wymagany. Dziś- nie podaje się go:)

najpierw sie dowiedzcie jaki styl obowiazuje was w pisaniu waszej pracy i bibliografii a potem dopieo sprawdzajcie co sie wtedy podaje.

Rzeczywiście opis nieco błędny. Pod względem kolejności: autor, miejsce wydania, wydawnictwo, rok wydania

Autor, tytuł, miejsce i rok wydania, ISBN, ewentualnie hasło albo numery stron.

teraz to już nic nie wiem o właśnie, nr stron też muszę podawać ale nie wiem w jakiej formie

Gość ojaaaaaaaaaaa
Agłaja posłuchaj jak tobie inni mówią.. ISBN już sie nie podaje Nigdzie nie ma takiego obowiazku To już predzej błąd

Hehehe, to cała moja szkoła jedzie na błędzie :D Ale dobrze wiedzieć :classic_cool:

Gość sdery
ja wiem, ze sie nie podaje, u nas polonistka mowila, ze nie jest to potrzebne, widocznie bedzie Twoja szkolaw bledzie Agłaja, przykro mi.

pytałam się swojego polonisty powiedział mi, że nie zapisuje się juz nr'u ISBN nie wiem czy to błąd, z tego wynika, że tak zwyczaj panuje w mojej szkole i do tego sie odniosę

Gość gość
Absolwentka filologii polskiej pisze prace maturalne na każdy temat! Doświadczenie - 5 lat. Solidnie, szybko i rzetelnie!:) Bez kopiowania z Internetu! Do każdego tematu podchodzę indywidualnie:) Więcej informacji na maila. Masz pytania? Pisz śmiało! To nic nie kosztuje. Zapewniam stały kontakt w razie pytań odnośnie pracy jak i samej matury:-) KONTAKT; matura24H@wp.pl GG; 39631281