Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość guzek w piersi

mam 21 lat i lekarka wyczula u mnie guzka w piersi

Polecane posty

Gość guzek w piersi

od tamtej pory sama go wyraznie czuje, nie boli jest twardy i raczej sie nie przemieszcza, w dodatku mam powiekszony wezel chlonny z tej strony. W srode ide na usg, znacie kogos kto w tak mlodym wieku mial raka piersi?

Gość sekatorem
nie myśl o najgorszym, to może być torbiel, jakiś zrost, albo guz niezłośliwy, zrobią usg, w razie potrzeby biopsję i jeśli trzeba to wytną guzka i tyle nie sądzę byś mając 21 lat miała złośliwego guza piersi

Gość aisab
ja nie znam, choc rzadko to moze sie zdarzyc zwłaszcza jesli np mama lub siostra chorowala n araka piersi.nic sie nie martw, jestes młoda i to pewnie nic złego! nawet jesli to młody organizm da sobie rade!

Gość
nie pękaj - jak ja czekałam a klinice na drobny zabieg, to obok leżała laska 22-letnia, wycięli jej z piersi kilka niezłośliwych guzków i spox

Gość guzek w piersi
wlasnie tez tak slyszalam iczytalam, ze ponizej 25 roku zycia jest bardzo bardzo mala szansa zeby guz w piersi byl zlosliwy, ale wiadomo zawsze sa wyjatki od reguly.dlatego pytam czy ktos zna w ogole taki przypadek, zeby jakas kobieta w tak mlodym wieku miala raka piersi

Gość a ja własnie
diagnozuje sobie raka jelita grubego -mam wszystkie objawy! padam:(

Gość a ja własnie
mam 23 lata i schizuje jak stara babka

Gość guzek w piersi
ani moja mama, ani siostra ani babcia nie mialy raka piersi, ale moja mama ma mnostwo torbieli i miala kilka guzkow, na szczescie zaden nie okazal sie zlosliwy, moze to u mnie genetyczne.

Gość guzek w piersi
a jakie sa objawy raka jelita grubego jesli moge spytac??

Gość młodziutka julka
bo jesteś juz stara. Popatrz na dzieci biegajace po podwórku - one są mlode. Ty juz swoje przezyłaś... Masz jeszcze cnotę? Jak masz to najwyższa pora aby ja ofiarowac jakiemuś facetowi.... mozę temu lekarzowi co Co zdiagnozował raka...

Gość a ja własnie
a ja mam problemy z wyproznianiem, co nie zjem to mam wzdecia, bulgotanie w jelitach, to mnie tu zakłuje to tam i tak w kółko!

to sie zdarza czesciej niz myslisz. moja kolezanka juz kilka lat jest po operacji. to najpewniej jest wlokniak czy cos takiego. I nie zamartwiaj sie ;)

Gość a ja własnie
no lekarz mnie lekcewazy i chyba ma za wariatke! bo ja soie sama wmówiłam ze to rak!

Gość młodziutka julka
a ja własnie ten lekarz co Ci pwoiedział, ze masz raka to konował nie medyk! Zapomnij o raku!! Masz normalne zaburzenia w trawieniu. Mogą to być nap. drożdżaki..

Gość ma obrzydliwie wielkie
e to ja tez tak mam, ale nigdy nie wpadlam na to ze to moga byc objawy raka jelita, mysle ze po prostu to jakas nadwrazliwosc, klopoty z niestrwanoscia:)

Gość ma obrzydliwie wielkie
dokladnie, albo po prostu masz troche nadwrazliwe jelita, zmien diete, dodawiaj mniej przypraw, ogranicz mleko, moze pomoze:)

a ja wlasnie nie siej paniki bo masz pewnie bakterie helicobacter pylori. idz do apteki i zanim zdiagnozujesz raka jelita grubego to sobie kup test na ta bakterie :D ona wlasnie namnaza sie wiosna i jesienia i tak sie objawia jak piszesz. Ja polecam gastroskopie bo znieczulaja gardlo i zabieg jest kilkuminutowy a masz pojecie jak wyglada twoj zoladek i dwunastnica i zdiagnozowana w 100% obecnosc helicobacter. pozdrawiam :)

Gość mam 20 lat i mialam guzka
w piersi. przestraszylam sie bo sama go wyczulam. poszlam na usg i okazal sie spory. ale nie bolal nie przemieszczal sie. okazalo sie ze to WŁÓKNIAK NIEZŁOSLIWY. zabieg trwal 40 min pod lekka narkozą. sladu nie ma. nie martw sie!!

Gość guzek w piersi
a ja wlasnie ---> nie martw sie to na pewno nie rak:) a nie zlatawiasz sie z krwia?

Gość a ja własnie
ale lekarz własnie powiedziałmi ze to raczej raczej nie rak! robilam badania nawet test na krew utajona ale i tak mnie to nie przekonało! ale ja to odrebna historia-mam kazdego raka po kolei-jestem nienormalna! nie wypowiadajcie sie juz na moj temat bo szkoda słow :(

Gość guzek w piersi
dzieki za pocieszenie:) ja tez mam nadzieje ze to nic zlego, martwi mnie jedynie ten powiekszony wezel chlonny...

Gość guzek w piersi
naczytalam sie juz ze przy raku wlasnie wezly sa powiekszone

Gość a ja własnie
a powiekszony wezeł moze byc z wielu powodów! ja to sie macam 50 razy dzienie szukajac powiekszonych wezłów-mysle ze sa wszedzie! a moze mi sie zdaje, lekarz zalecił psychologa...

Gość mam 20 lat i mialam guzka
wezel chlonny powiekszony to normalne. wkoncu w organizmie jest "obca rzecz" bedzie dobrze! wiekszosc guzkow w naszym wieku to wlokniaki. po zabiegu lezalam z pania ktora miala juz 4 i kazdy wyciela bo onkolog na wszelki wypadek jej kazal. ale mowila ze jak znow bedzie miec to wezmie tabletki na jego rozbicie. PONOC TAKIE SA!!! ale tylko jesli chodzi o wlokniaka.

Gość a ja własnie
a poza tym skad wiesz ze to wezeł? przeciez nie mialas jeszcze usg.

Gość guzek w piersi
no potrafie wyczuc powiekszony wezel chlonny, przeciez to co innego niz jakas torbiel czy guzek. Nie no macie racje nie ma co schizowac, w srode usg i sie okaze, a do tego momentu rekax:)

Gość GuZek w piersi /
witam mam 13 lat i wyczulem guzka w prawej piersi(sutku) cos odrazu rak?? lub cos groznego

Gość clarins
u mnie tez lekarka wykryla guzka, druga lekarka ( lekarz rodzinny) stwierdzila ze ona nic nie czuje. teraz ide na usg. mam 21 l

Gość chorowitka
dziewczyny guzki w takim wieku to zazwyczaj włókniaki lub gróczolo-włókniaki-NIC GROŹNEGO pojawiają się one wtedy kiedy dziewczyna dojrzewa-taka choroba wieku dziewczęcego-tak mi lekarka-onkolog powiedziała gdyż sama miałam wycinane guzki w piersi.Oczywiście przebadać się trzeba dla własnego spokoju ale nie ma się czym martwić.Więc uszy do góry :)

Gość GuZek w piersi /
ja jestem chlopakiem mam 13 lat.. i wyczulem guzka w prawej piersi to cos powaznego?