Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość guzek w piersi

mam 21 lat i lekarka wyczula u mnie guzka w piersi

Polecane posty

Gość moja siostra ma 14 lat
i miala guzka nie mogli zorbic biopsji bo byl za duzy wszycy mysleli o najgorsyzm choc nikt tego glosno nie mowil;/ i po operacji okazalo sie ze to lagodny guzek:) w tak mlodwym wieku podobno czesto sie takie lagodne zmiany zdarzaja wiec badz dobrej mysli:)

Gość chorowitka
...nie sądzę, ale warto powiedzieć o tym mamie i pójść do lekarza bo tylko on może pomóc.

Gość GuZek w piersi /
usuniecie raka piersi jest platne??

Gość ja też mam 21 lat
i wyczułam ostatnio guza w piersi. boje sie iść do lekarza a na dodatek mam jeszcze jakąś narośl na sutku, która wygląda jak bańka z czymś białym w środku i jest twarde. zresztą guz też ale nie przemieszcza się nie boli ale to wcale mnie nie uspokaja

Gość kaaaaaaaaaaaaaaaaaaaas
ja miałam tak samo jak Ty. guzek piersi to nie rak. spokojnie, większość ze zmian w tak młodym wieku to po prostu włókniaki - nie ma w nich zmian rakowych. Pewnie po usg wyślą Cię na biopsję, żeby się upewnić. to jest standardowe postępowanie w takich sytuacjach, ja też miałam usg, biopsję, i żyję. Tego typu włókniaki rzadko są, albo stają się zmianami nowotworowymi. Ja mam swój guzek już 3 lata, niedługo będę chciała go usunąć. Bez paniki, trzymam kciuki :) pozdrawiam