Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dddddf

antykoncepcja-spowiadacie sie z niej?

Polecane posty

Gość dddddf

JEŻELI NIE JEST STOSOWANA W CELACH LECZNICZYCH TO PONOĆ TRZEBA. Ja bym wolała spowiedź powszechną, taką szczerą od serca a nie plucie w ucho księdzu, który też może mieć sporo na sumieniu.

Gość znudzona żona 35
nie w ogóle spowiedź jest ZBĘDNA chcesz się wyspowiadać to załatw to bezpośrednio ze swoim bigiem żaden człowiek nie ma prawa nazywać się pośrednikiem między bogiem a wierzącym

Gość dddddf
no wlasnie tak sobie mysle ze antykoncepcja to nie tylko te chemiczne metody typu tabletki ,plastry,spirala,prezerwatywy przeciez teoretycznie stosunek przerywany tez doprowadza do utraty nasienia ja biore tabletki-spowiadałam sie raz-i zostałam odesłana do poradni rodzinnej :O zeby mi wytłumaczyli naturalne planowanie rodziny :O

Gość ja pinkole
Jasne jeszcze tego brakowalo zeby klecha majacy kochanki i dzieci na boku lub pedofil dawal mi morale na temat antykoncepcji!:-o

Gość chirurgia plastyczna
Właśnie, a jak dziś święto Miłosierdzia to trzeba się na nowo spowiadać po Wielkanocy, czy wystarczy poprzednim razem przed świętami ?

Gość dddddf
uwazam ,ze gdybym byla w ciazy i ja usuneła czy tez wziela postinor to moze moglabym o tym mowic ale o tabletkach?

Gość dddddf
rownie dobrze powinien sie z tego spowiadac maz bo tez w tym uczestniczy:O

Gość kkkkkkkkkkkkkkkk
nie

Gość polalala
tak zarówno ja jak i mąż (używamy gumek)

Gość do polalalal
hm...tzn. jak? Spowiadacie się, a potem znowu używacie? To przecież taka spowiedź jest nieważna- brak postanowienia poprawy :P...

Gość a jakże
bbbbbbuuuuahahahahahahahahahaahahahhahahahahaahahahahaha nie wierzę kur.wa w topik toż to prowokacja!!!!!!!!!!!!

Gość ja pinkole
a jakże----- i co sie martwisz czy to prowokacja czy nie?a moze moherki faktycznie tak lataja z dupskami do kosciola?;)

Gość dddddf
ja zalozylam-nieprowokacyjnie raz sie wyspowiadałam pozniej juz nie chcialam poznac wasze poglady

Gość megik
co za głupota.w ogóle nie powinno byc spowiedzi.wystarczy z bogiem pogadac w cztery oczy.pozdrawiam

Gość Zdefasonowana
Ehhh, ta cała spowiedź strasznie utrudnia mi życie. Gdy współżyłam przed ślubem, to do spowiedzi nie chodziłam, bo nie miałam postanowienia poprawy, więc i tak byłoby to nic nie warte. Potem żyliśmy po kościelnemu, tzn. antykoncepcja=NPR i to nawet się sprawdzało, tylko że myśmy nie byli wystarczająco twardzi (by w płodnych się powstrzymywać) no i tak poczęliśmy naszą córeczkę. Na razie drugie dziecko w ogóle nie wchodzi w grę. Ufam NPR jako takiemu, za to nie ufam sobie - już raz zaszalałam. Dlatego używamy prezerwatyw. I będziemy ich używać, więc znów do spowiedzi nie chodzę, bo znów brak postanowienia poprawy. Ogólnie szkoda gadać. Powinni jakoś to zreformować.