Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość angelika_89

PSYCHIKA KOBIETY PO SKROBANCE

Polecane posty

Gość aga78..................
brawo monisia podziwiam szczerze ale to wybór każdej kobiety urodzić czy nie ty podjęłaś heroiczną decyzję - urodzić inne podejmują heroiczną decyzję - nie urodzić ja usunęłam i nie żałuję, wręcz przeciwnie, jestem szczęśliwa że nie mam dziecka którego ojciec jest skurwiele.m

Są dramatyczne sytuacje zmuszające kobietę do takiej decyzji, żeby usunąć ciążę. Natomiast jeśli ktos traktuje to jak wyrwanie zęba, to jest chyba zaburzony emocjonalnie. Może to okrucieństwo, bezwzględność, nieczułość, obrzydliwy pragmatyzm to ten ślad na psychice, a może to źródło takich decyzji w przypadku pewnych kobiet... to nie zabieg je zmienił, one łatwo przystały na pozbycie się kłopotu.... ja nikogo nie potępiam, po prostu nei rozumiem, jak dorosła, normalna kobieta może chełpić się wspaniałą decyzją:h usunęłam ciążę :-( Monisia :-)

Gość xy123567
każdy z nas był kiedyś płodem!! Też mógł was ktoś usunąć....... i co by było?? Cóż za wygoda-niechcę dziecka to usuwam ale sex uprawiać to się chciało!!Ludzie myślcie trochę,ludzkie życie to nie jest zabawka...przerażające i straszne to jest...żyjemy w świecie ludzi nastawionych tylko na konsumpcję,branie,egoistów "wszystko dla mnie i pode mnie:(" - żadnych wyższych zasad i wartości . Czy wy się Boga nie boicie?? Byc czlowiekiem to miedzy innymi ponosic konsekwencje swoich czynów ...ale tak prosto byc wygodnym i usunąć :(:(:(

Gość xy123567
nie mogę takich topików!!! Kobieto jak juz to zrobilas to weś sie powstrzymaj i nie zakladaj takich tematow bo ktos moze się skolnic do podjacia podobnej decyzji

Gość sorry ale to nie jest argument
co by bylo, gdyby nas ktos usunal. Przeciez tyle ludzi sie nie rodzi - bo nie rodzi . I nikt nie rozpacza,ze rodzina nie ma 20ga dzieci, choc tyle teoretycznie powinna miec.Rodziny maja przeciez 2-3 dzieci. A co z reszta , ktora moglaby byc? Na tej zasadzie kazdy byl spermą, ktora sie zmarniowala.

Gość a ja dodam że
zmarnowana sperma :) dobre - te wszystkie porzucone plemniki TYLE ZABITYCH NIENARODZONYCH DZIECI (no bo jak zygota to już gotowe dziecko, szkoda że bez dowodu osobistego, to nadajmy i status plemnikom i zakażmy ich wyrzucania w końcu to też potencjalne dzieci) gadacie jak pani w poradni małżeńskiej: miesiączka to łzy macicy po utraconym macierzyństwie a usunięcie zygoty to jak wyrwanie zęba nikt nie mówi o usuwaniu ciąży powyżej 1-2 miesiąca bo wtedy wiadomo że już nie można

Gość TERAZ TAK
KAŻDA KTÓRA JEST PRZECIW ABOCJI POWINNA URODZIĆ TYLKO JEDNO DZIECKO A ZAADOPTOWAĆ KOLEJNE ŻEBY WESPRZEĆ WALKĘ PRZECIWA ABORCJI

Gość a ja dodam że
no właśnie lattina widzę że masz problemu żeby mieć włąsne dziecko (ja mam zdrowe bliźniaki:D) jak taka jesteś przeciwna zabijaniu dzieci to zaadoptuj te niechciane, przynajmniej nie będziesz hipokrytką!

Gość mala_zielona_zabka
kobiety ! nie wiem czy wy w ogole zdajecie sobie sprawe z tego, co zrobilyscie. Przeciez to straszne! Nie jestem wierzaca, ani jakos specjalnie nadwrazliwa. Mamy XXI wiek. Czy naprawde tak trudno jest zadbac o antykoncepcje??? Przeciez jest ona dostepna w kazdym markecie, aptece, stacji benzynowej.. czy naprawde nie potraficie nad soba zapanowac? Dlaczego konsekwencje \\\'chwili zapomnienia\\\' za to co zrobilyscie ma ponosci ta istota? Dlaczego wymierzacie jej nawyzsza z mozliwych kar? jakim prawem decydujecie o zyciu innych? tak bardzo walczycie o pelne prawo kobiety do wyboru, to dlaczego nie szanujecie praw tych plodow? tez kiedys bylyscie tylko polaczeniem plemnika i jajeczka. \\\"a ja dodam ze\\\" - uwazasz ze aborcja TO TYLKO ZABIEG. Doradzasz innym, aby nie myslalay o nim zbyt wiele. Dlaczego maja nie myslec? Skoro jest to czyms zupelnie ok i w zgodzie z moralnoscia, jak myslisz- dlaczego powoduje wyrzuty sumienia? Nie spotkalam sie, aby ktos po zabiegu usuniecia zeba opisywal swoja relacje, wspomnienia i odczucia z tym zwiazane na forum w internecie. I pytal czy wyrwanie zeba pozostawia slady w psychice. Jezeli juz to zrobilas, jezeli znalazlas odwage, to obejrzyj zdjecia z takich zabiegow. Popatrz na to, i powiedz sobie ze TO NIC TAKIEGO. Ciekawe, czy znalazlabys odwage. tak naprawde dobrze wiecie, ze zrobilyscie zle. Pozostaje tylko nadzieja, ze opamietacie sie nastepnym razem, i uzyjecie glowy, zanim pojdziecie z kims do lozka. a tak nawiasem mowiac; nie rozumiem osob, ktore pisza ze lepiej usunac dziecko niz zeby jego ojcem byl s*******. Jednak skoro sama oddajesz sie s**********, to kim TY jestes ? jest mi Was wszystkich bardzo zal.

Gość nigdy bym nie przypuszczała
że w moim życiu stanie się coś takiego co zmusiłoby mnie to podjęcia takiej decyzji. Jestem osobą wierzącą ale wiara nie ma tu chyba dużego znaczenia. Potępiałam bardzo wszystkie kobiety które zdecydowały się na taki krok. Życie ma to do siebie, że jest hmmm złośliwe? Poznałam mężczyzne zakochałam się do szaleństwa, rodzice od początku byli przeciwko, bardzo szybko odwrócili się ode mnie popychając mnie tym jeszcze bardziej w jego ramiona. Po pół roku okazało się, że mój ukochany ma skłonności do stosowania przemocy wobec mnie. Szybko mnie zastraszył, moje życie ja sama zmnieniłam sie nie do poznania. Chciałam odejść ale ze strachu wydawało mi się, że nie ma takiej możliwości. Zaszłam w ciąże. To był dla mnie dramat nie wiedziałam co robić, nie chciałam tego człowieka w moim życiu, nienawidziłam go, to był najgorszy okres w moim życiu sama 20-latka, bez niczyjego wsparcia. Pod pretekstem konieczności ukończenia studiów itd udało mi się namówić go na zabieg. Nie miałam żadnych wątpliwości tym bardziej, że on urządził mi piekło przez następne tygodnie gdy czekałam "wizyte" . Groził, że mi nie pomoże, wypierał się dziecka, szantażował słowem robił wszystk co utwierdzało mnie tylko w mojej decyzji. Dzień po zabiegu był dramatem, płakałam nad tym co zrobiłam. Mój chłopak bardzo szybko potwierdził swoim zachowaniem słuszność decyzji. Dziś to już 3 lata od tego zdarzenia. Nie wiem jak by wyglądało moje życie gdybym postąpiła inaczej, chyba nawet nie chce wiedzieć, nie nteresuje mnie to. Mam teraz zupełnie inne życie, które kocham. Nie żałuję. Piszę to po to by zanim ktoś potępi taką kobietę, zastanowił się, jakie okoliczności zmusiły ją do podjęcia takiej właśnie decyzji. A psychika takiej kobiety w dużym stopniu właśnie od tych okoliczności zależy.

Mam prawo mieć własne dziecko i będę je miała, a kto wie, czy nie wezmę też jakiegoś niechcianego dziecka, to akurat nie sprawa pomarańczowej, ja tylko mówię, że jak dla kogoś aborcja to jak wyrwanie zęba, to ma wrażliwość słupa telegraficznego. Nie tak się rozwiązuje problemy... a jeśli tak, to chyba wielka porażka....

Gość najczęściej jest tak
sranie w banie heroiczna misja wychowywanie dziecka, które nie ma ojca lub ma ojca sukinsyna.... a potem taka Mamusia chce by mu to dziecko te jej heroizmy spłaciło.... tia dzieci muszą miec normalne rodziny i byc chciane a nie rodzic się bo się "podjeło heroiczną decyzję" robi z siebie Matkę Polką która sie umartwia i poświęca a potem jest sfrustrowana i za wszystko wini dziecko...za wszelkie życiowe krzywdy, niedogodnosci i zmaganie z życiowymi przeciwnosciami.... popatrzcie na to trochę bardziej realnie a nie przez przyzmat wyidealizowanego obrazka

Gość bleh bloh blux
Heroiczne to było pójscie do łózka z jakims jak tu sie podaje "skur...." ze swiadomoscia,ze sie dziecmi od bociana nie biora... no to do kogo macie pretensje? no z całym szacunkiem... a co temu dziecko winne? hmm?

Gość miki2
Jestem po takim zabiegu .To nie prawda ,że to nie zostaje w pamięci. Zabiłam swoje dziecko kilka lat temu ,do dzisiaj mam wyrzuty sumienia.Uwierzyłam ,że to tylko płód ,że to tylko zabieg. To jest nieprawda .Uwierz ,że naprawdę to boli póżniej . I nie ma możliwości odwrotu. Nie ma spokoju. Przez długi czas nie mogłąm patrzeć na ma.łe dzieci. I nie przyszło to od razu. To przychodzi z czasem.

Gość mala_zielona_zabka
OD KOGO ZALEZY CZY TWOJE DZIECKO BEDZIE MIALO OJCA S******NA ??? tylko i wylacznie od Ciebie. To TY i tylko TY masz wplyw na to, z kim chcesz pojsc do lozka. A to ze chcecie trakotowac aborcje jako metode antykoncepcyjna, swiadczy o Was fatalnie. Ktos napisal, ze nie jest "moherem", co jak mniemam swiadczyc mialo o wielkim obyciu w swiecie i nie zaprzatniu swojej kosmopolitycznej glowy glupimi przepisami prawnymi "ograniczajacymi wolnosc" w zasciankowej polsce. Szkoda tylko ze ten Twoj poziom wyzszych sfer nie pozwala Ci na spelnianie tych mniej gornolotnych zadan, tj.umiejetne korzystanie ze srodkow antykoncepcyjnych, ze nie umiesz cztac ulotek informacyjnych, stosowac sie do ich zalecen (ktore umowmy sie nie sa skomplikowane) a nawet zaglebic sie nieco w swoj organizm (bynajmniej nie przez pryzmat fizycznosci) aby dowiedziec sie kiedy masz dni plodne. Prezentujesz soba nie nowoczesnosc, a styl nowobogacki swiadczacy o Twoim niskim poziomie wiedzy i ignorancji. druga sprawa. Do dziewczyny, ktora w wieku 20 lat dokonala aborcji. kto kazal Ci byc z facetem, z ktorym nie bylas szczesliwa? JAK MOGLAS BYC Z OSOBA KTORA PODNIOSLA NA CIEBIE KIEDYKOLWIEK REKE? Dziewczyny, dlaczego pozwalacie sobie na cos takiego, dlaczego sie tak nie szanujecie? Nawet gdybys urodzila to dziecko, zglaszasz pobicie (idziesz na obdukcje, slady na ciele wskazuja ze zdarzalo sie juz wczesniej), dostajesz alimenty na dzieciaka i zakaz zblizania sie do Ciebie tego palanta- w najlepszym wypadku udowadniasz, ze namawial Cie do aborcji i masz pozbawienie praw rodzicielskich. To nie jest skomplikowane; wracasz do rodzicow, alternatywnie dostajesz mieszkanie od pomocy spolecznej. Mozesz kontynuowac nauke, a gdy skonczysz studia masz odchowane dziecko. Dla mnie to naprawde nie jest trudne. Trzeba tylko chciec. 'najczesciej jest tak' :jezeli dorosla osoba wymaga od dziecka aby splacalo jej heroizmy,to swiadczy o prymitywizmie.

Gość bleh bloh blux
skupiuj to do "Pani"ktora zalozylam topic, ze dzisiaj rano test wyszedl pozytywnie.... moze pomysli... swiat jest straszny... dziecko to najwiekszy cud...

Gość mala_zielona_zabka
skopiowalam. dziecko to najpiekniejsze, co moze spotkac kobiete. Nie rozumiem jak mozna godzic sie na aborcje ... naprawde mnie to przeraza.

Gość zabka chyba jeszcze malo znasz
zycie i facetów. Ile jest gwaltow w malzenstwie! W tzw kulturalnych rodzinach, gdzie facet nie jest sk..., ale jego potrzeby sa znacznie wieksze i nie potrafi sie opanowac. Przysiega,ze bedzie uwazac, a sa kobiety, ktore uzywaja wlasnie kalendarzyka zalecanego przez kosciol. Chyba nie masz pojecia, ile sie na tym przejechalo - a facet sklamlal, blagal, robil fochy, w koncu gwalcil. Moze nie jakos szcvzegolnie brutalnie , ale jednak wymuszał. Potem taka kobieta ryczy z bezsilnej zlosci, facet jakby nigdy nic znow jest milusiem, wzorowym męzem, a ona tylko umiera ze strachu, czy nie jest w kolejnej ciazy. Ci do wyrzutow sumienia - gdy aborcja byla dozwolona, kobiety az tak tego nie przezywaly , po prostu nie myslaly potem o tym.Sam temat nie byl Glosny jak teraz,pewnie dlatego. Co do filmow - szcerze mowiac, malo kto spokojnie obejrzy film z jakiejkolwiek operacji - np na sercu, czy mozgu, czy chocby wycięcie wyrostka jest szokujace. Mowie tu o bardzo wczesnej aborcji, kiedy plod nie roznu sie specjalnie od zarodka kurzego czy rybiego. Tak nawiasem mowiac sw Augustyn ( czy sw Tomasz, nie pamietam) twierdzil,ze dusza wstepuje w plód 40dniowy- meski, a 80dniowy - żenski,

Boże, tylko nie o tatusiach kościoła, dla nich akurat kobieta - to tyle co nic.............

w sumie to się dziwię tym waszym gorącym dyskusjom, a zwłaszcza tym obustronnym wyzwiskom i nienawiści kobiet przeciw kobietom we francji aborcja jest legalna i jakoś nikomu to nie sprawia wielkiego problemu są kobiety(zazwyczaj wierzące ale nie tylko) które się na nią NIGDY nie zdecyduję i rodzą dzieci a są takie że się decydują i nie rodzą dzieci i jakoś nikt nikogo nie wyzywa:( to co mi się podoba we FR to prawo kobiet do opieki psychologicznej, tzn że dziewczyna zanim się zdecyduje na aborcję widzi się z panią psycholog, rozmawiają czy naprawdę nie ma innego wyjścia, proponują jej pomoc również materialną i jeżeli po tym wszystkim dziewczyna jest zdecydowana nie rodzić - to usuwa moim zdaniem to najlepsze rozwiązanie, bo takie prawo na pół gwizdka jak jest w polsce często krzywdzi kobiety

Gość mala_zielona_zabka
zycie nei doswiadczylo mnei brutalnie,ale kazdego dnia spotykam sie z jeszcze gorszymi i okrutniejszymi sprawami. Tak wiec z tym 'prawdziwym zyciem" mam do czynienia czesciej, niz moze sie Wam to wydawac. jasne, zalegalizujmy aborcje i udawajmy ze wszytsko jest ok. Bo przeciez to co dozwolone przez prawo nie moze byc zle. Skoro budzi jednak watpliwosci, cos jest chyba nie tak, nie uwazasz? 2 sprawa: gdyby kobiety wiedzialy jak naprawde wyglada ten zabieg, np w 3 miesiacu ciazy gwarantuje.... 98% wycofaloby sie natychmiast. Problem w tym, ze chcecie zerowac na ludzkiej niewiedzy. A potem taka kobieta po latach przypadnie natknie sie na takie zdjecia,uswiadomi sobei co zrobila- ma rozwalone zycie do konca swych dni. Poczytaj o tym.. obrazuje to doskonale historia 1 na swicie aborcji. gwalty w domu. Skoro ustalamy z partnerem ze nie chcemy dziecka, stosujemy antykoncepcje, tak? Tabletki sa dostepne juz od 3 zl.. za 12 zl mozna kupic juz takie przyzwoite. uwazam ze jesli chodzi o polskie prawo akurat w kwestii regulowania aborcji- nie mam zastrzezen. Nie rozumiem po co wprowadzac zmiany.. nie wiem, probowalam, ale jakos nie potrafie sie przerzucic na tok myslenia porownujacy plod ludzi do zarodka kurzego. Masz tabletke 72h 'po'. jezeli nie masz oporow a masz watpliwosci, po co czekac? To samo tyczy sie porownania usuniecia zeba do zabicia istnienia ludzkiego. a sw Tomasz i sw Augustyn? augustyn to starozytnosc,tomasz to sredniowiecze. Ale czy na pewno chcesz za skale porownawcza dla dzisiejszej medycyny przyjac sredniowiecze? albo starozytnosc? powiedz to ludziom ktorzy coruja na raka ze od dzis stosujemy tylko metody prehistoryczne. Skoro tak blisko Ci do pogladow sw Tomasza moze w takim razie obalmy demokracje bo jest zla, przywrocmy monarchie a gdy pojawi sie tyran pochyl przez nim czolo i nie mysl o sprzeciwie,bo wladza przeciez pochodzi od Boga, a to swietosc.

Gość maharte24
Niech się nikt nie wypowiada, kto tego nie zrobił i przeżył..... Teorie filozoficzne znajdziemy w książce.... To jest życie....

I jak komuś to nie odpowiada.... To niech pomyśli, że życie nie zawsze jest różowe........

Jeju dawno tu byłam.... i do jasnej Anielki... widzę, że ktoś se mojego nika użyczył..... A poza ty....Szczerze wątpię w waszą szczerość.... Statystyki nie do tego topiku........Aż mi żal duszę ściska, gdy to czytam....... Ludzie proszę.... Nie mówcie o czymś, o czym nie wiecie....

Gość melphomene
http://k.1asphost.com/aborcja/aborcja-antyaborcja-aborcja-galeria-menu.html Jeżeli usuwa się dziecko, oznacza to, że rodzice chcą się pozbyć dziecka i żyją w iluzji, że mogą pozbyć się dziecka w ten sposób. NIGDY nie możemy pozbyć się członka rodziny, a dzieci, nawet, jeśli jeszcze nie przyszły na świat, należą do systemu rodzinnego.

Gość beebtka
ja strasznie przyzywalam aborcje..ale nie mialam wyjscia i to byla sluszna decyzja.....i nie wiem czy bede miala dzieci..obawiam sie z e nie