Gość Kania_Dżdżu Napisano Marzec 30, 2008 Witam Mam następujący problem. Jakiś czas temu wkryłam w lewej piersi guzka. Zrobiłam USG , które wykazało , że jest to najprawdopodobniej gruczolakowłókniak (nie mam jeszcze 30 lat). To samo stwierdził chirurg. Powiedział, że decyzja o jego usunięciu należy do mnie. Było to rok temu. Guza nie usunęłam, nie rośnie. Ale nie o to chodzi. Rzecz w tym, że spuchło (nabrzmiało) mi lewe ramię. Miałam to już rok temu podczas badań i ani lekarz radiolog ani lekarz chirurg nie wiedzieli dlaczego mi spuchło. Chirurg skierował mnie na USG tego ramienia , ale pani w poradni uniwersyteckiej stwierdziła, że nie zajmują się robieniem USG ramienia. I tak to zostało. Do tej pory mam ten obrzęk, ostatni jakby bardziej mnie pobolewa. Węzły chłonne niepowiększone (pachowe). No i właśnie, o co chodzi z tym ramieniem. W wielu poradnikach dla pań czytam, że taki obrzęk źle wróży (przypominam: badało mnie 3 lekarzy i wg nich to nic groźnego). Ktoś pomoże? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach