Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Annusiaa

PROBLEM Z ZATOKAMI+POWIEKSZONE SLINIANKI+BOL GLOWY-POMOCY!!!!!

Polecane posty

Gość Annusiaa

Bylam przedwczoraj u laryngologa, bo zadne antybiotyki nie dzialaja, jesli chodzi o problem z zatokami. Sama juz nie wiem oc mi jest, lekarz kazal mi zrobic rtg zatok, mam nastepna wizyte we wtorek. Chcialabym jednak wczesniej sie zorientowac, co mi jest, byc mozew ktos z was przeszedl to samo. Problemy zaczely sie 2 lata temu, bylam wtedy tez u laryngologa(innego) i dal mi dawke antybiotykow, bo tez mialamproblem z zatokami. Nie pomoglo. Caly czas mam problem z odzyskaniem dawnego wechu, ktory byl wspanialy, co rano odpluwam sline(taka ciagnaca sie), mam katar, ktory nie chce ustapic(jak ustepuje to i tak czuje, ze jest on w srodku i nie potrafie tak do konca go wydmuchac. Caly czas (dobre klilka lat) takze mam problem ze zlym samopoczuciem jak wdycham dym papierosowy(czasem i budze sie i mdlo mi, bierze mnie na wymioty). Ostatnio mam bole zatok, ciezko mi bylo oddychacy, przelykam non stop sline, mowie przez nos. Laryngolog powiedzial w piatek ,ze nalezy zrobic rtg zatok powiedzial takze, ze mam waski przewod nosowy czy cos takiego, i dodatkowo mam krzywa przegrode (uraz z dziecinstwa). Nos rzeczywiscie wyglada jak "zydowski", chociaz w wieku dzieciecym taki nie byl. Czy ktos mial podobna syt? Czy jest mozliwe, ze mialabym zabieg prostujacy nos? CO mi jest???????? Bede wdzieczna za rade.

Gość Jagoda5555
Phi, ja na zatoki leczę się - a raczej JUŻ NIE LECZĘ od kilkunastu lat. Przebyłam nawet NIEPOTRZEBNĄ OPERACJĘ i rok temu lekarz chciał mnie operować ponownie. Nie zgodziłam się. Olewam ten temat. Natomiast zaczęłam leczyć się sama. Zaparzam rumianek ( w torebce), dosypuje do niego odrobinę soli, a potem wlewam sobie letni już płyn głęboko do nosa zwykłym zakraplaczem do oczu, kilka dawek do wysoko uniesionego nosa nad umywalką, następnie zatykam palcem jedna dziurkę i z drugiej wydmuchuję wydzielinę. Potem powtarzam zabieg z drugą dziurką do nosa. Wydzielina bardzo często jest ropna, ale po zabiegu ropa znika. To mi przynosi niebywałą ulgę. I to jest wszystko, co w tej materii teraz robię. Zakończyłam leczenie specyfikami przeciwalergicznymi i antybiotykami w tabletkach, bo zażywane permanentnie od kilkunastu lat dały ZERO rezultatów. Oprócz tego od około roku piję specyfik o nazwie ALVEO i czuje się wyśmienicie.

Gość gość
To może być za duży migdał mój brat miał tak ale wycieli mu jednak znowu mu dorósł

Gość Gość

Inhalator służy głównie do oczyszczania i nawilżania górnych oraz dolnych dróg oddechowych, więc jak masz w rodzinie historię podobnych schorzeń, dzieci w domu to inwestycja, jak najbardziej racjonalna. Z tych najlepszych modeli do 200 złotych https://novamed.pl/novama-familino-by-flaem-z-dozywotnia-gwarancja, od włoskiego producenta i tak długiej gwarancji nigdzie nie znajdziesz. Zalecam się zaopatrzyć tez w sól fizjologiczną na kaszel, z kwasem hialuronowym.