Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Lady...

Bielizna po porodzie

Polecane posty

ile majtek jednorazowych nalezy zabrac do szpitala?Lezac ciut dluzej po cesarskim cieciu.

jak na cc to te majtki nie bardzo sie sprawdzaja bo blizna boli jak cholera a one sa za niskie proponuje kupic jakieswielgasne i bardzo wysokie majty bawelniane ( ze 4 szt)

Gość mysle
ze po cesarskim cieciu to nie beda ci potrzebne takie jednorazowe, one lepiej sie przydaja przy naturalnym porodzie kiedy naciecie jest w kroczu zeby sie lepiej goilo

Ja miałam 3 sztuki majciochów siateczkowych, wielorazowych. Prałam je na okrągło, schnie to szybko, łatwo się spiera, nie było więc problemu. A podkładów miałam 1 paczkę wielkich belli, 1 paczkę always ultra na noc, a potem to już w normalnych podpaskach jak na okres latałam :)

Dzieki dziewczyny:) Mimo to jeszcze jednak zapytam moze lekarza jak to z tym jest.

Gość girsss
Powracajac do tematu ja moge polecic taka bielizne http://eko-bielizna.pl/product_info.php?products_id=505 mozna kupic jej znacznie wiecej,ptrzac na cene.A to co jest w niej brdzo dobre to to ze jest ona w 100% bawełnina,a w czasie połogu jest to dla nas bardzo wazne i dla naszej higieny.U mnie taka bielizna sie bardzo sprwdziła.

Gość xeljopka
Mnie połozna tez mówiła o tym zeby jednak kupić sobie bielizne bawełniana,poniewaz ona jest najbardziej odpowiednia juz przy podrażnieniach.A jeszcze bedziemy miały okazje nosić bielizne sciagajacą.Zaraz po porodzie to zdecydowanie za wczesnie.

Gość D.BillI
te siatkowe majtki, o których pisze e-mama to rewelka po cesarce - zaopatrz się w takie koniecznie!

Gość czytelniczkakafeee
dokladnie, siateczkowe sobie kup i zadnych innych nie bierz nawet bo nie wytrzymasz. Ja kupilam chyba z 5 kompletow i naokraglo pralam :)

Gość gość
Majtki jednorazowe przydają się kobietom rodzącym naturalnie jednakże nie powinno się ich używać bo rana goi się lepiej kiedy dochodzi do niej powietrze. Odnośnie cesarki leży się z reguły 4 doby i najlepiej jest równiez dopuszczać powietrze do rany Chodząc w koszuli i szlafroku nic nie widać :) Ja mam taką rane i wiem że majtki z reguły przeszkadzają bo uciskają a taka rana jest pozioma na lini majtek.

Gość D.BillI
nic nie widać, chyba oprócz krwi ciągnącej się za szlafrokiem - po cesarce też się krwawi!!!