Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość poradźcie co dalej robić

mam pytanie dla pomysłowych i kreatywnych

Polecane posty

Gość poradźcie co dalej robić

Postanowiłam zmienić swoje życie ponieważ do tej pory jest ono puste. mam 22 lata, nie mam matury, mieszkam z rodzicami, pieniędzy bardzo mało, faceta brak z własnego wyboru i nie chciała bym dalej żyć tak bezbarwnie jak do tej pory ma to miejsce. Macie jakieś realne pomysły na moją przyszłość? Chciała bym robić coś dla zwierząt , tworzyć nowe pozytywne rzeczy wokół , chciała bym osiągnąć jakiś sukces, coś z czego mogła bym być dumna, odnaleźć pasję i sens życia. Nie chcę już więcej dolin i takich samych , nudnych dni, straconych dni. Pomysłów mam i marzeń wiele ale są nierealne lub bardzo baaaaaaardzo odległe :(:( Mogli byście mi coś doradzić? Coś takiego na najblizsze 2 , 3 lata. Chcę się zmienić.Proszę Was ... :(

jeżeli masz ambicję to zrób maturę i kształć się dalej..być może tą drogą dojdziesz do swoich wymarzonych celów.. takiej jest moje zdanie..ja na Twoim miejscu tak bym zaczął swoją metamorfoze :)

Gość zrobic mature nie zaszkodzi
poza tym mozesz pracowac w schronisku dla zwierzat

tak jak ktos tutaj wyzej napisal to przede wszystkim wroc do szkoly zrob mature a potem jakies studium albo na studia szoruj ,jesli masz czas i checi mozesz isc na jakis wolontariat ,poznasz cieakwych ludzi a i nie bedziesz siadziala tylko w domu...sama nym poszla ale mieszkam w maym miescie i mam tylko do wyboru 2 schroniska dla zwierzat a to odpada jestem uczylona na siersciuchy .Ewentualnie zacznj uczeszczac na jakies dodatkowe zajecia np sportowe czy tez edukacyjne :)

wiedziałam ze znajdą sie tacy którzy zrobią sobie z tego niesmaczny żart przykre to ponieważ już wystarczająco sama siebie obwiniam za to ze jestem nikim i przynoszę rodzicom wstyd. Dziękuje reszcie za poradę. tak matura. podejdę w tym roku ale obawiam sie ze nie zdam - zrobiłam błąd wybierając biologię rozszerzoną - poprzeczka po 4 latach \"odpoczynku\" od nauki i szkoły zdecydowanie za wysoka :(:( poza tym angielski jest obowiązkowy a ja nie umiem. no ale podejdę bo to dla mnie ważne. chcę żeby rodzice byli szczęśliwi a przeze mnie nie są :( czy mogę w międzyczasie coś jeszcze zrobić??? praca w schronisku odpada - chciałam , byłąm , złożyłam cv i odpadłą z powodu braku prawa jazdy. nic mi nie wychodzi w tym życiu. gdzie nie wejde tam kolejna porażka i rozczarowanie :(

no sportowe były by super ale koszta (można poświęcić) natomiast sprawa jest o tyle gorsza , że nie mam sprawności w lewej nodze i mogę jedynie pływać czy jeździć na rowerze :(:( felerna ze mnie istota :( ale dziękuję i tak :):) przyłoże sie do tej matury, muszę :) Macie jeszcze inne pomysły jak odmienić na pozytywnie życie? coś z czego inni też mieli by korzyść co ja mogła bym dać itp.

ewentualnie jesli lubisz dzieci mozesz zatrudnic sie jako opiekunka do dziecka :) tylko uprzedzam :nerwica gwarantowana hehe ;)

Gość spokojnie trzeba
Znajdź swój pomysł na życie (chyba już go masz), następnie zastanów się, jakie drogi prowadzą do TWEGO celu. Znajdź je i ich się trzymaj. Wykształcenie (choćby matura) wydają sie dziś konieczne, ale to też czasem pozory ...

dzięki :) dokładnie tak zrobię. wpierw matura, prawo jazdy i zastanowienie się dalej która droga jest najlepsza :) nawiązałam już kontakt z osobami które szukają domów tymczasowych dla psa :) mam nadzieję ze coś z tego wyjdzie :D

Gość spokojnie trzeba
Wygląda na to, że już "wiesz" :) Masz "swój" plan. To najważniejsze. Choćby się wokół wszystko waliło, tego się trzymaj :) Życzę powodzenia, bo właśnie bycie sobą [TY tego pragniesz] przynosi powodzenie :) 🖐️

Gość spokojnie trzeba
Ja, na przykład, też nie mam matury. Rodzina doradziła mi robić to co umiem - mianowicie robić komuś dobrze. Robię to już od 10 lat, duzo zarabiam i czuję się świetnie :) Myślę, że tez powinnaś tego spróbować.

hmm.. super - jesteś szczęśliwa. ja nie i boję się o swoją przyszłość , że nadal nie będę a najbardziej o to , że rodziców kiedyś zabraknie a rodziny nie mam. jedynie taką dalsza , którą widziałam 15 lat temu :( tak, w tych czasach dobrze płatna praca to podstawa godnego życia. ja zawsze trafiałam na prace na produkcji - ciężkie, niebezpieczne i to bardzo (wiele wypadków przy maszynach było) ale najgorsze to, że moja miesięczna wypłata wynosiła najniższą krajową- niewiele ponad 900zł i nie starczało na nic (rodzice tez tyle mają) :(

Gość siedem groszy
Jak to robic komus dobrze? Bo mi sie zle kojarzy. Objasnij prosze.

Gość siedem groszy
obciągaj cyganom za miskę zupy

Gość spokojnie trzeba
Robienie komuś dobrze sprowadza się głównie (przepraszam za mocne słownictwo) do ssania fiuta. Czasem wygrzebuję rodzyny, ale to rzadko.

Gość siedem groszy
Przeciez do obciagania fiuta trzeba miec mature.

ale skurwysyny z was. no inaczej tego nie skomentuje. dno z ciebie człowieku i tyle!! matka pewnie płacze po nocach ze takie coś wychowała!!

Gość siedem groszy
O kim mówisz, Hanan? Dlaczego tak uważasz? Masz problemy z agresją?

nie gówniaro. za to wszyscy mamy problem z takimi jak ty!

Gość siedem groszy
chapaj dzidę :classic_cool:

dobrze dziekuje wszystkim kochani i zamykam topik(szkoda, przykro mi) ale widze ze przez kogos takiego jak siedem groszy i podszyw ten temat nie ma sensu. Hanan jestes super - znam cię stąd i olej to coś! :) dzieki buźka!! :):):)

Gość a nie mozecie
poporstu olać tych ktorzy tu piszą głupoty i pisac sobie dalej.Niezwracanie uwgai najbardziej owocuje:)