Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość julitttttaa

boje sie że bede gruba!!

Polecane posty

Gość julitttttaa

niby nie mam powodów waze 42kg przy 165cm wzrostu wiem ze jestem szczupla i do grubosci mi wieeeeeeeele brakuje ale mimo to niemoge jesc spokojnie gdy tylko cos zjem wpadamw depresje bo boje sie ze obudze sie rano gruba.to nie anoreksja bo w lustrze widze cuda osobę ale cierpie na paniczny lęk że to si emoze zmenic i stane sie oblesną gruba 60kilogramową babą.To wszystko nie pozwala mi czerpac przyjemnosciz jedzenia.Co zrobić?

Gość julitttttaa
zasnawiam sie czy nie isc ztym nawet do psychiatry nigdy nie byłam gruba w rodzinie tez wszystcy szczupli nie radze sobie z tym lekiem.Jak widze na ulicy jakas gruba dziewczne to potem cały dzien nic niejem bo boje sie ze rozepchne sobie zoładek i potem bede taka gruba jak ona

Gość kompleksikowa dama
Idź do psychiatry... Chociaż może nie od razu, najpierw do psychologa, bo pewnie masz fobie

Gość mimooooooooza
Ładnie ci pogięło... Ja mam 170 i wagę 62 kg. Wcale nie czuję się grubą 60kilogramową babą... zanim coś napiszesz-pomyśl, bo warto. z twojej wypowiedzi wnioskuję, że jesteś pusta i nie chora na anoreksję ale na głowę... zacznij myśleć to nie utyjesz idiotko

Gość mimooooooooza
a tymabardziej obleśną. mężczyzn już nie pociągają takie wieszaki jak ty (a propos-masz niedowagę) bo to już nie te czasy... kompleksikowa-masz rację-do psychologa z nią ;]

Gość julitttttaa
wieddziałam czułam że zaaz jakies grube babsko bedzie odreagowywało na mnie swoje kompleksy, Sorry ale ty jestes guba przy tym wzroscie szczupła osoba moze wazyć do 50kg nie wiecej!! A ty masz 12 kg nadwagi grubasie:O

Gość kompleksikowa dama
Kobitki, może od razu nie krytykujmy dziewczęcia, ale fakt faktem zaburzenie jakieś Drogie Dziewczę ma... Nie ma co się wstydzić, trzeba sobie pomóc! Powodzenia i idź do psychologa, jak będziesz czuła, że Ci nie pomaga zmień, ale pomóż sobie!

Gość to już są początki
ANOREKSJI. Nie lekceważ tego, ta choroba ma podłoże psychiczne.

Gość do juliettttyyyy
narazie to Ty masz stanowcza niedowage ... mam kolezanke 160 waga kolo 40 kg i wygada jak dziewczynka 13-letnia wydaje mi sie ze skoro masz probem z tymi natretnymi myslami to idz do specjalisty bo widac ze twoja waga jest wynikiem silnych ograniczen, i dlugo tak nie pociagniesz...

Znam to uczucie. Tez mam takie same obawy. Mam 158 cm i waze 44kg, kiedys wazylam 53. Caly czas zwracam uwage na to co jem, w mojej lodowce wszystko jest light i diet. Wiem, ze to chore ale nie potrafie nad tym zapanowac. Dla mnie weekend jest zmora bo mam wolne i caly czas mysle o jedzeniu.

Gość mimooooooooza
ojjj pustaku, pustaku... kto ci powiedział o tych 50 kg? Przy wzroście 170cm waga 62 kg jest wręcz IDEALNA! A ja żadnych komplesków nie mam chociaż przyznam szczerze, że dla lepszego samopoczucia zamierzam zrzucić te 2 kg. a ty wpisz w google (o ile wiesz, co to jest) `bmi` i oblicz sobie. jestem pewna, że masz niedowagę choc nie mówię ze widać to po tobie... A ja sie czuje dobrze nawet bardzo w moim ciele i z tą wagą ;] nigdy nie usłyszałam od nikogo przezwiska `grubas`, bo jestem po prostu szczupła ;] moze mam cięzkie kości? xD

Gość idź do psychologa
potrzebujesz pomocy. Mało tego, że nie jesz, to masz jednak zaburzony obraz siebie, a to dlatego, że przy takim wzroście i wadze musisz wygladać koszmarnie. Ja jestem bardzo drobnej budowy i przy moich 160 cm wzrostu, ważąc 42 kg wyglądałam jakbym była chora. Teraz ważę 48 kg i jest dobrze bo taka waga przy mojej drobnej budowie nie wygląda źle. Chciałabym jeszcze przytyć ze dwa kg ale niestety mi to nie wychodzi. Skoro Ty ważysz 42 kg przy 165 cm to jest z Tobą źle nawet zakładając bardzo drobną budowę, a raczej drobniejszej niż ja nie masz.

Gość jakieś tu ostatnio
No to po co chcesz te dwa kg zrzucić? Przeczysz sama sobie.

Gość julitttttaa
dobra niewazne,dla mni enie jestes szczupła moze nie gruba ale szczupła nazwac cie nie mozna i nie pocieszaj się tymi BMBi bo nieraz słyszałam ze sa one zakłamane.Ja waze 42 kg i jestem akurat troszeczke nawet mam brzuch ty jestes tylko 5 cm wyzsza i wazysz 20kg wiecej to ja sobie ciebie poprostu nie wybrazam...sorry..... ja wiem ze nie powinnam byc na diecie nie chce juz chudnac ale wydaje mi sie ze jak bede jadla nnormalnie to wtedy zaczne tyc i ta swiadomosc nie pozwala mi jesc.wydaje mi sie ze zjedzona kanaka to dwa kg wiecej..i tak caly czas

Gość mimooooooooza
Same powiedzcie kobietki? 170cm-62 kg. Jestem obleśnym grubasem? xD

Gość julitttttaa
oblesnym nie przesadziłam ale nie jestes szczupła a ja chce byc SZCZUPŁA nie NORMALNA nie przy kości ALE SZCZUPŁA

Gość idź do psychologa
ja jestem szczupła, a Ty jak wieszak przeraźliwie chuda.

Gość Blep blep
A ja mam 180cm i waze 65 czuje sie normalnie, przy 60 byłabym szkieletem a ty sie puknij w głowe

Gość kompleksikowa dama
julitta palnij się w pusty łeb... 62 kg super waga przy tym wzroście, wręcz ideelna

Gość mimooooooooza
Jak już napisałam-dla lepszego samopoczucia. Zapomniałam dodać, że na zimę zawszę tyję właśnie te ok 2 kg ;] BMI, nie BMBi i nie jest zakłamane, bo jest opracowane przez lekarza dietetyka moja droga

Gość idź do psychologa
policzyłam Twoje BMI, wychodzi w okolicach 15 a to jest cięzka choroba lub anoreksja. BMI owszem jest nieco przekłamane, nie bierze pod uwagę budowy ciała, ale BMI w okolicach 19 (norma do 25) dla drobnej osoby jest ok, ale 15 to przesada

Gość obleśnym nie
ale sory, ja ważyłam 63/170 i miałam wielką dupę, grube uda, boczki, zbyt pyzatą twarz itp. Może Tobie idzie w biust albo masz grube kości ale na mnie naprawdę wołali 'grubas'. Właściwie nie widziałam żadnej dziewczyny o wadze ok. 60 kg, która wyglądałaby zgrabnie - zazwyczaj coś gdzieś im się wylewa.

Gość julitttttaa
mam kolezanki w tym wzroscie i waza 50kg moge powiedziec ze sa ładne SZCZUPŁe nie wyobrazam sobie ich gdyby wazyły 10kg wiecej przy 62 kg zawsze gdzies sie tłuszcz odłozy a to na brzuchu ato na biodrach przy 50kg raczej nie. Zreszta nie tego tyczył sie watek..a ze napisalam ze przeraza mnie waga 60kg to juz sie jakieis zakompleksione laski poczuły urazone.Jedna wazy 80kg i uwaza sie za szczupła druga ma 50 i czuje sie gruuba to jest rzecz wzgledna wiec nie ma o czym dyskutować dla mnie 60kg to duzo i zdania nie zmienie

Gość Blep blep
oblesnym nie ==> widocznie jestem jakims cudem-niewidem

Gość idź do psychologa
ale powinnaś ważyć w granicach 50 kg przynajmniej, to taka już wartość do przyjęcia przy Twoim wzroście. Nie masz zaburzeń miesiączkowania przy takiej niedowadze? Lub anemii?

Gość mimooooooooza
Dziękiii kompleksiokowa :) Ale wg `inteligentnej` koleżanki jestem gruba i obelśna :D I dobrze mi z tym xD Przytyj chociaż z 8 kg-będziesz wygądała ładnie i pociągająco. Chłopak lubi mieć za co złapać. Kto by się chciał do kaloryfera przytulać?;o

Gość Blep blep
No ale fakt faktem ze przy moim wzroscie 180cm to 73kg (czyli odpowiednio do 170/63) było sporym przegięciem. Ale to dawno nie prawda:)

Gość trelek
Przestań żreć i idź pobiegać zamiast pier.dolić na kafe.

Gość obleśnym nie
No Ty akurat masz 180 więc ok. Ale przy wzroście poniżej 175 to nie wygląda dobrze.