Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 okuokuokuoku

dla okularnik贸w nasze pytania i problemy...

Polecane posty

Go艣膰 okuokuokuoku

witam! wada wzroku przysparza mi wielu problemow, chcialam sie spytac czy Wy tez na to narzekacie i jak sobie sz tym radzicie.,..np 1. odwieczne pytanie okulary czy soczewki? 2.W soczekach sie sobie bardziej podobam, ale sa mniej praktyczne. no i dro偶sze. 3. co N A P L A 呕 Y, do p艂ywania - z jedbnej str zeby nie wyplynely soczewki ale z drugiej zeby cos widziec. Plywanie w okularach....????:/ 4. podczas wyjazdu P O D N A M I O T, gdy nie ma jak zmieniac soczewek w higienicznych warunkach - zabieracie wtedy okulary? 5. wreszcie dla okularnikow - co robicie gdy chcecie nosic okulary S L O N E C Z N E ??? Nosiscie zawsze przy sobie 2 pary zwykle i przeciwsloneczne i zmieniacie co chwile?? 6. moj chlopak tez nosi okulary, gdy sie calujemy jest dosyc zabawnie, ale gdy chce sie byc troche bardziej spontanicznym to troche przeszkadza..

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 okularnica mimi
ja tez mam pytanie - byc moze rozwiazanie na jeden z problemow: nosia ktos okulary z forochromem?? czy to jest praktyczne?? zastanawiam sie nad tym bo tez mnie wkurze zeby ciagle zmieniac: albo zwykle opkulary, albo soczewki + sloneczne, albo sloneczne z minusami. Kazde z tych rozwiazan jest 艣redniosatysfakcjonujace..:/

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 okkularnica
jako okularnik odpowiadam: 1. soczewki i okulary 2.tym bardziej soczewki, sa drozsze to fakt. 3. podczas p艂ywania mozesz miec soczewki pod warunkiem ze nie bedziesz nurkowa艂a 4. okulary zawsze przy sobie mam nawet gdy mam soczewki..nigdy nie wiadomo co moze Cie spotka膰. 5. przeciwsloneczne korekcyjne 6. podczas calowania sciagamy okularki:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 a wi臋c tak
1. G艂贸wnie soczewki, okulary rano zanim si臋 nie umyje, wieczorem po myciu. 2. Dro偶sze owszem s膮, a praktyczniejsze du偶o bardziej ni偶 soczewki, w ci膮gu dnia nie wiem 偶e je mam na oczach. 3. Problemu p艂ywania nie da sie rozwi膮za膰, trzeba bez okular贸w i bez soczewek, chyba, 偶e nie moczymy twarzy to soczewki 4. Pod namiotem by艂am i nie by艂o problemu, wytrze膰 r臋ce z nawil偶one chusteczki p贸藕niej w jednorazow膮 chusteczk臋 i do dzie艂a. 5. Nosze soczewki, a okular贸w przeciws艂onecznych nie 6. Jesli mam okulary to 艣ci膮gam, po co mi skoro i tak oczy zamkni臋te? ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 tyz okularnica
1.okulary, boje si臋 wsadzi膰 co艣 sobie do oka 3. nie chodz臋 na plaze, nie p艂ywam 4.ja bym bra艂a okluary 5. w艂asnie si臋 nad tym zastanawia艂am, wybra艂abym chyba takie kt贸re zmieniaj膮 kolor np na zielony pod wp艂ywem promieni UV 6. jeszcze nie pr贸bowa艂am, calowa艂am si臋 tylko z nieokularnikiem

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 okuokuokuoku
dzi臋ki za odpowiedz:) problem z plywaniem u mnie polega na tym, ze uwielbiam nurkowac, szalec i w ogole:) zycie i sproty ekstremalne. Teoretycznie mozna wybrac sie na plaze w soczewkach bo to tak "letnio i wakacyjnie" bez okularow, potem zdjac soczewki, poplywac i zalozyc ale to straszneie duzo zachodu...no i glupio (mi przynajmniej) tak na plazy sobie zminiac soczewki:/ tak samo pod namiotem - nieplanowane wyjazdy, czesto brak dostepu do biezacej wody..oczywisie mozna uzyc husteczek ale kazdy optyk by nas za to zbesztal :P:P sama tez tak robilam ale to nie zdrowo...zdazyo mis ie tez ze nie zdejmowalam przed 3 noce bo nie bylo jak i gdzie...oczy troche szczypaly 3ego dnia wieczorem ale nic sie nie stalo. dla mnie to wszystko jest koszmar..:/ calowanie to najmniejszy problem oczywiscie:)) wlasciewie to ZADEN problem a dsama PRZYJEMNOSC:) a okulary wywoluja czesto usmiech na naszych ustach jak stukaja bo zapomnimy ze je mamy n a nosie:))

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 okuokuokuoku
a probowal ktos nurkowac w soczewkach i okularach plywackich takich szczelnych?? zastanawiam sie czy to sobre rozwiazanie na basen..i czy to jest tylko problem zgobienia/nie zgubienia soczewek ale cisnienia w oku???

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 szanson
najlepsze wyj艣cie: laserowe usuwanie wady wzroku? do czego to doszlo....

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
cze艣膰 mam problem mam -6 a du偶o 膰wicz臋 czy jest mo偶e jaki艣 spos贸b 偶eby na treningach okulary nie speawia艂y mi problemu?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
po 7-8 latach od operacji laserowej wada powraca troche mniejsza nie jest to na pewno rozwiazanie na zawsze

Udost臋pnij ten post