Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

iska32

KOSMETYKI TANIE I TE NIECO DROZSZE-SłUZE PORADA

Polecane posty

PROWADZE DROGERIE OD12 LAT,MAM SPORą WIEDZE NA TEMAT KOSMETYKóW.oDPOWIEM NA PYTANIA:)

Gość dssssssssssfffffff
poradz mi dobra kredke do oczu:) zeby sie nie rozmazywalka- max factor, inglot i revlon dla mnie tragedia. znosna jest golden rose a w miare dobra byla lumene bo sie nie rozmazywala ae byla za twarda i za jasno malowala

Gość okii to
Mam pytanie o Lumene. Które podkłady tej firmy najbardziej polecasz i czy w ogóle sa to kosmetyki dobrej jakości?

kredka do oczu hmm jest kilka godnych polecenia jedna z nich to szafir cena ok 8 zł,a druga eveline jak dla mnie rewelka za dośc przystepna cenę ok 5 zł. Hitem są tanie czeskie kredki w cenie ok1,5 za szt ale jak dla mnie sa nieco twarde. Lumeny ogólnie nie lubię ,polecam swietna serie aa matująca lub rozswietlająca zaleznie od cery.Swietnie pokrywa,fajnie sie wchłanie i ogólnie jest niezła. Cena jakies 14 zł,ale jest jeden mankament zostawia ślady na ubraniu,niestety.

Gość okii to
Rozumiem, że Iska i wisienka to ta sama osoba :)

Gość okii to
Chcę kupić podkład Lumene ze względu na gamę kolorystyczną. Inne są dla mnie za ciemne :( AA juz przerabiałam. Miałam odcień kość słoniowa, która wyglądała na mnie pomarańczowo :O

tak jest nas dwie:) Kosc słoniowa generalnie jest do bani:( Sprobuj moze piasek lub miód.

Gość okii to
Ale ja mam naprawdę bardzo jasną cerę :O I jeszcze jasniejszą szyję:O Lumene jest najtańszym podkładem występujacym w tak jasnych odcieniach. Będę musiała jednak wypróbować.

a próbowałas szafiru? To jest podkład w pompce i występuje w bardzo szerokiej gamie kosmetycznej:)

Gość okii to
Nie słyszałam o czymś takim. Zaraz sobie wygoogluję :)

Gość okii to
No właśnie... Jak wpisałam samo "szafir" nie wyskakiwało to co trzeba :) Dziekuję za pomoc :)

Gość szukam dobrej
bazy pod cienie i pod makijaż. chce się sama pomalować do ślubu i podobno trzeba taką baze aby makijaż dłużej sie trzymał. podobno lumene ma dobre bazy? prawda? dodoam, że mam tłustą cerę. a róż jakiej firmy polecasz? i jaki kolor? bo nie mam pojecia. wlosy jasny braz naturalne, oczy szare, oprawa oczu ciemny braz, prawie jak czarna. karnacja taka ciemna brzoskwiniowa. w dniu slubu bedzie pewnie opalona bo to bedzie lato.

baza ma kolor bezbarwny,polecam bazę dax cosmetic kaszmir efekt. po nałożeniu cera staje sie jedwabiście gładka a i kosmetyki utrzymują sie zdecydowanie dłużej.Cena ok 45 zł za chyba 15 ml,ale musziałabym sprawdzić.Tansza wersja jest baza eveline złote nici z tym,że ta seria jest przeznaczona dla kobiet po 35 r ż. Pozdrawiam

Gość dssssssssssssssd
a jakies dobre cienie?

Gość trochę podłamana
polećcie mi jakiś naprawdę dobry krem pod oczy na 1 zmarszczki, opuchnięcia, cienie ;)

Gość ja mam zajefajny krem
pod oczy. a wlasciwie to masc. tylko, ze kupilam to w maroku... albo w tunezji... juz nie pamietam. w kazdym razie wyglada to jak masc nagietkowa lub wazelina. nie pachnie za ladnie. jest to podobno kosmetyk naturalny z olejem arganiowym. trzeba najpierw rozpuscic w cieplych palcach bo ciezko rozsmarowac. ale efekty powalajace. mam 30 lat i zaczely mi sie pojawiac zmarszczki, po 2 tyg. uzywania tego cuda zdecydowanie mniej ich widac! ale polecam tez kremy pod oczy firmy flos-lek. sa niezle i niedrogie. mialam kiedys z arnika chyba i rozjasnil mi cienie pod oczami.

tak arnika z flosleku jest super,zel kosztyuje 5,8 a krem na since i obrzmienia ok8. dobre cienie hmm ja lubie rubi rose,cena przystępna a efekt niezły.Swietne są cienie inglota,ale te z rubi rose sa porównywalne o swietnej konsystencji,miekkie a nie kruszace sie. Sprawdz widziałam na allegro ofety z tej firmy:)

Gość trochę podłamana
mam pytanie z innej beczki do "mam zejefajny krem" - czy warto wybrać się do Maroka, bo ja marzę o tym, wiem,że to nie ten temat,ale może odpowiesz..

Gość zaciekawiona tymi kosmetykami
w jakich drogeriach mozna kupic kosmetyki diadem i szafir?

Gość uwielbiam kosmetyki
sama piewsze slysze o tych dwoch markach Dobra odzywke/ lakier do paznokci lamiacych sie i rozdwajajacych jak do tej pory najbardziej bylam zadowolona z inglota a moze ktos cos innego poleci??? Krem pod zmeczone oczy?? Lakier śliwkowy/fioletowy fajny kolor i dobrej jakosci Błyszczyk do ust czerwony rózowy (ale nie różowiasty taki nanturalnawy), albo fiolet

diadem to fima kosmetyczna a szafir to nazwa kredek tejże firmy.Pomyliłam nieco pojęcia. Ja mam je w swojej drogerii jest tego cała gama od pudrów po szminki do podkładów. Moja drogeria nie jest super exlusive,wiec nie mam całej serii. Swietnie sprzedaje sie własnie podkład w pompce w cenie ok 27 zł a kredki od7 do 10 wykręcana. Poszukaj moze na allegro,ja mieszkam na śląsku i u nas w sumie jest to ogólnie dostepne na rynku.

cała masa odzywek firmy delia .Niektóre są bezbarwne ,inne nadaja delikatny kolor,swietnie nadaja sie na paznokcie jako lakier.Cena umiarkowana ok6,5 zł. Drugą serią jest top choise,do tej pory zajmowali sie produkcja akcesorii kosmetycznym teraz wzięli sie własnie za odzywki.Cena ok 10 zł. Fajnie sprzedaja sie błyszczyki powiekszające usta firmy eveline,ale w gamie kolorystycznej sa raczej łagodne kolory rózu,bezu i pomarańczy.

krem pod oczy zmeczone? Zalezy ile masz lat.Sietne żele pod oczy ma floslek i znajdziesz tam rózne opcje do oczu zmeczonych ,podrażnionych ,łzawiących. JEśli masz nieco więcej lat to polecam kremy miraculum.Perła jedwabiu po 35 r i luksusowa seria złota orchidea po 30rż.

Gość ddddddddddddddddsssssssssss
nie lubie wlasnie cieni inglota. w ogole tej firmy choc niektore dziewczyny sobie b chwala- cienie zostawaly w zalamkach powieki i szybko blakly, kredka srebrna byla znosna, lakiery nie wytrzymywaly nawet 1 dnia i dlugo schly (nie uzywam baz itd ale np lakiery wibo czy caroll dluzej sie utrzymywaly mmimo ze tez nie stosowalam zadnych specyfikow). z rozu do policzkow tez nie bylam zadowolona. a wlasnie jeszcze pytaneie o roz- poszukuje brazowego rozu hehe