Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nelle22

Ile pieniędzy świadkowa powinna dać w prezencie koleżance?

Polecane posty

Gość Nelle22

Będę świadkiem na ślubie koleżanki, nie przyjaciółki, nie z rodziny tylko koleżanki - która niewiedzieć czemyu wybrała na świadka mnie.... Ile powinnam (o ile istejie coś takiego) minimalnie dać w koperacie od pary,bo ide z chłpakiem. Nie jesteśmy zamożni-ja nie pracuję,ale wiadomo,że prezent być musi. Czy jako świadkowa powinnam dać jakoś szczególnie więcej. Nie chodze zazwyczaj po weselach i zwyczajnie nie wiem...

Gość tez mnie to interesuje
bo znajduje sie w analogicznej sytuacji. ale z tego co wiem, moja koelzanka daje wiecej / czyli ok 1000/ ale jest swiadkiem na weselu wlasnej siostry, ktora mieszka na stale za granica, wiec chce aby odczula, ze cos dostala, widomo tam zarobki sa wieksze. ale czy jak sie swidakuje na slubie kolezanki i to wcale nie jakiej bliskiej to daje sie wicej niz inni?

Tyle na ile Cię stać. Moim zdaniem liczy się to, że będziesz razem z nimi świętowała ten radosny dla nich dzień, nie ważne jest ile będzie w kopercie. Stać Cię na 300zł to tyle dasz, stać Cię na 1000zł to tyle dasz...baw się dobrze :)

Gość sunflowrka
zywkle swiadkowie daja wiece, ale wcale nie musisz. Jezeli brak ci gotowki to daj tyle na ile cie stac. A moze zapytaj przyjaciolkę czy chciałaby jakis prezent.

rowniez tak uwazam, ale to bedzie "tradycyjne" wesele i nie wiem czy odnosnie koperty sa jakies zwyczaje, wolalabym sie nie wyglupic..wiem, ze to pojecie wzgledne ;/

czyli jednak jest cos takiego, ze swiadkowie daja wiecej;/

Gość rzeczywiście świadkowie dają
więcej. ale uważam, że 400 zł naprawdę wystarczy. jeśli jesteś w trudnej sytuacji finansowej to i mniej możesz dać. moja przyjaciółka ma marną pensję, więc poprosiłam ją o czajnik elektryczny, żeby się nie wykosztowała za bardzo. myslę, że to będzie wydatek ok. 100 zł.