Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Talusia

Zespół policystycznych jajników

Polecane posty

Gość Talusia

Witam Was Dziewczyny. Mam 20 lat i niedawno wykryto u mnie PCO. Moj post kieruje głównie do dziewczyn, które również na to chorują, ale oczywiście chętnie pogawędzę również ze szczęściarami, które to ominęło. Na jakiej podstawie stwierdzono u Was zespół policystycznych jajników? U mnie zostały wykonane badania hormonalne i USG. Te pierwsze wykazały bardzo duży poziom DHEA (ponad 33 a norma wynosi ok.10,5) oraz androstenionu (3,9 a norma wynosi 3,7). USG nie wykazało typowych zmian, a jedynie pęcherzyki o średnicy ok. 5 mm. Poza tym został ze mną przeprowadzony długi i szczegółowy wywiad: mam straszliwe problemy z trądzikiem i z utrzymaniem wagi. Obecnie zażywam preparat Diane 35 i kończę pierwsze opakowania a za kilka dni znowu czekają mnie badania. Czuję się całkiem dobrze. Czy myślicie, że to wystarczy? Pytam, bo słyszałam na ten temat różne opinie. Pozdrawiam:)

czesć dziewczyny mam20 lat o PCO dowiedziałam się rok wcześniej. i to tylok dzięki sobie. chciałam pozbyc sie tradziku i poprosiłam o ANTY. musialam zrobic badania hormonalne. jak zobaczyłam mine doktorki jak zobaczyła moje wyniki to myślałam ze umre. zrobiła mi usg dopochwowo i co nagle zobaczyła torbiele. powiedziała że przez nie jestem bezpłodna. a wiecie co jest smieszne to ze wczesniej ona i inni ginekolodzy robili mi takie usg i co nic nie zauwazyli a miałam robione z 6x. znajdzcie sobie dobrego lekarza poleconego przez inna kobietę. to jest najważniejsze nie popełniajce mojego błędu. zazywam DIANE chwale sobie ją bo trądzik znikł a przede wszystkim jajniki mnie już nie bolą! zgrubłam jakies4 kilo ale trudno. teraz jestem starsza o rok i bogatsza o dużo doswiadczeń. prosze was najlepszego lekarza sobie znajdzcie. i przede wszystkim nie dolujcie sie. jestem z wami. :)

Jeżeli bierzesz Diane 35 to licz się z tym, że w pewnym momencie zaczniesz strasznie tyć, nie zażywaj jej dłużej niż 10 miesięcy, bo potem będzie ciężko zrzucić te kilogramy wiem coś o tym bo brałam to dziadostwo 30 miesięcy a potem 28 kg. nadwagi, jak odstawiłam to dopiero po 3 latach schudłam do swojej wagi, a były momenty, że nie jadłam po 3 dni a waga nie spadała tylko rosła.