Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość klara_bec

ja bukiet -kalie

Polecane posty

Gość klara_bec

ja bede miec taki bukiet: http://www.weddingplanner.w8w.pl/KWIATY/Bukiety%20ślubne/Kalie/slides/jg_wb_1.html jaki bukiet powinna miec swiadkowa? Ja mam sama zamówic oba bukiety wiec zastanawiam sie nad bukietem swiadkowej... ona bedzie miala brązową sukienkę ... czy ktos moze mi pomóc? Jej sie pytalam to powiedziala zeby zamówila taki jak ja uwazam...

Gość stary zabobon mowi ze
kalie w slubnej wiazance, to nieszczescie, ja bym jednak wolala dmuchac na zimne

pierdolenie o szopenie. zje żabe na rozstajnych drogach i odczaruje. tych zabobonów jest tyle, że nawet ich wszystkich nie sposób poznać. co więcej, niektóre są ze sobą sprzeczne, np. w różnych krajach deszcz w dniu ślubu uznaje się a to za wróżbę radosną, a to za złą. moi rodzice mieli ślub w lutym, mama dostała od taty perły i są bardzo szczęśliwym małżeństwem od jakichś trzydziestu kilku lat.

Ja miałam bukiet z kalii i na pewno jeśli coś by się miało popsuć to nie przez głupie kwiaty. Przestańcie już opowiadać te bzdurne zabobony. Niby mamy taki katolicki kraj a ludzie w takie gusła wierzą. Dajcie spokój. Zrzucać winę za swoje nieszczęście na przedmioty. hehehehehe. :D Skoro świadkowa będzie miała brązową sukienkę, to wszystko teraz zależy jaki odcień. Mogą być żółte, mogą być pomarańczowo rude, kremowe :). Albo nawet zielone :)

Gość klara_bec
Czyli jesli ja mam bukiet z kalii to swiadkowa tez powinna miec bukiet z takich samych kwiatków tak? i dla swiadkowej skromniejszy bukiet, prawda? Czy butonierke dla pana mlodego na slub cywilny tez powinnam zamawiac czy nie?

Nie musi być taki sam dla świadkowej. Może ale nie musi. Co do butonierki, to nie ma znaczenia czy ślub cywliny, czy nie. Wszystko zależy czy pan młody będzie miał w butonierce chusteczkę w koloże kamizelki, krawata itd. Jeśli nie to możesz kupić. Ale się go najpierw zapytaj, czy wogóle chce kwiaty do butonierki :). A dla świadkowej, mogą być też róże, lub inne kwiaty. Może nie skromniejszy, ale na pewno nie taki jak twój :).

Gość klara_bec
nie pan młody nie bedzie mial chusteczki a kamizelka jest w takim samym kolorze jak garnitur, teraz tylko slub cywilny chcemy skromny wziąść bo za poltora roku planujemy koscielny ... co do bukietu dla swiadkowej to jak przeglądałam to z kalii widzialam takie łososiowe i 3 kwiaty byly w tym bukieciku... u nas zazwyczaj swiadkowa ma maly bukiecik albo tylko kwiatki na ręku... tylko zastanawiam sie czy jesli ja bede miaka kalie to czy swiadkowej kupowac bukiet z takich samych kwiatów czy np. mogą byc róże?

To możesz młodemu w butonierkę wsadzić bukiecik :). Co do świadkowej to moja świadkowa miała róże a ja miałam kalie. Jedyne co się zastanów, to nad tym czy nie chciałabyś ususzyć swojego bukietu ślubnego. Bo kalie na drugi dzień już nie wyglądają ładnie :)

Gość klara_bec
szybko więdną? to co zrobic zeby ladnie sie zasuszył? Ja zakochalam sie w tym bukicie z kalii z dodatkiem konwali:) okokokokok - gratuluje synka:)

A dziękuję bardzo :) Kalie to takie kwiaty, które mają dużo wody i niestety nie da się ich zasuszyć. Mój bukiet na drugi dzień był do wywalenia. I nawet w kwiaciarni mnie uprzedzali, że nie da się zasuszyć, ale zdjęcia są :). A kwiaty są piękne :)