Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

madziak_24

SZCZEPICIE SWOJE DZIECI????????

Polecane posty

Aktualnie toczy się w USA proces wytoczony przez rodziców dzieci chorych na autyzm-przeciwko koncernom farmaceutycznym,ktore produkuja MMRII i Priorix. Czyli jednak coś w tym jest...prawda?

Jak się zaczął,to i się toczy... A myślisz,że co-jutro się zakonczy???:O Przecież tam tych dzieci chorych na autyzm są tysiace:(

Ech... toczy się, czyli jeszcze nie było wyroku. Czyli jeszcze nikt nie stwierdził, że szczepionka była przyczyną autyzmu. Tylko tyle.

Musztarda,nie bądz naiwna-nikt w Stanach nie zakłada sprawy,gdyby nie było do tego podstaw.Przeciez to sa kosmiczne koszta takiej rozprawy.Jezeli rodzice tych dzieci się sądzą,to muszą mieć podstawy,zaświadczenia od lekarzy i dokumentację medyczną.W innym przypadku,nikt by z nimi nie chciał nawet gadac,a co dopiero sądzić wielkie koncerny farmaceutyczne i narażac je na straty.

kafelek no wlasnie tam tych dzieci chorych na autyzm cala masa.... a u nas mimo ze szczepienia obowiązkowe to tych chorych dzieci wcale nie ma tak wiele...

Nie jestem naiwna, tylko podobnie jak nie chwalę dnia przed zachodem słońca, nie wydaję wyroku przed rozprawą główną. 🖐️

Pisałam juz tu wielokrotnie... Nie każde dziecko zachoruje,ponieważ tylko specyficzy gen w mózgu powoduje zapadalność akurat na autyzm.Jezeli dziecko ma taki gen,a do tego zaszczepi sie je MMRII lub Priorixem,dochodzi do zmian w mózgu.I powoli następuje autyzm-wycofywanie sie z zycia społecznego. Drugim czynnikiem jest choroba jelita grubego-tu tez jeden z grzybów może wywołac czynnik zapalny i autyzm gotowy. I stąd tylko (na szczęście)niewielki %dzieci choruje.Tyle tylko,ze nigdy nie wiadomo-czyje to dziecko będzie:O Jest wiele innych powikłań poszczepiennych-jak np.zaplenie mózgu,alergie ,zapal.serca,itd... Kiedys i ja nie wiedziałam o co chodzi i zaszczepiłam moja starsza córkę. Młodszej nie szczepię.Boję sie ryzyka.I tak mam duzo problemów-kolejny nie jest mi potrzebny.

Akurat szczepienia MMRII i Priorixem to mój "konik".Czytam na ten temat wiele i mogę mówić o tym bez konca-ale niestety obowiązki wzywaja. Ja nie namawiam,ani nie odradzam szczepien,bo to własne sumienie. Niestety w gronie bliskich mi osób-dwóch chłopców zapadło na autyzm po MMRII. Może dlatego też mam takie podejście do tego...????

Gość gość
Oczywiście że szczepimy, jesteśmy normalni.

Gość gość
U mnie wszystkie dzieci i wnuki wyszczepione i zdrowe!