Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pamiętajaca

Zapalmy wirtualną świeczkę Papieżowi

Polecane posty

Gość pamiętajaca

Tylko tyle ale od serca.. minęło już trzy lata...pamiętajmy

Gość pamiętajaca

lepiej zrobisz, jak pójdziesz do kościoła, pomodlisz się sama, przeczytasz jego encyklikę albo się chociaż zastanowisz nad jego słowami a nie będziesz wypisywać "świeczki" z wielkiego porywu serca, bo "wypada" :O

candywoman -- masz rację.. ludzie.. nie róbcie tego przez wirtualny świat.. !

Gość pamiętajaca
nie znasz mnie to nie naskakuj rzadko się przejmuje tym co wypada a co nie pod warunkiem że nie krzywdzę swoim postępowaniem innych jestem chora i przez najbliższe miesiące nie będę w stanie wyjść z domu czy to do kościoła czy gdziekolwiek indziej więc postanowiłam że zapalę chociaż wirtualną świeczkę... ale jak mnie potępiasz to twoja sprawa

Gość fgdgbsdb
jak ja tego faceta nie lubiam i nie lubię gaszę te świeczki, nie ma za kim płakać

potępiam takie szopki każdy tu przylezie, wypisze trochę ochów i achów, "zapali świeczkę" i co? i dalej to samo jesli ci tak zalezy to sie pomódl, przemyśl coś, przeczytaj encykliki dla mnie wszystkie takie pokazówki zawsze były nieprawdziwe,sztuczne,zeby się wybieli przed własnym sumieniem, bo trzeba się pokazać, ze się pamięta

Gość pamiętajaca
pisałam ci już że mnie nie znasz nic nie robię na pokaz.Idę z duchem czasu i skoro nie mogę zapalić świeczki gdziekolwiek indziej pale tę wirtualną. Nie musisz tu wchodzić i się wpisywać skoro nie chcesz.

Gość nie znam sie na tatuowaniu
moj extra zniczek: \|'|/

Gość ja............................
( *)

Gość ludzissssssssssssssssssssska
[ * ] [ *]

czy gdzieś w prawie katolickim, czy ktoś z osób duchownych powiedział tudzież zawarł w pismach, że mamy palić świeczki wirtualne? czy ktoś oznajmił, że mamy się łączyć duchowo wirtualnie z takiego ważnego dnia jaki jest dziś? musicie trochę pomyśleć zanim coś zrobicie.. czy nie lepiej zapalić świeczkę i dać na parapet a przy nim obraz JP II? Czy sądzicie, że gdyby żył Papież i byłoby podobne święto to byłby zadowolony z tego że łączymy się przez internet? to jest nieludzkie.. Proszę Was...

postawilam swoja swieczke na parapecie zapalilam tez jedna przed kosciolem chociaz ludzie patrzyli troche dziwnie.Myslisz ze Nasz papiez mialby cos przeciwko internetowi?

Gość przecież jest rocznica
o co wam chodzi? rocznice z reguły się upamietnia.. ( * )

mursiana zupelnie sie nie przejmuj atakami na swoja osobe poniewaz zawsze musza byc dwie opinie to normalne w naszym zyciu jedni beda go podziwiac jako czlowieka inni opluwac jedni glosuja na PO inni na PiS jedni kibicuja legii inni wisle jedni lubia danone inni bakome jedni lubia ser z dziurkami inni nie :) olej to postaw sobie swieczke ja wiem o co chodzi Tobie:)

mursiana --- napewno zachęcałby do pójścia do kościoła, do modlitwy, w tym właśnie się łączyć duchowo, ale nie wirtualnie... internet już znaczy wielką rolę w Naszym życiu.. ja wiem..ale powinnismy znać granice jednak tego..

i jeszcze jedno :Tu nie chodzi o prawo katolickie ani o jakiekolwiek pisma osob duchowych.Nikt nie musi tego oznajmiac.Wystarczy tylko ze w momencie kiedy to czytasz lub gdy piszesz odpowiedz wspomnisz JEGO .......Wielkiego Czlowieka ,Wielkiego Papieza i Wielkiego Polaka

mursiana zupelnie sie nie przejmuj atakami na swoja osobe poniewaz zawsze musza byc dwie opinie to normalne w naszym zyciu jedni beda go podziwiac jako czlowieka inni opluwac jedni glosuja na PO inni na PiS jedni kibicuja legii inni wisle jedni lubia danone inni bakome jedni lubia ser z dziurkami inni nie :) olej to postaw sobie swieczke ja wiem o co chodzi Tobie:)

Gość pamietajaca
Mursiana o to właśnie mi chodziło....

zaczynasz teraz odwracać całą sytuację..ale nie ważne.. odbiegasz trochę.. pozdrawiam..

wiec moze shupper warto od czasu do czasu wykorzystac jego sile w troche lepszej sprawie niz......komu szkodzi taki moment zadumy

Gość pamietajaca
Od czego odbiegam rozwiń swoją wypowiedź? o to że chciałam upamiętnić rocznicę śmierci stawiając wirtualną świeczkę? przecież Was nie namawiam do wspólnego odmawiania różańca przez internet no bo to byłoby już niedorzeczne

Gość walusia.
Wnerwia mnie ten kult JP2. Papież jak każdy inny. Dlaczego nie ma teraz uwielbienia wsród Polaków dla Benka ? Odpowiedź jest prosta - bo nie jest Polakiem. Zwykłe \"nasz-nie nasz\", nie ma to nic wspólnego z religią

myslisz ze symboliczny balonik ktory puszczali dzisiaj ludzie to cos lepszego niz wirtualna swieczka ktora mozna zapalic i chociaz przez chwilke wspomniec Jego?