Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niechceee4444444444444444

Obawiam się schizofreni..

Polecane posty

Witam Nie jestem pewna czytalam troszke o tym gdy usłyszałam na czym ona polega. Co ja mam robic.. Co mam powiedziec mamie.. że chce iść do lekarza bo mam schizofrenie? uzna mnie za wariatke.. jak mam jej o tym powiedzieć że mam podobne obiawy że to może byc to.. Boje się.. ;(

Gość 224555
objawy to jeszcze nie schizofrenia...moze masz depresje daje podobne objawy lub cos innego...

może.. ale ja nie wytrzymam tego dluzej co mam robic.. jak o tym powiedziec mamie.. probowalam juz coś sugerowac nie uwierzyła mi ;(

Gość 224555
a jakie masz objawy???

Gość słuchaj nie panikuj
I lepiej nie czytaj książek w tym stylu

Gość MISS HOPE
A opisz te objawy, zachowania, to moze cos podpowiemy

Gość słuchaj nie panikuj
I ile Ty masz lat?

Gość schizofreMia przez M

Gość słuchaj nie panikuj
przez n :D

no wiec: boje się nawet terazo tym pisać.. bo wiem że są tu że sluysza moje mysli widzą co pisze.. z kazdej strony mnie obserwuja w kazdym momencie mojego zycia.. wszedzie mnie nawiedzają.. czuje dziwne znaki wiem ze one są.. są i zawsze boje sie ze zle wybiiore.. zawsze cos mi mowi jak mam robic sugeruje cos.. wszystko wydaje mi sie podejrzane.. ale kamery są! czasami czuje oddech na plecach.. dziwne dzwieki.. boje sie ciągle tego.

Gość jeszcze nigdy żaden
schizofrenik nie przyznał się do choroby, chorzy dopatrują się nienormalności w otoczeniu, nie w sobie. Ty możesz mieć depresję albo jakąś neurozę. Może powinnaś iść do psychologa.

Gość MISS HOPE
A ile masz lat? l calkiem serio: czy nie bierzesz lub bralas zadnych dragow?

mam lat 15. neurozę? cóż to? Nie brałam! Ale nie wytrzymam juz tego bo to zaczyna dzialac na moje zycie.. na moja psychike.. to jest trudne dla mnie. Boje sie tego.

Gość MISS HOPE
jeszcze nigdy zaden: bardzo trafna uwaga! dziewczyna nie musi sie przejmowac, pewnie wszystko to wynik stresu, nerwica, przewrazliwienie lub....inny schiz... :-0

Gość słuchaj nie panikuj
oj za młoda jesteś na schizofrenie chyba jeszcze. Ta choroba objawia się później. Nie doszukuj się na siłę u siebie chorób.

Gość jeszcze nigdy żaden
Jeśli ktoś nie żartuje, to przedsawione obiawy są dla schizofrenii typowe, oprócz wielu innych oczywiście. Nietypowe jest to, że masz świadomość, że te lęki nie są czymś normalnym.

nic mam z tym nie robić? zyć tak poprostu.. ?

Gość qwefqqfrfrfref
z tego co piszesz to masz nerwice!!czesto nerwicowcy z nerwica natrectw boja sie, ze maja jakas chorobe psychiczna;)nie boj sie gdybys miała schozofrenie, nie wiedziałabys o tym, nie zastanmawiałbys nad tym!!

ohh to doobrze.. ale nerwicy tez nie moge miec chociaz ktos sie mnie o to pytał ale ja jestem bardzo spokojna od zawsze :) to doobrze tylko sie troche boje tego wszystkiego co dzieje sie koło mnie.. ;( to dziwne jest..

Gość qwefqqfrfrfref
skoro masz tego świadomosci, ze leki sa czyms nienormalnym i piszesz o tym, nie masz zadnej schizofrenii, ale nerwice natrectw!!uroisłas sobie schizofrenie i tyle..kazdy psycholog czy psychiatra ci to powie idz do psychologa!szkolnego!!pogadaj z nim

Gość qwefqqfrfrfref
schizofrenia to choroba psychiczna,a wiec taka w ktorej chory nie ma swiadomosci choroby!!a Ty ja masz, wiec to nic innego niz nerwica..może lękowa..Ty akurat boisz sie ze bedziesz chora na schizodrenie:) idz do psychologa, bo chora jestes ale na nerwice:)a nie na schizofrenie!

Gość teraz bez
udaj sie do psychologa i szczerze mu o tym wszystkim opowiedz. jestes juz chyba n atyle duza, ze nie musi cie mama prowadzic ;) idz do szkolnej pielegniarki albo pedagoga i powinni ci podpowiedziec gdzie sie udac.

Gość koniecznie do lekarza
dziewczyno, koniecznie do psychiatry, sama się w tym nie odnajdziesz!!!!a to co piszesz brzmi nieciekawie, jedyne na plus, to świadomośc, że coś jest nie tak, ale urojenia moga powodowac lęki więc....nie bój się, idz po prostu do lekarza, sama nic nie wymysliszz.

nie wymyslilam sobie tego, moze nie mam schozofreni ale diabli wiedza co to jest.. nie wymyslilam sobie tego przeciez czuje to wszystko co sie dzieje slysze widze to nie moglam sobie chyba wymyslic.. ;(((

Gość qwefqqfrfrfref
to ze jestes spokojna..nie znaczy, ze nie mozesz miec nerwicy..sama piszesz.ze czasem sie boisz..mozesz miec zaczątki nerwicy lub lekkie zaburzenia nerwicowe:)

Gość PROWOKACJADEDF
PROWOKACJA!!!

pewnie tak.. Pojde do psychologa ale jeszcze nie teraz ale powinnam isc racja..

Gość słuchaj nie panikuj
Jejku dziewczyna dorasta i zaczyna interesować się otoczeniem umysłem etc. Może ma lęki ze zwykłego stresu trochę za wiele telewizji się naoglądała ale nie ma co panikować. Mi w tym wieku też różne dziwactwa do głowy przychodziły... I byłam przekonana o tym że mam nerwice.

Gość jeszcze nigdy żaden
Skoro masz tylko 15 lat, to chodzisz do szkoły. Zgłoś się do szkolnego pedagoga lub lekarza, opowiedz o swoim problemie. Oni powinni skierować Ciebie do psychiatry albo psychologa. Życie z takimi lękami jest męczące, za jakiś czas możesz bać się wyjść z domu.