Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

PIPOSZ

moja córka jest w ciąży!

Polecane posty

Gość Ważne
Osoby, które mają wszystko w dupie i szaleć by tylko chciały to myślą o usunięciu dziecka! Normalne i inteligentne kobiety, czy dziewczyny nie myślą tak! Ja gdybym była w ciąży i miałabym 16 lat, a matka kazała by mi usunąć, uciekłabym z domu! Nie rób krzywdy córce! Idźcie do psychologa jak nie potrafisz sobie poradzić, bo przez te głupie wypowiedzi o usunięciu pustych kobiet jeszcze popełnisz najgorszą decyzję swojego życia.

Gość a ja dodam że
wszystkie te dzieciate przygłupy nawet nie potrafią dobrze pisać po polsku, efekty "dobrego liceum", "pomocy rodziców", "dojrzałej decyzji", "odpowiedzialności za włąsne czyny" :D hihi nie trzeba było dawać d..y na lekcjach gramatyki:D takie jak wy zatrudnię na sprzątaczki,wyprowadzaczki psów, daję 60zł za godzinę wy i wasze wieeeelkie życiowe sukcesy(dom z przybudówka na wypizdowie,samochód używany marki renałd no i mąż - złapany frajer:D) gratuluję samorealizacji i życiowej godności

a wiecie co, ja dopoki nie uslyszalam bicia serca mojego synka w 7 tyg ciazy tez bylam zdanuia ze ja sie dziecka nie chce, jest sie nastolatka, nie ma sie warunkow finansowych itp sytuacjach powinno sie usuwac ciaze bo po co marnowac sobie i dziecku zycie w nieszczesciu i nedzy, ale teraz od kiedy mam dziecko nigdy bym sie z tym nie zgodzila i nie wyobrazam sobie usunac ciazy bez wzgl na sytuacje to tak jakbym kogos zabila :/ kazdy ma swoje sumienie ale tez sobie nie umiem wyobrazic jakbym teraz zyla z dzieckiem i swiadomoscia ze kiedys takie dzieciatko zabilam, wiec ja bym pomyslala czy corce z tym ciezarem nie bedzie ghorzej zyc niz z urodzonym dzieckiem a seks przed slubem czy antykoncepcja jest zupelnie dla mnie nieporownywalna do aborcji, tym nikomu krzywdy nie zrobilam, a usuwajac ciaze to co innego

do---- a ja dodam że "te wieelkie sukcesy.." jesli ktos z takimi sukcesami czuje sie zrealizowany i szczesliwy? to czemu nie uwazac tego za sukcesy, dlaczego kogos uszczesliwiac na sile, moja matka tak uwazala ze skoro ktos nie zarbia 10tyle co pzrecietna nie ma kilku domow w roznych miejscach europy, nie jezdzi na astronomicznie drogie wyprawy i nie ma u boku ksiecia z bajki to nie jest ani szczescliwy ani nie osiaga sukcesow :/ i z tym sie zupelnie nie zgadzam

Gość młoda mamusia12345
Nie kazdy kto ma dziecko kończy na liceum itp Oki rozumiem są osoby, które mają plany i uważają, że tak jak sobie zaplanowali tak ich zycie się potoczy, a więc jak wczęsniej niż planowałam chłopak mi sie oświwdczy poslę go do diabła...jak nagle dostanę w spadku mieszkanie to odmówię spadku bo to nie po moich planach...i jak nagle pojawi się ciąża to ją po prostu usunę ależ to myślenie jest płytkie kazdy robi co chce...i tak jak napisala myszka skoro np ja czuję się spełniona w roli młodej matki, moja stokrotka jest dla mnie szczęście to czemu ktoś próbuje to podwazyć...dla ciebie nie musi to być samorealizacją bo jedna kobieta chce zrobić karierę. inna podróżować, a inna urodzić dziecko... więc na co ta wojna na słowa...nie chcesz dzieci nikt ci nie każe ich rodzić...

Gość Moja córka też jest w ciązy
i ma także 16 lat. Dowiedziałam sie nie dawno. Jeszcze to do mnie nie dociera, ciągle siedzę i płaczę, zawalę chyba prace zawodową bo trudno mi sie jest pozbierać, ale nigdy nie pomogłabym mojej córce usunąc dziecka, przecież to dzieciątko na świat sie nie prosiło i nieczemu nie jest winne. Mam żal do córki, skrzywdziła nie tylko siebie ale i mnie, muszę chodzic na spotkania z kuratorem, prokuratorem a niebawem czeka nas sąd rodzinny, bo przecież prawa rodzicielskie będą mi przyznane, mam 39 lat i będę babcią. Czuje taką bezsilnośc , ale nic kompletnie nic nie mogę zrobić, pomogę jej, w końcu to moja córka, może w końcu przestanę płakać i zobaczę w tym co sie stało coś dobrego.

Gość ppppppppppppffffffffffffffffff
nastolatka w ciąży to porażka rodzicielska nie ma co obciążać winą córki, że narobiła bigosu i sobie i przyszłej babci trzeba wziąć, babciu, odpowiedzialność za swoje metody wychowawcze, a dziewczyna za swoją lekkomyślność będzie miała trudniej niż innym koleżankom dzieciak - jak dzieciak - byle był zdrowy, chował się dobrze i był szczęśliwy - oby żadna z Was nie dała mu nigdy odczuć, że był niezapowiedzianym kłopotem :-)

Gość moja córka też jest w ciązy
Nawet nie wiecie jak bardzo chciałabym, żeby to była prowokacja, co ja mówię, że to była nie prawda, zły sen.Ktos tu powiedział, ze normalna matka takich spraw nie opowiada na forum , a dlaczego nie? Kto mnie tu zna, jest mi lzej jak to wyleję z siebie, mam oparcie w rodzinie i w mężu, ale tak naprawdę czuję sie jakbym była sama z tym problemem. W końcu chyba temu sluzy to forum, żeby pogadać, czyz nie?

Gość Kasia ze Szczecina
Moja kolezanka zaszla w ciaze z chlopakiem. Postanowili usunac. Pozniej sie rozeszli. Znalazla Pawla wzieli slub i teraz maja sliczna Malwinke.

Gość usuń
dziewczyna 16 lat nie umie być matką, jeśli to początek ciąży to nie miałabym wyrzutów, weź córkę do prywatnego ginekologa i powiedz co się stało rozmowy nie przeprowadzaj przy niej, dogadaj się z nią jest wiele środków poronnych, zaufany lekarz będzie wiedział jak to zrobić. Sama bym tak zrobiła, twoja córka jest za młoda jeszcze wiele lat przed nią nauki i zabawy, a ty za to zostaniesz z jej dzieckiem w domu i będą same problemy. usuń i się nawet nie zastanawiaj.

śmiać mi się chce z dziewczyn, które wypisują, jak to one lub ktoś znajomy zaszedł w ciążę w wieku 16-17 lat, super skończył szkołę i w ogóle ma zajebiste życie. Nie trzeba byc nawet przeciętnie inteligentnym czlowiekiem, żeby doskonale sobie zdawac sprawę z tego, z czym tak naprawde wiąże sie ciąża w wieku 16 lat - mnóstwo wyrzeczeń, zarówno ze strony młodej matki, jak i jej rodziców. To oni tak naprawde wychowują malucha, co wiadomo nie jest dobre dla nikogo, zwłaszcza dla dziecka. Mloda matka może się pożegnac z młodością, z najpiękniejszymi chwilami swojego życia, w 90% przypadków nie zdobędzie odpowiedniego wyksztacenia, a więc i startu w życiu. Że juz nie wspomne o emocjonalnych udrękach, które niejednokrotnie będzie przeżywała z wielu powodów ona oraz jej rodzice, wychowujący dziecko i patrzący na nią lub kłócący sie z nią po nocach (bo niestety, tak to wygląda w cidziennym życiu). Nie ma sensu pisac dalej, bo każdy rozumny człowiek doskonale wie, z czym sie coś takiego wiąże, kiedy dzieci mają dzieci osobiście gdybym miała 16 lat i zaszłabym w ciążę to chciałabym, żeby rodzice mnie uświadomili i dali możliwości wyboru - usunąć albo urodzić. Nie wiem, jaką decyzje bym podjęła, ale chciałbym żeby tak było dlatego nie zmuszaj jej, ale daj szansę zadecydować, uświadamiając, jak naprawde będzie wyglądało jej zycie z dzieckiem

i jeszcze jedno - nie okłamujmy się: ciąża w wieku 16 lat to tragedia w rodzinie :O Jeśli jej tego nie uświadomisz, to za dwa lata przyniesie Ci drugie dziecko na wychowanie

Gość lilinettte
cholera takie z was moralizatorki, te co krzyczą, że jak można usunąć dziecko, czemu nie krzyczycie, że dziewczynka w wieku 16 lat nie powinna dawać dupy po kątach!? seks jest dla ludzi odpowiedzialnych, którzy wiedzą jakie mogą być tego konsekwencje, a nie dla dzieci przeżywających jakies tam pierwsze miłostki z kolegą z dyskoteki :O

Gość Norcia
Witam was wszystkich!!! Mam pytanie ale nie jestem pewna czy mi zdolacie w tym pomuc. Od kiedy moja córka 13 letnia wrócila z koloni ostatniego czerwca dzieje sie z nia cos dziwnego. Podejrzewam ze jest w ciazy! Od tamtej pory boli ja brzuch i ma mdlosci! Takie same jak ja bylam w ciazy i nawet ma wiekszy brzuszek i okraglutki jej klatka piersiowa sie stala szersza tak jak ja bylam w ciazy! Jak by byla w ciazy to nie usune ciazy z niej! Ona mi mowila jak byla mlodsza ze chce byc szczesliwa jak bedzie duza i miec duzo dzieci. Ja bym pomogla w wychowaniu malenstwa ale nie wiem czy to prawda pomurzcie mi!

Gość oklapsa
13 latatka?to zle

Gość vbvbvbnhmjio98u
absoltunie nie pozwol swojej corce na aborcje. Dziecko to dar od Boga i tak wlasnie mialo byc. Czasem odciąż córe i weź bobaska od niej, ale wiekszosc czasu niech ona z nim spedza i ebdzie dla niej calym jej zyciem.Niech corka idzie do licuem i wspolnie sobie radźcie. Jak dziecko podrosnie bedzie jej lżej;)

Gość PROWOKACJAAAAAAAAAAAAAAAAA
Magazyn dla kobiet Kafeteria jest częścią Portalu o2.pl » Forum - strona główna » forum Ciąża, poród, macierzyństwo i wychowanie dzieci Spis tematów | Nowy temat | Szukaj | Pokaż nagłówki | Preferencje » Odpowiedz na ten temat Temat: moja córka jest w ciąży! « poprzednia | 1 2 14:32 [zgłoś do usunięcia] a ja dodam że wszystkie te dzieciate przygłupy nawet nie potrafią dobrze pisać po polsku, efekty "dobrego liceum", "pomocy rodziców", "dojrzałej decyzji", "odpowiedzialności za włąsne czyny" hihi nie trzeba było dawać d..y na lekcjach gramatyki takie jak wy zatrudnię na sprzątaczki,wyprowadzaczki psów, daję 60zł za godzinę wy i wasze wieeeelkie życiowe sukcesy(dom z przybudówka na wypi**owie,samochód używany marki renałd no i mąż - złapany frajer ) gratuluję samorealizacji i życiowej godności 14:34 [zgłoś do usunięcia] myszsza a wiecie co, ja dopoki nie uslyszalam bicia serca mojego synka w 7 tyg ciazy tez bylam zdanuia ze ja sie dziecka nie chce, jest sie nastolatka, nie ma sie warunkow finansowych itp sytuacjach powinno sie usuwac ciaze bo po co marnowac sobie i dziecku zycie w nieszczesciu i nedzy, ale teraz od kiedy mam dziecko nigdy bym sie z tym nie zgodzila i nie wyobrazam sobie usunac ciazy bez wzgl na sytuacje to tak jakbym kogos zabila :/ kazdy ma swoje sumienie ale tez sobie nie umiem wyobrazic jakbym teraz zyla z dzieckiem i swiadomoscia ze kiedys takie dzieciatko zabilam, wiec ja bym pomyslala czy corce z tym ciezarem nie bedzie ghorzej zyc niz z urodzonym dzieckiem a seks przed slubem czy antykoncepcja jest zupelnie dla mnie nieporownywalna do aborcji, tym nikomu krzywdy nie zrobilam, a usuwajac ciaze to co innego 19.01.2008 g.18.05 Tadeuszek (waga 2900; 54cm) moje największe szczęście www.tadeuszek.blogspot.com ///przepraszam za błędy w pisanym tekście, ale skoro piszę z błędami literowymi i interpunkcyjnymi tzn., że właśnie trzymam na ręku małego brzdąca, który albo je, albo śpi, albo się w tej chwili wierci ../// 14:41 [zgłoś do usunięcia] myszsza do---- a ja dodam że "te wieelkie sukcesy.." jesli ktos z takimi sukcesami czuje sie zrealizowany i szczesliwy? to czemu nie uwazac tego za sukcesy, dlaczego kogos uszczesliwiac na sile, moja matka tak uwazala ze skoro ktos nie zarbia 10tyle co pzrecietna nie ma kilku domow w roznych miejscach europy, nie jezdzi na astronomicznie drogie wyprawy i nie ma u boku ksiecia z bajki to nie jest ani szczescliwy ani nie osiaga sukcesow :/ i z tym sie zupelnie nie zgadzam 19.01.2008 g.18.05 Tadeuszek (waga 2900; 54cm) moje największe szczęście www.tadeuszek.blogspot.com ///przepraszam za błędy w pisanym tekście, ale skoro piszę z błędami literowymi i interpunkcyjnymi tzn., że właśnie trzymam na ręku małego brzdąca, który albo je, albo śpi, albo się w tej chwili wierci ../// 14:48 [zgłoś do usunięcia] młoda mamusia12345 Nie kazdy kto ma dziecko kończy na liceum itp Oki rozumiem są osoby, które mają plany i uważają, że tak jak sobie zaplanowali tak ich zycie się potoczy, a więc jak wczęsniej niż planowałam chłopak mi sie oświwdczy poslę go do diabła...jak nagle dostanę w spadku mieszkanie to odmówię spadku bo to nie po moich planach...i jak nagle pojawi się ciąża to ją po prostu usunę ależ to myślenie jest płytkie kazdy robi co chce...i tak jak napisala myszka skoro np ja czuję się spełniona w roli młodej matki, moja stokrotka jest dla mnie szczęście to czemu ktoś próbuje to podwazyć...dla ciebie nie musi to być samorealizacją bo jedna kobieta chce zrobić karierę. inna podróżować, a inna urodzić dziecko... więc na co ta wojna na słowa...nie chcesz dzieci nikt ci nie każe ich rodzić... 21:10 [zgłoś do usunięcia] Moja córka też jest w ciązy i ma także 16 lat. Dowiedziałam sie nie dawno. Jeszcze to do mnie nie dociera, ciągle siedzę i płaczę, zawalę chyba prace zawodową bo trudno mi sie jest pozbierać, ale nigdy nie pomogłabym mojej córce usunąc dziecka, przecież to dzieciątko na świat sie nie prosiło i nieczemu nie jest winne. Mam żal do córki, skrzywdziła nie tylko siebie ale i mnie, muszę chodzic na spotkania z kuratorem, prokuratorem a niebawem czeka nas sąd rodzinny, bo przecież prawa rodzicielskie będą mi przyznane, mam 39 lat i będę babcią. Czuje taką bezsilnośc , ale nic kompletnie nic nie mogę zrobić, pomogę jej, w końcu to moja córka, może w końcu przestanę płakać i zobaczę w tym co sie stało coś dobrego. 21:22 [zgłoś do usunięcia] ppppppppppppffffffffffffffffff nastolatka w ciąży to porażka rodzicielska nie ma co obciążać winą córki, że narobiła bigosu i sobie i przyszłej babci trzeba wziąć, babciu, odpowiedzialność za swoje metody wychowawcze, a dziewczyna za swoją lekkomyślność będzie miała trudniej niż innym koleżankom dzieciak - jak dzieciak - byle był zdrowy, chował się dobrze i był szczęśliwy - oby żadna z Was nie dała mu nigdy odczuć, że był niezapowiedzianym kłopotem 22:09 [zgłoś do usunięcia] outsiderka trzeba było uświadamiać, rozmawiać i kontrolować. się ma za swoje. http://www.pajacyk.pl/ 22:40 [zgłoś do usunięcia] moja córka też jest w ciązy Nawet nie wiecie jak bardzo chciałabym, żeby to była prowokacja, co ja mówię, że to była nie prawda, zły sen.Ktos tu powiedział, ze normalna matka takich spraw nie opowiada na forum , a dlaczego nie? Kto mnie tu zna, jest mi lzej jak to wyleję z siebie, mam oparcie w rodzinie i w mężu, ale tak naprawdę czuję sie jakbym była sama z tym problemem. W końcu chyba temu sluzy to forum, żeby pogadać, czyz nie? 03:05 [zgłoś do usunięcia] Kasia ze Szczecina Moja kolezanka zaszla w ciaze z chlopakiem. Postanowili usunac. Pozniej sie rozeszli. Znalazla Pawla wzieli slub i teraz maja sliczna Malwinke. 06:37 [zgłoś do usunięcia] Złoty rodzic zostanie MAMUSIA! "Jeżeli więc ustami swoimi wyznasz, że JEZUS JEST PANEM, i w sercu swoim uwierzysz, że Bóg Go wskrzesił z martwych – osiągniesz zbawienie.Bo sercem przyjęta wiara prowadzi do usprawiedliwienia, a wyznawanie jej ustami – do zbawienia." (Rz 10,9 BT). 07:36 [zgłoś do usunięcia] usuń dziewczyna 16 lat nie umie być matką, jeśli to początek ciąży to nie miałabym wyrzutów, weź córkę do prywatnego ginekologa i powiedz co się stało rozmowy nie przeprowadzaj przy niej, dogadaj się z nią jest wiele środków poronnych, zaufany lekarz będzie wiedział jak to zrobić. Sama bym tak zrobiła, twoja córka jest za młoda jeszcze wiele lat przed nią nauki i zabawy, a ty za to zostaniesz z jej dzieckiem w domu i będą same problemy. usuń i się nawet nie zastanawiaj. 08:04 [zgłoś do usunięcia] vademecum śmiać mi się chce z dziewczyn, które wypisują, jak to one lub ktoś znajomy zaszedł w ciążę w wieku 16-17 lat, super skończył szkołę i w ogóle ma zaj**iste życie. Nie trzeba byc nawet przeciętnie inteligentnym czlowiekiem, żeby doskonale sobie zdawac sprawę z tego, z czym tak naprawde wiąże sie ciąża w wieku 16 lat - mnóstwo wyrzeczeń, zarówno ze strony młodej matki, jak i jej rodziców. To oni tak naprawde wychowują malucha, co wiadomo nie jest dobre dla nikogo, zwłaszcza dla dziecka. Mloda matka może się pożegnac z młodością, z najpiękniejszymi chwilami swojego życia, w 90% przypadków nie zdobędzie odpowiedniego wyksztacenia, a więc i startu w życiu. Że juz nie wspomne o emocjonalnych udrękach, które niejednokrotnie będzie przeżywała z wielu powodów ona oraz jej rodzice, wychowujący dziecko i patrzący na nią lub kłócący sie z nią po nocach (bo niestety, tak to wygląda w cidziennym życiu). Nie ma sensu pisac dalej, bo każdy rozumny człowiek doskonale wie, z czym sie coś takiego wiąże, kiedy dzieci mają dzieci osobiście gdybym miała 16 lat i zaszłabym w ciążę to chciałabym, żeby rodzice mnie uświadomili i dali możliwości wyboru - usunąć albo urodzić. Nie wiem, jaką decyzje bym podjęła, ale chciałbym żeby tak było dlatego nie zmuszaj jej, ale daj szansę zadecydować, uświadamiając, jak naprawde będzie wyglądało jej zycie z dzieckiem 08:07 [zgłoś do usunięcia] vademecum i jeszcze jedno - nie okłamujmy się: ciąża w wieku 16 lat to tragedia w rodzinie Jeśli jej tego nie uświadomisz, to za dwa lata przyniesie Ci drugie dziecko na wychowanie 08:16 [zgłoś do usunięcia] lilinettte cholera takie z was moralizatorki, te co krzyczą, że jak można usunąć dziecko, czemu nie krzyczycie, że dziewczynka w wieku 16 lat nie powinna dawać d**y po kątach!? seks jest dla ludzi odpowiedzialnych, którzy wiedzą jakie mogą być tego konsekwencje, a nie dla dzieci przeżywających jakies tam pierwsze miłostki z kolegą z dyskoteki 19:12 [zgłoś do usunięcia] Norcia Witam was wszystkich!!! Mam pytanie ale nie jestem pewna czy mi zdolacie w tym pomuc. Od kiedy moja córka 13 letnia wrócila z koloni ostatniego czerwca dzieje sie z nia cos dziwnego. Podejrzewam ze jest w ciazy! Od tamtej pory boli ja brzuch i ma mdlosci! Takie same jak ja bylam w ciazy i nawet ma wiekszy brzuszek i okraglutki jej klatka piersiowa sie stala szersza tak jak ja bylam w ciazy! Jak by byla w ciazy to nie usune ciazy z niej! Ona mi mowila jak byla mlodsza ze chce byc szczesliwa jak bedzie duza i miec duzo dzieci. Ja bym pomogla w wychowaniu malenstwa ale nie wiem czy to prawda pomurzcie mi! 19:16 [zgłoś do usunięcia] oklapsa 13 latatka?to zle 19:24 [zgłoś do usunięcia] MalutkaTaka (lucja_146@tlen.pl) lucja_146@tlen.pl'; norcia w czerwcu niby zaszła a na początku sierpnia jej widać brzuch?? JA http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/47634980 0fdd3bce.html 23:21 [zgłoś do usunięcia] vbvbvbnhmjio98u absoltunie nie pozwol swojej corce na aborcje. Dziecko to dar od Boga i tak wlasnie mialo byc. Czasem odciąż córe i weź bobaska od niej, ale wiekszosc czasu niech ona z nim spedza i ebdzie dla niej calym jej zyciem.Niech corka idzie do licuem i wspolnie sobie radźcie. Jak dziecko podrosnie bedzie jej lżej « poprzednia | 1 2 » Odpowiedz na ten temat

Gość fgthyrjt
Mam koleżankę co zaszła mając 16 lat z pierwszym dzieckiem, a 18 gdy z drugim. no to juz kurwa patologia nad patologia :O chyba bym wyjebala gowniare z domu za takie cos, :O choc moze jest to pewna kara dla glupich rodzicow co nie potrafia uswiadomic dzieciaka na temat konsekwencji seksu, to za kare maja potem kolejnego dzieciaka czy go chca czy nie, bo nie oszukujmy sie- czy te wszystkie piejace peany nastolatki zaplodnione dalyby sobie rade choc czesciowo gdyby nie rodzice? :O

gdybyś napisała,że Twoja 16 letnia córka zginęła w wypadku - to byłaby tragedia. A skoro jest w ciązy to jest to tylko mały problem, który da się rozwiązać. Fakt, będziesz ponosić i nie tylko ty konsekwencje tego , ze nie umiałaś z córką rozmawiać. Ale to nie tragedia - to samo życie.

a czy wy nie widzicie ze Piposz czyli autorka tego tematu sie nie udziela??:) to prowokacja dajcie spokoj

Gość ja 19
witam ja w wieku jeszcze 18 lat zaszłam w ciążę ale było to planowane. moja mama jak sie dowiedziala to była w szoku. ale powiedziała ze momo wszystko pomoze mi. wiem ze nie byla zachwycona. jak juz byłam po terminie i lezalam w szpitalu to nie mogla sie doczekac wnuczka. moj synak ma juz prawie 5 miesiecy i moja mama jest w nim okropnie zakochana. oczywiscie wyszlam za ojca dziecka i jestesmy szczesliwa rodzinka :) skonczylam dopiero co szkole i jak na swoj mlody wiek radze sobie swietnie

Gość iuytr
ewela-a jak ma sie udzielać jak to temat z 2008r |:P Pewnie już czasu nie ma bo niańczy wnuka :D

Gość wszystkie te puszczalskie
mamuski co to bachorka przyniosly do domu w wieku 16-20 lat radza sobie swietnie! tylko czyim kosztem? wstydu rodzicow, ich pieniedzy, czasu, nerwow i stresu. o tak! maja odchowane dzieci. pytanie tylko czy te dzieciory bylyby takie odchowane jakby rodzic wykopal je na zbity ryj razem z bachorkiem na ulice i powiedzial, ze byly dorosle dajac dupy to niech teraz sobie radza jak dorosly czlowiek, zarobia na dzieciora, siedza z nim i uzeraja sie, kupia mieszkanie itd.. ciekawe czy wtedy te paniusie bylyby takie madre i cwane. wyrzeczenie rodzicow, ich poswiecenie sie dla puszczaskiej corki jak widac czesto przynosi kolejny problem w postaci kolejnego bachorka. wspolczuje autorce takiej corki. jej ciaza to hanba dla rodziny i kolejny wydatek.

Gość szwagierka
no tak dajcie swoim corunią jeszcze wiecej wygod i kaski to wtedy nawiwijają dzisiejszej mlodziezy poprostu za duzo w dupach i musza wszystkiego sprobowac ciekawe co z ojcem dziecka bo jakos zatroskana mam nic nie wpsomniala pewnie to jakis amant co wszystkie zalicza porazka piszecie tylko piekne historie jak to wszystko sie wszystkim udalo po urodzeniu w wieku 16;lat ja mam kolezanke urodzila w wieku 18stu facet ją olewa dziecko chore na raka ona ledwo wiaze koniec z koncem starych ma biednych druga miala 16 lat stary przez nia zaczal chlac bo ciagle byly problemy w szkole nie zaliczyla roku starzy sie rozeszli matka ma innego ktory nią gardzi mieszka w jakies klicie u babki bez szkoly co ona dalej bedzie robic??? i nie mowicei ze zawsze ktos pomoze bo guwno prawda 16stki w dzisiejszych czasach to glupie suki dają komu popadnie i nsa konsekwencje seks powinien byc zabroniony do lat 18stu