Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość EWKA0232

CZemu Postinor Duo i Escapelle są takie drogie?

Polecane posty

Gość EWKA0232

Escapelle ma w składzie 1,5 mg lewonorgestrelu 1 tabl. w opakowaniu Postinor Duo 0,75 mg x 2 tabl. w opakowaniu obydwa leki kosztuja 70 zł jest pelno lekow z lewonorgestrelem o wiele tańszych, lewonorgestrel w jednej tabl. od 0,12 mg - 0,25 mg np. po 20 tabl. w opakowaniu. tylko ze oprocz tego hormonu zawieraja jeszcze estriadol. (etynyloestradiol w jednej tabl. 0,03 mg -0,05 mg) nie znam sie jakie wlasciowosci maja poszczegolne hormony i wlasnie tu jest moje pytanie czy jakby zazyc te 1,5 mg lewonorgestrelu aby zablokowac zagniezdzenie zygoty to czy estriadol (0,3 mg) w tym przeszkodzi?

Gość za wczesnie.. ..
"CZemu Postinor Duo i Escapelle są takie drogie?" żeby myśleć przed, a nie po... :-) Tak, estradiol może doprowadzić do wyrzutu lh i tym samym pęknięcia pęcherzyka mimo wszystko. Choćby dlatego metoda Yuzpe ma niższą skuteczność niż Postinor i Estcapelle.

Gość to proste..
po 1, jak za głupote to i tak mała cena po 2 wydaje mi sie ze te 70 a nawet 90zł bo pare lat temu za tyle kupowałam to nic w porownaniu do tego ze mozesz zajsc w ciaze i miec wydatki na dziecko po 3 sa to tabletki alarmowe, duzo ludzi czasem sie pozlizgnie w seksie, i dlatego pewna firma farmaceutyczna wymysliła tabletki do 72h, awaryjna sytuacja, sa takie drogi dlatego ze duzo dziewczyn po nie chodzi, a farmacja na tym zarabia, nie sa kupowane czesto przez jedna osobe, i dlatego jak juz sa kupione to za wysoka cene nie maja ekstra drogich skladnikow na ktore farmacja duzo wydaje, poprostu gdy sie zgapicie w seksie wiecie ze macie jeszcze 72h a farmacja wie ze przyjdziecie po ich tabletki, wie rownierz ze kupicie je za kazde pieniadze zeby nie byc w ciazy, a cena 70zł jest cena przystepna dla prawie wszystkich, dlatego jest taka a nie inna