Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość allllla

Chodzi o IZOTEK

Polecane posty

Gość allllla

bralam izotek przez 4 miesiace miesiac temu skonczylam kuracje - oczywiscie podczas brania rewelacja wszystko zniklo, cera przestala sie przetluszczac a wlosy moglam myc co tydzien. Teraz jednak boje sie ze moze wszystko wrocic jestem miesiac po odstawieniu tabletek i wlosy zaczely mi sie znowu szybko przerluszczac nic nie wyskakuje ale cera tez powli zaczyna sie blyszczec no i nie mam okresu - nie wiem czy nie powinnam przedluzyc kuracji czy moze to normalne? czy ktos moze sie wypowiedziec na ten temat?

Gość allllla
up up up up

Gość a jaką brałas dawkę
Skoro kurcja jest zakończona to chyba znaczy, że wyczarpałas już dawkę. Musiałas brać najwyższą możliwą dzienną dawkę (1mg/kg masy ciała) albo lekarz cos spartaczył.... To, ze włosy i cera się przetłuszcza to chyba normalne tzn. u niektórych tak się dzieje po zakończeniu kuracji.

Gość allllla
ale czy to przetluszczanie pozniej przechodzi, czy to takie chwilowe? bralam jedna tabletke czyli 0,02g dziennie - to jest chyba najmniejsza dawka - tak mi sie wydaje. kuracja mi pomogla bo teraz mam ladna cere tylko boje sie ze zacelo sie to przetluszczanie i ze to wroci :(

Gość czy na pewno brałaś Izotek
?????? Coś na pewno pokręciłas z tą dawką. Swoją dawkę oblicza się dzieląc ilość przyjmowanych dziennie mg (jedna tabletka może mieć 20 mg lub 10 mg) przez swoją wagę. Musiałabyś ważyc 1000 kg skoro przyjmujowałaś 0.02 mg. Minimalna dzienna dawka wynosi 0,4 mg/kg i aby przyjąć całkowitą dawkę (120-150mg/kg) kuracja powinna trwać 10 miesięcy.

Gość czy na pewno brałaś Izotek
Wszystko jest opisane w broszurce, z którą pacjent zobowiązany jest się zapoznać przed podjęciem leczenia. Poza tym masz jeszcze ulotkę. Dziwię się, że przechodząc kilkumiesięczną kurację, dosyć ryzykowną ze względu na różne skutki uboczne, nie zapoznałas się nawet z podstawwmi informacjami:O