Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość N_M

kwas pirogronowy - kiedy skóra zaczyna się łuszczyć?

Polecane posty

Gość N_M

Witam!! Wczoraj po poludniu mialam robiony zabieg u kosmetyczki - kwasem pirogronowym, dwie warstwy. Wstaje rano i nic sie nie luszczy :( umylam twarz wg zalecenien delikatnym mydelkiem nalozylam krem Nivea i czekam. Twarz wyglada tak samo jak prezd zabieiem (duzo plam potradzikowych) tylko ze sie swieci i jest nieco bardziej zaczerwieniona. Czuje tez ze jest sciagnieta. Dziewczyny, jesli ktoras miala robiony tez zabieg niech mi prosze napisze kiedy ta skora zacznie sie luszczyc??

Gość ja miałam
skóra zaczęłą się łuszczyć po dwóch dniach, ale myślałam, ze będzie bardziej. Muszę cię zmartwić, jesli chcesz się pozbyc plam lub blizn potzeba jest seria. Ja miałam 3 zabiegi i myslę, że to nie koniec.............. ile płaciłas?

Gość podlacze sie
czy te zabiegi pomagaja na na spłycenie zaskornikow i dziurek? ale nie dziuuuur, tylko malych dziurek ktore wypelniaja sie non stop......

Gość N_M
dziekuje za odpowiedzi, ja placilam 180zl/1 zabieg (Tychy), przewidywane sa 3 zabiegi (ale jesli nie dadza wystarczajacych efektow na pewno zdecyduje sie na wiecej). Lekarz medycyny estetycznej ktora prowadzila zabieg powiedziala ze powinno usunac plamy, zlikwidowac zaskorniki i zmniejszyc przetluszczanie sie skory. Natomiast jesli chodzi o usuwanie blizn to splyca je troche, ale cudow nie bedzie.

Gość N_M
jesli ktos chcialby sie podlaczyc do tematu to prosze o wypowiedzi np. ile placicie za ten zabieg, jakie efekty. Ja dzwonilam dzisiaj do tej lekarki, powiedziala ze skora moze sie zaczac luszczyc nawwet po 3 dniach od zabiegu, z tym ze wtedy bedzie to robila intensywniej.

Gość kaqś
zabieg miałam wykonany dzisiaj,za który zapłaciłam 70 zł . ...Czekam na pierwsze efekty,chociaż wiem,że potrzebna jest seria,żeby coś zdziałać. pozdrawiam :)

witam, mam pytanie odnośnie pielegnacji przed zabiegiem. czy lekarz zalecił wam moze jakies specjalne kremy ktorymi nalezy smarowac twarz? ja ide na zabieg za 2 tyg i dostałam tylko info zeby na tydz przed odstawic lysalel active ktorego do tej pory uzywałam

witam, mam pytanie odnośnie pielegnacji przed zabiegiem. czy lekarz zalecił wam moze jakies specjalne kremy ktorymi nalezy smarowac twarz? ja ide na zabieg za 2 tyg i dostałam tylko info zeby na tydz przed odstawic lysalel active ktorego do tej pory uzywałam

Gość AgaP.
hej ja miałam robiony zabieg z kwasem pirogronowym i sa super efekty, przez 3 serie mialam robioną samą dermabrazję, pozniej peeling z kwasem pirogronowym i kolejny zabieg to dermabrazja z kwasem takze efety sa super i nie ma zadnego dyskomfortu. koszt 150 zł

Gość BetyiAla
hej wczoraj miałam zabieg z kwasem pirogronowym. nałożony miałam go 2min40sekund dziś nic ale to kompletnie nic się nie dzieje. a słyszałam o łuszczeniu co jest????????

Gość BetyiAla
ja będę miała serię 5 zabiegów w ciągu 3 miesięcy. potem przez kolejne 3 miesiące podobno skóra tworzy nowy kolagen

Gość dobrowolnaa83
bzdury! nie macie pojęcia jak ten kwas działa na wasz organizm. może uszkodzić skórę i już nigdy nie będziecie miały spokoju. a kosmetyczki to nie są fachowcy w dziedzinie skóry(radzę wybrać się do dobrego dermatologa) i tym bardziej zdrowia. jak wystąpi u Was jakaś reakcja negatywna to kosmetyczka nic nie zrobi. wiecie jaką powierzchnię chłonną ma skóra??? "studia" kosmetologiczne trwają 3lata i takie bezmózgi można tam spotkać, że strach pomyśleć, że ktokolwiek odda im los swojej skóry w ręcę!

Gość Beti2406
Może trochę mniej emocji?? Ja na te zabiegi chodzę właśnie do dermatologa i to doświadczonego. A Ty zdaje się chcesz być mądrzejsza od Niej. nie sądzę ze byłoby to stosowane gdyby miało wywołać więcej negatywnych efektów niż pozytywnych. wiesz tak to już jest. bierzesz np antybiotyki które pomagają Ci wyleczyć infekcje za to niszczą bakterie potrzebne organizmowi by bronić się przed kolejnymi. coś za coś

Gość xmeryx
Witam! W zeszłym tygodniu byłam u dermatologa,bo chcę sie pozbyć głównie blizn potrądzikowych ale czasem też wyskakują mi nowe pryszcze.Przepisała mi żel Duac.Stosuję go dopiero cztery dni a już są efekty.Zniknęły zaskórniki,skóra się rozjaśnia a pryszcze najpierw całkowicie wychodzą a później wysychają i odpadają. Ten żel stosuje sie tylko na noc a przez dzień trzeba go trzymać w lodówce.Naprawdę polecam,jest on na receptę,ale mi też go poleciły koleżanki które go stosowały a dziś wyglądają pięknie aż trudno uwierzyc że te które miały straszne guzy dzis mają gładką twarz. Pozatym dermatolog poradziła mi żebym wybrała sie na mikrodermabrazję,żeby usunąć te blizny.Ale zapisałam sie na kwas pirogronowy połączony z mikrodermabrazją.Kosmetyczka powiedziała że skóra po kwasie łuszczy sie ale jest tylko taka delikatna tareczka po trzech dniach.Zabieg mam w piątek...także dam znać jakie są efekty już po.

Hej! Muszę przyznać, że jestem troche przerazona, piszecie o luszczeniu i w ogole a ja dzisiaj bylam u kosmetyczki i powiedziala mi, ze nie powinno byc takich efektow... mam miec kwas polaczony z kawitacja czy jakos tak... W sobote jestem swiadkiem na slubie o czym jej mowilam i ma nie byc widac.. hmm... Mam cere z problemami, malymi bliznami i dziurkami potradzikowymi, chcialam robic mikrodermabrazje, ale kosmetyczka polecila mi zabiegi z kwasem... No zobaczymy, na razie umowilam sie na 4 zabiegi... Dam znac jak to wyglada. Pozdarwiam

Dwa dni po kwasie pirogronowym miałam taką delikatną tareczkę,skóra jest odrobinę zaczerwieniona a to już czwarty dzień. Nastepny zabieg za dwa tygodnie...ale efekt jest bo kwas złuszczył mi naskórek i wygląda dużo lepiej...tylko te cholerne blizny. Myśle że po mikrodermabrazji zejdą...

Gość michaszka
Myślę ze spokojnie możesz wyjść na dwór, chodzi o to żeby celowo nie wystawiać jej na słonce (np. opalanie). Krem z filtrem by się przydał. Tak mi powiedziała kosmetyczka. Jestem po drugiej serii zabiegu z kwasem pirogronowym w odstępie tygodniowym. Po pierwszym zabiegu skóra łuszczyła się rzeczywiście po jakiś 3 dniach, pojawiły się też ze trzy strupki i białe krostki ( to podobno znak ze skóra się oczyszcza). Dzisiaj (jestem drugi dzień po) skóra niekoniecznie się zmienia. Mam wrażenie, że po zabiegu bardziej się świeci, ale jak się przypatruję jest na niej mniej zaskórników i na ten moment gładsza. Na kolejne kwasy umówiona jestem za miesiąc. Po jakimś czasie zabieg ten nie trzeba będzie powtarzać tak często, bo skóra będzie lepiej oczyszczona. Mam nadzieję, że nie pożałuję ;) Czekam na efekty, wiem ze jeden zabieg to za mało jak skóra jest zanieczyszczona. Same kwasy to koszt 55 zł, natomiast z pełnym zabiegiem (ja miałam na koniec algi) to koszt 110 zł.

Gość jowant
Witam;) 30lipca miałam zrobioną mikrodermabrazję i jakieś tam oczyszczające i wprowadzające zabiegi. zapłaciłam 200zł, a efektu nie było żadnego, nawet skóra nie była zaczerwieniona tylko trochę ściągnięta kilka dni. 10sierpnia miała kwas pirogronowy 70% z kawitacyjnym (3min) zapłaciłam 180zł i było bardzo podobnie. Dosłownie brak jakiejkolwiek różnicy, poza tym, że skóra była kilka dni ściągnięta. Żadnego łuszczenia nie było wogóle. Kosmetyczka trochę się zdziwiła, bo ponoć każdy mówi że się skóra łuszczy po tym, ale powiedziała mi, że to może i dobrze, bo widocznie pielęgnacja skóry była odpowiednia. 24sierpnia znowu kwas pirogronowy z kwasem kawitacyjnym 70% (4min) 180zł i znowu nic! Żadnej różnicy, łuszczenia, poprawy, chociaz kosmetyczka powiedziala mi, że widzi poprawę i jest lepiej. 7wrzesień znowu kwas p z k 70% (5min) 180zł i dopiero teraz widzę poprawę stanu skóry. Pory się pozwężały, zaskórników dużo mniej, trochę się jest zaczerwieniona, ale łuszczyc się na pewno nie będzie. Miomo wszystko ja wiem że na efekty trzeba czeać i że cała seria dopiero pomaga i narazie się nie poddaje;) a mó problem ze skórą trwa juz 10 lat i może to dlatego.

Gość kinga-kosmetyczka
Dziewczyny prawda jest taka, że peeling pirogronowy nie zdziała cudów- jest dosyć delikatny. Jeżeli macie problemy z dużymi porami, przebarwieniami itp polecam green peel. Jest to zabieg po którym skóra wygląda jak nowa, a różnicę widać po pierwszym zabiegu. Jedyny minus to to że 6 dni trzeba posiedzieć w domu bo nie wolno myć twarzy a nawet głowy bo twarz nie może mieć żadnego kontaktu z wodą. Po tych kilku dniach można już się pomalować a różnic jest diametralna. Koszt takiego zabiegu to ok 400-450 zł i po jednym zabiegu zauważycie różnicę. Polecam bo widzę jak wygląda teraz moja siostra, która miała na twarzy przebarwienia i gródki.

Gość renataaaaaaaaaa
4 dni temumiałam robione w salonie kosmetycznym kwasy mlekowe ale głębokie 90% (koszt 150 zł) problem polega na tym, ŻE SKÓRA W OGÓLE MI SIĘ NIE ŁUSZCZY! Nie widać, żebym miała coś robione. Jest jakby delikatniejsza ale to miało być płatowe złuszczanie a na dzień dzisiejszy w ogóle nie ma żadnego. Dziś mija 4 dzien i nic ;( Co jest tego powodem ?

Zabieg miałam robiony we wtorek, a dziś jest czwartek jak na razie efektów nie widać. Na początku poszłam do gabinetu z myślą, że będe miała robioną mikrobrazję diamentową, ale pani kosmetyczka powiedziała ze lepszy będzie ten kwas. Więc się zgodziłam. Po zabiegu skóra może troszkę skóra się łuszczy na policzku ale to minimalnie. Odczułaam trchę suchość skóry ale to nie wiem czy przez zabeg czy przez moja maść. ogólnie po zabiegu skora odrzywiona, błyszcząca. pory jak były tak są, przebarwienia jak były tak są trądzik minimalnie zwalczony : ) ale to dopiero pierwszy zabieg wiec nie mogłam oczekiwać cudów i jeszcze do tego nie minęło nawet 3 dni to efekty mogą dopiero się zacząc, szczerze w to wierze, oby. Jak będzie się coś dziać to dam znać!!! pozdrawiam : *

Gość smiac mi sie chce
zapomniałabym zycze wam CIERPLIWOŚCI!!!! I nie oszczędzajcie na swojej skórze, lepiej zapłacić więcej za fachowowo wykonany zabieg i mieć pewność ,że żadna z was nie będzie musiała dodatkowo kupować kolejnych " cud" kremów mających na celu wzmocnienie efektów zabiegu, albo poprawiających go. Ja stosuję kremy z serii FLOSLEK i jest rewelacyjny. Płacąc więcej oszczędzacie. Jeżeli znajdziecie kogoś tańszego, ale skutecznego to różnice w cenie ..hmm wydacie na przyjemności:)pozdrawiam serdecznie

Właśnie, właśnie. A propos kosztów - wie ktoś jakie ceny ma salon przy Karolkowej 50 w Warszawie, bo nigdzie w necie ich cennika znaleźć nie mogę....

Gość kkkkkkkkkkkkb
http://gruper.pl/referrer.php/46458 Kwas migdałowy to otrzymywany z migdałów alfa-hydroksykwas. Wykazuje silne właściwości antybakteryjne (jego struktura chemiczna przypomina strukturę antybiotyków). Jest stosowany przez dermatologów i kosmetologów na całym świecie w kuracjach skóry tłustej, podatnej na różne rodzaje trądziku oraz dojrzałej z objawami fotostarzenia. Peeling z zastosowaniem kwasu migdałowego delikatnie złuszcza naskórek, powstrzymuje łojotok i niweluje zmiany barwnikowe. Jest to zabieg łączący skuteczność działania z łagodnością - rzadko powoduje podrażnienia. Kwas pirogronowy to alfa-ketonokwas obecny w jabłkach, sfermentowanych owocach i occie. Reguluje wydzielanie sebum (łoju skórnego) przez skórę, stymuluje syntezę kolagenu i elastyny, wykazuje też właściwości antybakteryjne. W wyższych stężeniach głęboko penetruje skórę, w niższych stosowany jest do peelingu powierzchniowego. Peeling z użyciem kwasu pirogronowego pomaga usuwać trądzik oraz jego pozostałości, wygładza skórę, wyrównuje jej koloryt, niweluje efekty starzenia. Kwasy AHA działają nawilżająco i oczyszczająco, a jednocześnie delikatnie złuszczają martwy naskórek. Kwasy AHA usuwają także przebarwienia, przyspieszają odnowę komórek, redukują zmarszczki, spłycają blizny, zmiękczają i wygładzają naskórek i poprawiają koloryt skóry.

Gość azofoska
przyszłam do dermedik w krakowie prZy ulicy wybickiego zachęcona hasłami, które są na stronie " Wiedza i Profesjonalizm" - piękne to hasła, które nie maja nic wspólnego z tym co można zobaczyć w gabinetach. Zapisałam się na konsultacje, do Pani która doradziła mi peeling kwasem pirogronowym od odstępach tygodniowych. Zachęcona i w wprost przekonana, że właśnie otrzymałam profesjonalną poradę, zapisałam się na kwasy zgodnie ze wskazówkami pracownika. Pani ta zapewniała mnie, że zabieg pomoże mi bardzo szybko a po ostatnim peelingu będę widziała niesamowite efekty. No i właśnie widzę. Okazało się przy drugim zabiegu, że Pani która mnie skierowała na zabieg, już u tam nie pracuje. Ciekawe dlaczego ? Szkoda tylko, że nikt mnie nie poinformował o tym, że zalecenia tej Pani są wprost chore (co do odstępów czasowych między zabiegami). Usłyszałam jedynie - "są różne szkoły kosmetyczne, różnie uczą" . Szkoda tylko, że na mojej twarzy ktoś eksperymentował " różne szkoły kosmetyczne" Wczoraj byłam na ostatnim zabiegu. Aktualnie jestem po wizycie u dermatologa. Skierowano mnie na klinikę dermatologiczną. W opinii lekarskiej stwierdzono,że mam POPARZONĄ twarz kwasami. Lekarz, który mnie oglądał, stwierdził jednoznacznie, że jeszcze nie widział nikogo, kto padł ofiarą takiego braku profesjonalizmu I PODSTAWOWEJ WIEDZY. Jak to jest możliwe, że szkolicie przyszłe kosmetyczki,a we własnym gabinecie dopuszczacie do AŻ takich uchybień??? Jeżeli tak szkolicie, ta ja z całą pewnością nigdy nie skorzystam z usług osób, które otrzymały u Was certyfikat. To co aktualnie mam na twarzy jest nie do opisania. Jedna wielka sącząca się rana, nie mogę jeść ponieważ, KREW leci mi z okolic brody, ust, nosa. Niestety muszę iść na L4, właśnie z racji pobytu w klinice. Wiedza i profesjonalizm????to są chyba jakieś żarty, a dowodem jest tego moja poparzona twarz. Jestem ciekawa, czy którakolwiek z Pań, która pracuje miała kiedykolwiek poparzoną twarz kwasem i wie jak to boli i jak się wtedy wygląda? Nigdy więcej nie skorzystam z ich usług i skutecznie będę dzieliła się opinią i wrażeniami z wizyt z WSZYSTKIMI koleżankami. Ps. Jeżeli normą jest oczekiwanie na zabieg 30 minut, to gratuluję z całego serca.