Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość N_M

kwas pirogronowy - kiedy skóra zaczyna się łuszczyć?

Polecane posty

Gość ruda kosmetolog
dziewczyny czytam i czytam i doczytac sie nie mogę.... po pierwsze jeżeli zadajecie pytanie jaki bedzie efekt to: nie da sie odpowiedziec jednoznacznie każdej z was , efekt zależy od problemu skóry( delikatnie widoczne rozszerzone pory dla niekturych są total masakrą, dla innych to blizny potrądzikowe będą problemem) dlatego też efekt zależy od: grubości skóry,reakcji skóry z kwasem( jedna współpracuje lepiej druga gorzej) , stężenia i ph kwasu , czasu -jakd długo pozostawimy go na skórze , przygotowania skóry przed zabiegiem ( chwalę mikro) oraz firmy z której dany kwas pochodzi.... Bokażdy produkt różni się od siebie.... a jeśli chccie "popróbować" z kwasami to znajdzcie salon który już długo istnieje na waszym rynku zapytajcie o kogoś kto bedzie wykonywał zabieg, jak długo pracuje, jakie ma wykształcenie, doświadczenie.... możecie poprosić o ukazanie uprawnien(np. certyfikaty- zwróccie uwage na date wystawienia...) po co pchac sie w cos w ciemno jak wszystko mozna sprawdzic.... nie dziwie sie ze macie " obawy" Każda z nas to " kosmetyczka" nie ważne czy uczyła sie 5 lat czy zobiła kurs w 3 dni... pozdrawiam A jeśli chcecie lek na głębokie blizny to cos z niższej półki cenowej to.... doś bolesny ale bardzo skuteczny Polski Peeling ziołowy Jadwiga bądz nowość z Clareny kwasy dermatologiczne frost peel

Gość Justita
Cześć Dziewczyny ja tez zdecydowałam sie na kwas pirogronowy z tym ze ja mialam ggo za darmo;) poniewaz chodze do szkoly kosmetycznej i wykonujemy rozne zabiegi na sobie.Dzisiaj mialam pierwszy dzien .Zabieg dosc bolesny ale rezultaty maja byc bardzo fajne wiec czekam co sie bedzie dzialo;) nastepna 2 seria za 2 tyg

Gość gość
Niestety ale większość moich koleżanek z branży nie wie jak co rozpoznać, a niby są po studiach. Jednak największe znaczenie ma nie to, jaki się zrobiło papier, a to, jak się podchodzi do kwestii kariery i rozwoju zawodowego!

Gość gość
Drogie Panie, Jeśli robicie jakiś zabieg to powinien on być wykonany w serii, bo wtedy są najlepsze efekty. Skóra łuszczy się między 3 a 4 dniem od zabiegu i może się łuszczyć tak że jest to zauważalne albo i nie, czas jaki to trwa wynosi od 1 do 7 dni. Oczywiście na to wszystko wpływa rodzaj kwasu, jego stężenie oraz pH, firma również ma znaczenie. Warto wybierać salony gdzie mamy produkty z górnej półki, zapłacimy nie wiele więcej ale za to będziemy bardziej zadowolone z efektów. Jeśli ktoś ma problem z cerą, wykwity, przetłuszczającą się skórę, może skorzystać z zabiegów z kwasem pirogronowym, ale jeśli do tego dochodzą rozszerzone pory lub nawet niewielkie blizny to już warto zastosować kwas TCA, salicylowy, są to kwasy medyczne, bardzo się po nich złuszcza skóra, a efekty są bardzo zadowalające. Natomiast jeśli na twarzy są ewidentne blizny potrądzikowe to najlepszy będzie laser np frakcyjny CO2 Moje wywody są oczywiście poparte wykształceniem oraz praktyką, więc mam nadzieję, że mogłam pomóc Pozdrawiam

Gość gość
20.03.14 [zgłoś do usunięcia] gość Oj papier nie jest tutaj istotny co sama wiedza,bo przeciez papierem nikt jeszcze nikogo nie uzdrowił

Gość megi_grabo
Produkt znakomity, systematycznie po kazdym zabiegu widze poprawe skory twarzy- blizny staja sie mniej glebokie, cera bardziej promienna i dotleniona (bo potem mam maske po eksfoliacji kwasami ) Jestem po 4 zabiegu dzisiaj- skora luszczy sie bardziej niz zazwyczaj i potrzebuje wiekszego/czestszego nawilzenia. POLECAM PRODUKT! kw migdalowy sie nie umywa do tego produktu

Gość anetka2515
hej dziewczyny jestem po 4 zabiegu mikrodermabrazji + kwas pirogronowy, :) efekty są, ale kosmetyczka mówi, że potrzebna jest seria ok 10 zabiegów. Po niej spodziewam się ladnej skóry. Moja cera to cera mieszana z zaskórnikami otwartymi porami, i małymi dziurkami "po trądziku", po zabiegach skóra tak się nie błyszczy, pory zwężone, dziurki są nadal ale nowe nie powstają. A co najważniejsze koleżanka zwróciła uwagę że mam ładniejszą twarz (mniej zaskórników), więc widocznie działa, dlatego zdecydowałam się na serie. Chodzę tak co 3 tygodnie koszt 85 zł. Polecam dziewczynom z trądzikiem

Gość gość
Osobiście polecam Imeiaa. Bardzo dobry Instytut Medycyny Estetycznej. Miałam tam zabieg i jestem zadowolona.

Gość malkoviska
ten zabieg jest fajny jeśli nie masz dzień po zabiegu dnia wolnego i musisz pokazać się światu. :) ja peeling pirogronowy robię regularnie, nawet w środku tygodnia i skóra nie jest podrażniona ani zaczerwieniona. Złuszczanie jest na takim poziomie, jakiego oczekuję. Peeling poleciłą mi Pani w gabinecie art estetyka w łodzi - wyleczyła mi nim trądzik, teraz walczymy z przebrawieniami po opalaniu. Ogólnie - super sprawa!

Gość gośćaaloa
Na wszystkie czerwone plamy po kwasach, strupki, frosting polecam posłuchać wykładu kosmetyczki https://pinqwin.pl/kategoria-produktu/szkolenia/. est wiele sposobow na poparzenia kwasami: masci apteczne typu dermosan, solcoseryl.

Gość barbarella1967
Witam ! Mam taki temat pracy licencjackiej - "Właściwości kwasu pirogronowego w kosmetologii", w zwizku z tym, czy mogłabym prosić o bibliografię gdzie mogłabym znaleźć artykuły czy biuletyny, może czsopismo lub książkę, na ten temat bo mam ogromny problem ze zdobyciem materiałów (a muszą być potwierdzone a nie z internetu). Będę bardzo wdzięczna i z góry dziękuję. Pozdrawiam Barbara.

Gość gość
Ten rodzaj peelingu jest na tyle delikatny, że skóra nie będzie się bardzo łuszczyła dzień po. To jest właśnie plus - że możesz się ludziom na spokojnie pokazywać. Ja robię go od czasu do czasu w Viva Dermie w Wawie i coś koło 250 zł płacę za jeden zabieg.

Gość gość
Tak, ten zabieg robi cuda! Ja robiłam zabieg z wykorzystaniem kwasu pirogronowego i migdałowego w http://www.tuttibeauty.pl/ i moja skóra na twarzy wygląda po nim o wiele lepiej!

Gość panna agata
Kwas pirogronowy to cudo jak dla mnie ;) Zabieg wykonuje lekarz, więc dla mnie to też jest plus i gwarancja większego profesjonalizmu. A łuszczenie faktycznie jest bardzo delikatne, łatwo zatuszować nawet kremem nawilżającym. Ja akurat robię w Łodzi w gabinecie art estetyka.