Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lisiczka---

pytanie do znających sie na komputerach

Polecane posty

Gość lisiczka---

mam mały problem... wczoraj instalowałam w laptopie windowsa xp robiłam to pierwszy raz (i o dziwo poszło sprawnie), jednak miałam przy instalacji problem z partycjonowaniem dysku mam dysk 160gb, chciałam utworzyć 2-3 dodatkowe partycje (chciałam mieć C,D,E,F) ale nie dało się zmienić wielkości dysku C (albo ja nie wiedziałam jak), była ustawiona na 5 giga i nie mogłam zmienić jej rozmiaru, utworzyłam w końcu jeszcze tylko 2 dyski i nazwy mimo kombinacji wychodziły z pominięciem "D"...(mam więc teraz C,E,F) zainstalowałam system na C, i teraz na C zostało mi niewiele ponad 2 giga pamięci :o a to dysk systemowy , chciałam tam mieć min. 20 giga Na kompie nie instalowałam jeszcze nic, bo wiem że czeka mnie grzebanie i bym to wszystko utraciła Co zrobić, by mieć na dysku C 20 giga pamięci, i co zrobić by te dyski jakoś normalnie się nazywały?

Gość Magic Partition
jest taki program, moze on ci pomoże :)

Gość lisiczka---
ok z tymi nazwami dysku widzę, że dałam plamę bo oczywiście mój napęd cd/dvd ma literę "D" :D :D :D więc problem z głowy :p ale zastanawia mnie, dlaczego przy instalacji systemu nie mogłam ustawić dysku C na większą pojemność, było tak jakby domyślnie ustawione na 5gb i nic nie mogłam z tym zrobić :(

Gość Magic Partition
kiedyś w bardzo starych laptopach, było coś takiego jak "partycja rozruchowa".....wiem bo sama kiedyś cóś takiego usunęłam (z 15 lat temu) i miałam wieli problem..... ale zeby dziś, jakieś domyślne ustawienia, nie słyszałam....

Gość lisiczka---
kurde no chyba jakiś stary to ten laptop nie jest, to HP 6820s, wczoraj kupiony (bez systemu, miał tylko dosa), ma dysk sata, dlatego instalowałam z płytki windowsa juz ze zintegrowanymi sterownikami) ale naprawdę nic nie mogłam zrobić z tym dyskiem C jak przy instalacji się nie dało, to jakiś program sobie z tym poradzi?

Gość lisiczka---
a co do tego programu, to czytałam o nim, ale on jest płatny a ponoć w wersji testowej za wiele poszaleć nie można :(

Gość lisiczka---
ok, dzięki wielkie spróbuję zassać, ale też będzie z tym nie lada problem bo mam neta z cholernego iPlusa, i ograniczyli mi jak zwykle transfer, i TROCHę mi zejdzie

Gość lisiczka---
ale czy jest mi w stanie ktoś odpowiedzieć, czemu nie mogłam tego zrobić przy instalacji? (zmienić rozmiar dysku C)?

Gość lisiczka---
próbowałam przy instalacji chyba ze 100 razy i się nie dało 😭 a programik mi się już ściągnął (jestem w szoku) zaraz zasiadam z nim do lapka i zobaczymy co potrafi :) dam znać o efektach ;)