Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Wercia17064

Kiedy dostanę pierwszą miesiączke?

Polecane posty

Gość Wercia17064

Dziewczyny piszcie plis

Gość lamia1
do 16 roku życia powinnaś dostać. Często tez zdarza sie ze kobiety w rodzinie w podonym wieku dostaja pierwszy okres. Spytaj mamy kiedy dostała-przypuszczalnie będziesz wiedziała. Podkreślam przypuszczalnie, bo pamietaj każda z nas jest inna:)

Gość Wercia17064
A ty kiedy dostalas?

Gość Wercia17064
Mam 12 lat

Gość Wercia17064
A i juz od roku mam bialom wydzieline na majtkach i owlosienie lonowe od 10 roku zycia i piersi tez mi rosna od 3 lat

Gość lamia1
ja dostałam mając 14 lat. (kilka miesięcy przed pierszym okresem miałam tylko normalne upławy-czyli jasną bezbarwno-biaława wydzieline) Sadze że nie musisz sie niczym martwić-miesiączke w końcu dostaniesz napewno.

Gość Wercia17064
A moja kolezanka dostala jako pierwsza z klasy i nie miala zadnych objawow a poniej jeszcze nikt

Gość Wercia17064
Eliza.. czekam na twoja odpowiedz

różnie się zdarza , jedne dostają jak mają 12 inne jak 13a jeszcze inne jak 15. Norma to do 16.

ja dostałam jak miałam 13 ale to było tak dawno temu że sobie nie przypominam czy miałam jakieś objawy ale wydaje mi się że nie, przyszło niespodziewanie w szkole :P

Gość Wercia17064
a kiedy dostalas eliza

Gość Wercia17064
czekam na odpowiedzi

Gość afdgffdg
ja miałam 12,5, jak na tamte czasy dość wcześnie, powinnaś niedługo dostać wnioskuje po objawach...

Gość jakich porad
zadałaś głupie pytanie, pare osób próbowało ci odpowiedzieć i tyle.. dostaniesz jak dorośniesz, i tyle.

Gość anieleczkaa
czekaj spokojnie. tak na prawdę jak byś dostała w wieku 16 lat, to by było dla Ciebie najlepiej, bo miałabyś jeszcze kilka lat bez tego problemu, a tak się zacznie bóle, podpaski, tampony, nie możnośc pójścia na basen, żeby nie przeciekło...

Gość afdgffdg
mówisz, że Twoje koleżanki też jeszcze nie mają, tylko jedna? hmm, a myślałam, że teraz wcześniej się dojrzewa. ja jak dostałam, to byłam tylko trochę rozwinięta, owłosienie miałam, ale piersi bardzo malutkie

Gość cholercia jasna
ja mialam 11 lat :D a moja kuzynka 8..... ale to były inne czasy Ale generalnie im poźniej tym lepiej. Teraz wolałabym nie mieć......co Ci sie tak spieszy,dziewczyno? Toz to tylko problem,leci ci z pipy, boli jak cholera, masz nerwa na wszystko....paskudne :O

Gość afdgffdg
8 lat miała i regularnie?

Gość cholercia jasna
nie wiem czy regularnie,ale pierwsza dostała właśnie w 8 roku życia. A ja miałam bardzo nieregulrnie,co 50-60 dni to była norma.Dopiero koło 15 roku życia zaczełam brać hormony na cystę na jajniku i mi się uregulowało.

Gość afdgffdg
kurczę to bardzo wcześnie, przecież to mało dziecko 8 lat... ja miałam od początku bardzo regularne

Gość cholercia jasna
no dziecko,dziecko---jej koleżanki się bawiły i wygłupiały a anka zwijała sie z bólu....:O Biedna była bardzo..... Może dlatego teraz taka zgorzkniała? :D bo to juz stara baba jest ;)

Gość afdgffdg
no to współczuje jej. ale chyba za wcześnie dojrzewała, co na to lekarze mówili? piersi miała w wieku 8 lat?

Gość edytkaws
ja mam 15 lat, a pierwsza miesiaczke dostalam w wieku 14 lat.

Gość cholercia jasna
nie wiem czy miala piersi, bo jestem od niej mlodsza o 4 lata i znam temat z opowiadan. Mysle,ze nie ma to wiekszego znaczenia, czy ma sie piersi czy nie. Ja mialam zawiązki :D

Gość afdgffdg
aha, no ja też miałam małe, ale już coś było widac ;) Ty też w sumie miałam wcześniej okres, w której to klasie? też pewnie jedna z pierwszych? ja miałam 12 z kawałkiem lat i uważam że to za wcześnie. moja koleżanka najwcześniej z nas miała w 4 kl. ale ona była ze stycznia, więc jakoś 11 lat miała, więc tyle co Ty