Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mała...

szyjka macicy

Polecane posty

Gość Mała...

Wiatam. Mam takie może troche dziwne pytanie ale strasznie mnie nurtuje odpowiedz na nie i chciałabym żeby udzielił jej ktoś naprawde znający się na tym. Mianowicie słyszałam że ten sam wirus który wywołuje febra tzw. zimno wywołuje również raka syjki macicy... Śmiesznie to brzmi ale naprawde tak nam w szkole powiedziano. Czy to prawda ? Jeśli jest to prawdą to co może się stać w przypadku jeśli dziewczyna ma febre na ustach a chłopak po całowaniu się z nią zrobi jej minetkę? Prosze o odpowiedź. :* Pozdrawiam

Gość Małą...
Proszę o odpowedz

Gość on nie ma znaczenia
buehehehehehhe,to prowokejszyn,tak? na ustach nie ma sie febry a opryszczkę i zapewniam ,że nawet jesli potem tam cie wylize,raka nie dostaniesz,jedynie facet moze od ciebie grzyba zalapac buhahahahaa

Gość anonimowa jedza
On nie ma znaczenia...i tu sie mylisz:O. Opryszczke wywoluje wirus, ktory bardzo latwo sie przenosi i z powodzeniem zagniezdzic sie moze na narzadach:P Autorka prosila o odpowiedz, kogos, kto cos na ten temat wie, wiec co tu robisz?????

Gość wirus opryszczki
i wirus HPV to dwa różne wirusy. Nie mówiąc o tym, że jest chyba 15 czy 16 rodzajów wirusa opryszczki, z czego 4 moga (ale nie muszą) spowodowac raka

Gość Mała...
Diękuje za tą ostatnią odpowiedz, faktycznie w podobny sposób mi się wydawało że to zależy od odmiany. A osobie która napisała pierwszą odpowiedz moge powiedziec tylko tyle że opryszczka wychodząca na wargach i w okolicach ust nazywa się febrą ! Jeśli ktoś jeszcze ma jakieś informacje na ten temat to bardzo prosze o wypowiedz ...

Gość wirus opryszczki
nie wiem ile masz lat mała, ale jeżeli pomiędzy 9 i 27 możesz się zaszczepić na HPV (o opryszczce nie wiem). Tylko najpierw zrób badania na obecność tego wirusa. I już mniej strachów.

Gość Mała...
Zaszczepić sie może tylko dziewczyna będąca dziewicą ... Tak nam mówiono w szkole na specjalnych zajęciach w tym temacie. Także niekwalifikuje się. Mam 18 lat.

Gość wirus opryszczki
to Ci kit wściskają!!!!!!! Zaszczepić mogą sie te kobiety i dziewczyny, które nie mają wirusa HPV! Przyjęło się, że to dziewice, bo nie miałay od kogo się zarazić. Ale jak ktoś uprawiał seks to nie znaczy od razu, że się zaraził! Czyli najpierw na testy, a jak się okaże, że nie masz wirusa HPV-na szczepienie przeciwko niemu! ps. naprawdę takie bzdury opowiadają w szkole????????!!!!

Gość Mała...
Dokładnie tak nam powiedziano w szkole ... :| Skoro uważaz że to jets nieprawdą to dziwne są osoby takie jak pani która prowadziła wykład na ten temat ;/ może niedoinformowana jakaś ...

Gość ona po koscielnych kursach
a nie dziwna czarni tak uczą