Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ala14

Od kiedy mogę zacząć używać tamponów??

Polecane posty

Gość ala14

Hey! Mam 14 lat i okres mam od 2 miesięcy. Narazie używam podpasek ale chciałabym zacząc uzywac tamponów. Od którego roku życia lub od jakiej sytuacji itp. moge zacząć je używac? Czy w moim wieku jest to niewskazane lub niebezpieczne? Piszcie pliizzzzzzzz!!! Czekam i z góry dzięki

Gość Twoja_królewna
Nie ma żadnych przeciwwskazań. Tak młoda dziewczyna jak Ty ( zapewne dziewica) też może stosować tampony. Ja też je stosowałam w Twoim wieku. Zacznij od najmniejszego rozmiaru najlepiej 'mini' albo ostatecznie 'normal'. Proponuję firmy TAMPAX z aplikatorem, ponieważ najłatwiej je umieścić we właściwym miejscu. Naprawdę się sprawdzają. Używając tamponów, możesz bez obaw opalać się na plaży w kostiumie kąpielowym, kąpać się, a także ćwiczyć na wfie nie martwiąc się przesuwającą się podpaską. I co ważne: nie musisz wyciągać tampona chcąc zrobić pisiu- heh sama kiedyś tak myślałam :)

Gość Twoja_królewna
Jeżeli się wstydzisz sama je kupić, co jest normalne w Twoim wieku, to poproś mamę, siostrę czy jeszcze kogoś innego. Pozdrawiam.

Mam 13 lat i okres mam juz od połtora roku chcialabym uzywac tamponow tylko nie wiem czy moge w tym wieku...sa 2 powody dla ktorych chce ich uzywac. po pierwsze cwicze karate a tam obowiazuja biale stroje i zawsze gdy dostaje miesiaczki to musze rezygnowac z treningow ;( (a bardzo kocham ten sport) a po drugie mam juz dosyc podpasek poniewac prawie zawsze mi przeciekaja ;( pomozcie prosze... czekam na szybka odpowiec bo jutro mam termin okresu ;(na e-maila tez mozecie odpisywac xD