Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kjkffdsfsd

do posiadajacych WKLADKI! bardzo bardzo prosze o odp. nie chce zakladac 100 topi

Polecane posty

Gość kjkffdsfsd

Na czym polega badanie po tygodniu? Mam wkladke ale mam noge w gipsie. nie moge jechac do przychodni tego ginekologa bo jest za daleko a nie chce isc prywatnie,usiasc na 10 sekund i zaplacic 50 zl. Wiec czy moge pojsc do mojej wlasnej przychodni? A pozniej po okresie zrobic USG? Ten ginekolog w ogole jakis dziwny byl,zaplacilam 300 zl ledwo co mnie zbadal. Chyba nie ma roznicy do jakiego gina pojde po tygodniu,prawda? W koncu sprawdzanie jest takie samo...no chyba ze kazdy ma wlasny sposob:D

Gość kjkffdsfsd
up

Gość kjkffdsfsd
dzieki...

w zasadzie nie ma znaczenia - lepiej do tego, który zakładał i z pewnością będzie mniej komplikacji ale dlaczego po tygodniu? wkładki kontroluje się po 6 do 12 tygodni po założeniu bo piszesz o wkładce wewnątrzmacicznej, tak?

Gość kfdsfsfdsf
tak,on nawet mi pokazal ze w gazecie pisze,ze sie sprawdza po tygodniu czy sie dobrze przyjela. Ale do niego nie moge isc,chcialam sie po prostu upewnic czy to moze byc inny lekarz. Cos mi odbilo...w koncu sposob sprawdzania jest jeden. Poza tym po okresie powinno sie pojsc i zrobic usg czy wkladka sie nie obsunela. Nie slyszalam od nikogo,ze idzie sie dopiero w okolo 6 tygodniu

Gość kfdsfsfdsf
aaa no i czy to normalne ze nia mialam po zalozenieu nawet minimalnego krwawienia i brzuch mnie bolal tylko przez 5 minut? Moze jakos zle zalozyl... wiem,ze powinnam sie cieszyc ale ja zawsze wynajde powod do narzekania..

hmmm...może przy miedzianej jest inaczej, bo nawet sprawdziłam w ulotce Mireny, że po 6 tygodniach...ale co ja tam wiem, jak lekarz kazał po tygodniu, to po tygodniu (dobra znalazłam informację, że od 4 do 12 tygodni...) nie, u niektórych nie występuje krwawienie, widocznie Twój organizm przyjął wkładkę bezproblemowo (te krwawienia mogą wystąpić,a le nie jest napisane, ze muszą) w każdym razie wszelkie wątpliwości zawsze rozwieje lekarz

Gość kfdsfsfdsf
Pojde i tak do innego. On mi powiedzial,ze jak raz przyjde to potem za dwa lata. A wiadomo ze wkladke trzeba kontrolowac. Mojej kolezance w tej samej sytuacji powiedzial ze ma przyjsc za tydzien,miesiac,dwa miesiace. I ani slowa o usg. Wiec lepiej isc do specjalisty. Dziekuje Ci bardzo za odpowiedz:)