Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mamamija99999999

Pomocy - blizny

Polecane posty

Gość Mamamija99999999

Strasznie wstyd mi to pisać, no ale chyba trzeba. Na wstępie zaznaczam, nie dobijajcie mnie słowami...hmny...jak to nazwać ... krytyki. Ja sobie naprawdę zdaje sprawę ze swoje Głupoty ;] Potrzebuje konkretnej informacji. Już piszę w czym rzecz: mam takie dość gęste brwi (chociaż nie jakieś tam super krzaczaste czy coś) i kiedyś sobie z nudów zaczęłam regulować tj. trochę odgęszczać, jeżeli to tak można nazwać :I, no i tak się \"wciągnęłam\" że wyszło na to,że mam różowe plamy - blizny między brwiami. Duże nie są, po prostu, różowe plamki. No i potrzebuje jakiejś maści. Jestem w stanie zapłacić nawet do 100zł, (chociaż generalnie liczę na coś do 50, 100 jeszcze nie uzbierałam) jakieś zabiegi, lampy itp. odpadają, bo mi po prostu cholernie wstyd :I i mam powód. Muszę to wyleczyć (chociaż trochę) w 3 miesiące. Jestem zdesperowana i załamana swoją głupotą :{ Dzięki z góry, i sory, że taki niezbyt przyjemny temat :/ :/

Gość Mamamija99999999
sory, to nie miało być w "Zakupy" ;P

do Cup of coffee : sudocrem jest bardziej na odparzenia (stosuje na pupcie mojej córci przeciw pieluszkowemu zapaleniu skóry) a fissan jest na rozstępy wiec nie wiem czy pomoze. ja na blizne po cesarce stosuje contractubex (lub cepan - obydwa na bazie cebuli) i blizna staje sie coraz jasniejsza i taka \'elastyczna\'. za contatubex zaplacilam ok 26 zl, cepan jest tanszy ale pani farmaceutka powiedziala ze ten pierwszy lepszy. Wiem jednak ze opinie na temat dzialania tych masci sa podzielone, ale chyba najwazniejsza jest systematycznosc (ja smaruje 2 razy dziennie wcierajac w blizne).

Gość Mamamija99999999
A czy ten Contratubex to coś a'la Tointex? Bo tego używam. Długo trzea używać, żeby coś dało? A może No-scar? Pzdr i dzięki.

Gość kathy1982
super zecz jako dziecko wylalam na siebie goraca kawe a teraz zamowilam to cudo kosztuje 15 zl za 50 ml i po bliznie zostala jasna plamka a naprawde ramie mialam w bruzdach .Faktem jest ze 1 krem to malo ja zluzylam 3 i dalej smaruje a po 1 tubce widac zmiany i jest naprawde niedrogi http://www.3dwhite.pl/?click=4ade2cf1b7fc2462a26a6e2579ff7679

Gość Puma7
Czasem na blizny polecany jet Lioton 1000 wszystkie takie kremy na blizny maja w składzie pochodne heparyny lub ja samą. Tointex= alantoina+heparyna Helason=hialuronidazyna+heparyna Cepan=alantoina+wyciag z cebuli+wyciag z koszyczków rumianku+heparyna Contractubex=alantonina+wyciag z cebuli+heparyna w aptekach sa dostepne kremy z masą perłową ale są bardzooodrogie i polecane na duze blizny pooperacyjne na twarzy