Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ankuu

Ciąża podczas brania antykonceptów ?!?!

Polecane posty

DROGIE KOBIETY ! Czy któraś z Was zaszła w ciążę biorąc tabletki antykoncepcyjne ? Proszę Was o udzielenie mi informacji w tym temacie i jakie pierwsze objawy miałyście. Chciałabym na przyszłość wiedzieć co nieco, aby nie skrzywdzić przypadkowo maleństwa myląc ciążę z jakimiś innymi dolegliwościami. Z góry dziękuję serdecznie !

Gość lamia1
po pierwsze:tabletki brane zgodnie z ulotką daja 99,9% pewności. Masz racje jednak że nic nie daje 100% pewności (chyba że abstynencja ale o tym nie myślimy:)) Baaaaaaardzo rzadko sie zdarza że kobieta mimo żadnych błedów w braniu zachodzi w ciąże, ale jeżeli juz tak sie zdarzy to objawy sa takie same jak normalnie: powiększenie i bolesność piersi(głównie sutków) a przede wszystkim zaniepokoić powinien brak krwawienia w czasie 7 dniowej przerwie.wtedy trzeba sie od razu udac do lekarza, albo od razu zrobić test, jeżeli wynik pozytywny to natychmiast przestać brać

Gość lamia1
z tym przestawaniem bez upewnienia sie trzeba jednak uważać-bo moja szwagierka własanie tak dorobiła się ślicznego synusia...podczas przerwy nie dostała jak zwykle ,,okresu" i zanim dostała sie do gina sama odstawiła tabletki. Potem okazało sie że jest w ciąży rzeczywiście, ale zaszła w nią dopiero gdy odstawiła tabletki-tak obliczył jej to lekarz

dziękuje Ci za odpowiedź :) No bo mi właśnie chodzi o to ze jak w tym 1% się stanie to wiesz.. Żeby wiedziec po prostu :) Ostatnio czytałam na jakimś forum wlasnie ze dziewczyna biorąc tabletki zaszła w ciążę, z tąd moje zapytanie :)

Gość lamia1
nie chce nic sugerować bo nie znam dziewczyny i nie czytałam tego topica ale albo miała wyjątkowego pecha, albo tak jak kilka moich koleżanek ze studiów: twierdziły że biorą tabletki a jak sie potem pogadało czy coś to ciąża wyszła w wyniku bardzo nieregularnego brania, częstego zapominania, albo wielu imprez z alkoholem które kończyły się pawikiem:)także stosuj jak należy a ciąży nie będzie i kiedy juz sie zdecydujesz na cudowne maleństwo będziesz gotowa

No wiesz ja tam na dzidzie gotowa jestem, tylko nie wiem jak moje kochanie, także jakby się zdarzyło że zajdę w ciąże to bym się ucieszyła. Póki co nie mam za bardzo warunków stąd zabezpieczenie :) Mozesz mieć racje że ona brała nieregularnie, co do alkoholu to zawsze uważam aby nie zwrócić tabletki :)

No wiesz ja tam na dzidzie gotowa jestem, tylko nie wiem jak moje kochanie, także jakby się zdarzyło że zajdę w ciąże to bym się ucieszyła. Póki co nie mam za bardzo warunków stąd zabezpieczenie :) Mozesz mieć racje że ona brała nieregularnie, co do alkoholu to zawsze uważam aby nie zwrócić tabletki :)

ja tez jestem gotowa, mój luby też by pewnie szalał z radości, ale to jeszcze nie czas-mimo że mieszkamy razem to nie mamy własnego lokum, itd itd, dużo by tego wylicz. mam nadzieje, że przyjdzie dzień kiedy wreszcie nadejdzie czas na dzidzie:)pozdrówki

NO to ja mam podobną sytuacje :) Więc rozumiem Was doskonale. Przyjdzie czas przyjdzie, zobaczysz. Czasem niestety trzeba poczekać, ale...warto :) Pozdrawiam !