Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość krem niezaoychający

Krem niezapychający porów-pomocy

Polecane posty

Gość krem niezaoychający

Proszę polećcie mi krem który nie zatyka porów, już tyle próbowałam a tutaj dalej zapychają. Do niedawna nie używałam żadnego ale ostatnio mam przesuszoną twarz i muszę jakiegoś używać. Potrzebuje lekkiego nawilżającego kremu. Poleccie jakieś, mam 22 lata

Gość najprostsze rozwiązania
są najlepsze. dla mnie idealne są kosmetyki z serii nivea. polecam nawilżajacy krem nivea na dzień. nivea soft tez jest ok. i żel do mycia twarzy jest taki delikatny, fajny. spróbuj. a buzia gładziutka. a może dla ciebie kosmetyki iwostin będą dobre. dostępne tylko w aptekach. nie mają żadnych niepotrzebnych składników. nie pachną za ładnie i to mi w nich przeszkadza, ale skoro mają być nieuczulające i niezapychające porów to o to właśnie chodzi.

Gość krem niezapychający
nivea soft i nibea zwykły zapychają, a otym nawilżającym tez czytałam na wizażu że zapycha, podobnie iwostin:/

Gość mnei tam matujący nivea
nic nie zapycha. jak ktoś ma syfy to nie jest wina kremu.

ja na dzien używam acne-mat , oraz matujący dax cosmetix, a na noc, używam nawilżajacy johnson

Gość krem niezapychający
nivea matujący koleżanka mi odradziła, stwierdziła niestety, że gorszego kremu nie miała więc podejrzewam, że mi też nie posłuży :/

nivea matujacy również mi odradziła kosmetyczka w drogerii, stwierdzila ze o wiele lepszy jest dax cosmetix:) ale każdy ma swoje ulubione:)

Gość krem niezapychający
Tak tylko mi potrzeba lekkiego i nawilżającego kremu, a nie antybakteryjnych czy matujących. Póki co trafiam na takie co powodują powstawanie zaskórników i grudek :/

Gość Ylva
Polecam buty fluid Olay. Leciutki, konsystencja rzadsza niz zwykły krem i nic nie zapycha;)

Gość troszku zaniepokojona..
a ja polecam Humektan i kremy Avene, np. Hydrance Optimale

a ja ci polecę krem produkowany przez rossmanna z serii babydream. jest to seria dla kobiet w ciąży i dzidziusiów, ale tym się nie zrażaj ;) skład może nie jest idealny i w pełni ekologiczny, ale na pewno dużo zdrowszy niż wiele tych popularnych marek. ja używam tego kremu od pół roku zawsze na noc. mam cerę mieszaną: bardzo suchą na policzkach i tłustą na nosie i czole. krem super nawilża - o to mi głównie chodziło, nie zatyka porów i jeszcze na dodatek zauważyłam, że trochę matuje cerę ;) możesz go kupić i spróbować, pięciu złotych chyba nie będziesz żałować :)

Gość gvvvsaa
dokladnie cie rozumiem. mialam latami ten sam problem. naprawde super sa vichy normaderm. niby sa na tradzik ale ogolnie dabja o skore. na noc i na dzien. moze popros w aptece o probki zanim kupisz -60zl. sa naprawde rewelacyjne

Gość babydream jeśli chcesz wysuszy
ć na wiór cerę, to też mogę polecić :O. nawilżacze które nie zapychają to przede wszystkim kremy beztłuszczowe, np. LRP effaclar, bądź Avene. Olay jest też dobry, ale buzia się trochę błyszczy, niemniej na noc, ok :)

olay z serii REGENERIST ma lekkie nawilzacze typu serum - jest tam wszystko czego potrzeba dla skory. clinique - moisture in control, lekkie kremy w butelce z pompka z serii REPAIRWEAR. la roche posay z serii BIOMEDIC i C-RECOVERY. jest oczywiscie wiele innych, ale te naleza do najlepszych z uwagi na skladniki - obfita ilosc nawadniaczy, antyutleniaczy, nie uwrazliwiaja, no i sa lekkie :) jesli chcesz kosmetyk ekologiczny, to smaruj sobie twarz oliwa z oliwek. kosmetyki ekologiczne ze sklepu, wiekszosc firm, to przereklamowane specyfiki starej daty zawierajace szkodliwe dla skory olejki i niewiele substancj wspomagajacych prawidlowe zdrowie i funkcjonowanie skory. podczas gdy wielie firm nie okrzykujacych sie jako ekologiczne ma w swoich kosmetykach spora ilosc naturalnych skladnikow, ale takich ktore nie niszcza i nie uwrazliwiaja skory. do szkodliwych skladnikow ekologicznych naleza np. mentol, lawenda, kamfora, cytrusy ... to tylko kilka najbardziej popularnych :o

Gość krem niezapychający
Rossmann, Babydream, ma w składzie rumianek, odpada bo jestem uczulona na niego. Nad vichy normaderm się zastanawiałam ale ma koszmarne opinie na wizażu, zastanawiałam się też na LPS i Avene ale nigdzie próbek nie mogę dostać aby się przekonać :/

Gość olay strasznie mocno pachnie
po co oni tyle substancji zapachowych do niego dodają. dla mnie jest nie do uzywania.

Gość Asik482
Ja używam olay complete od roku i jestem zadowolona, nie sadze zeby pachnial za mocno. Uzywalam kiedys kremow z avon ktore moim zdaniem smierdzialy;/ Kwestia gustu.

Gość olay strasznie mocno pachnie
avon to już w ogóle porazka

Gość vinca
oilatum soft !!!! dla niemowląt! uratował moją twarz od trądziku!! mimo, ze mam tłustą cerę a on jest do suchej!!

Gość Profilaktyka
A ja po oillatum soft dostałam pełno podskórnych grudek, dermatolog kazał odstawić i wracam do normy przy pomocy mikrodermabrazji i skinorenu...

Gość gość
Kupiłam ostatnio Nivea krem nawilżający i matujący na dzień i dawno mnie tak nie wysypalo, masakra. Nie wiem jak dobrać odpowiedni krem, mam cerę tłustą, skłonna do niedoskonałości i każdy krem powoduje u mnie zapychanie :( ktos poleci jakiś fajny krem dla takiej cery?