Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KOBIETA*

nastolatki w ciazy czy matki oddajace dzieci- kogo bardziej akceptyje spol?

Polecane posty

Gość KOBIETA*

chce was zapytac o opinie na temat matek oddajacych dzieci do adopcji ? czy to jest w PL wieksze tabu niz nastolatka w ciazy? Wiem ,ze juz ludzie lepiej reaguja na malzenstwa adoptujace dzieci- coraz mniej sasiadow powie- znajda.. a jak jest z kobietami ktore oddaja dzieci?

muszą mieć powód by to uczynic , na pewno ta decyzja jest dobrze przemyslana , na pewno dla wiekszosci to ogromny ból i wyrzuty sumienia do konca życia nie potępiam takich kobiet !!! nastolatki w ciąży ... straszne , ale niestety moda na seks w wieku 12-15 lat jest silniejszy pomimo staran rodziców choc często rodzice " olewają ten temat" a potem zdziwienie

Gość facet_24
bardziej akceptowane są matki oddające dzieci

Gość normalny gościu
Niedawno był program na BBC i mówił ze młode nastolatki są często bardzej odpowiedzialnymi i kochającymi rodzicami niż 30 paroletni rodzice którzy sa przyzwyczajeni do lekkiego życia i przy każdej okazji zatrudniają opiekunki aby zajmowały się ich dziećmi. Dla mnie młoda matka nie budzi żadnych zastrzeżeń choć oczywiście lepiej żby rodziły w bardziej odpowienim dla siebie wieku. Co do kobiet oddających dzieli to lepiej żeby je oddawały niż miały je wyrzucać na śmietnik albo zabijać i trzymać w piwnicy jak to już bywało

Gość taka jakas see
to zacofany kraj jesli nastolatka zajdzie w ciaze niech rodzi jesli malzenstwo nie ejst w stanie utzrymac dziecka to dla mnie troche irytujaca sprawa skoro je zrobili to i powinni miec jeden talezyk wiecej

to zależy jak młoda matka 12-17 stanowczo za mało by zostac matką , nawet jest to sraszne !!!!!

11:39 taka jakas see to zacofany kraj jesli nastolatka zajdzie w ciaze niech rodzi jesli malzenstwo nie ejst w stanie utzrymac dziecka to dla mnie troche irytujaca sprawa skoro je zrobili to i powinni miec jeden talezyk wiecej a za co wychowa to dziecko 15 letnia matka ? owszem skoro je zrobili to są odpowiedzialni i własnie dlatego decydują sie oddac dziecko w dobre ręce

Gość normalny gościu
Ja znam dziewczynę która urodziła w wieku 17 lat i doskonale daje sobie radę. Teraz ma 20 lat i jest drugi raz w ciąży (tym razem plnowo). W międzuczasie bez problemu zdała maturę, teraz jest na zaocznych studiacj . Oczywiście jest jej ciężej niż innym ale jest szczęśliwa i w wieku 25 lat będzie miała odchowane dwójkę dzieciaków :)

ja akceptuje wszyskie matki i te oddające i te nastoletnie i te co usuwają niech robi jak uwaza byle nie tłucze dziecka jesli go nie chce

Gość bdgbdfgb
potępiam jedno i drugie zjawisko (choć nie konkretne osoby, pomimo braku dobrego mniemania o ich inteligencji życiowej) w moim odczuciu współcześnie, wśród ludzi odpowiedzialnych za siebie i potomstwo, powinno się donosić tylko chciane ciąże, w przeciwnych razach można stosować antykoncepcję lub wczesną aborcję to tyle, jeśli zbierasz opinie, autorko tematu

Gość Bunio z wawy
Gdyby rodzić się miały tylko planowane dzieci to już dawno byśmy wygineli. W tej chwili mniej wiecej 20 - 25 % dZiecie poczetych jest nie planowo :)

Myślę że kobiety osiągnęły już na tyle wysoki poziom intelektualny że przed współżyciem powinny mieć świadomość tego że żadna antykoncepcja nie jest pewna w 100% i isnieje małe bo mąłe ale ryzyko zajścia w ciąże i w takim przypadku powinna albo zrezygnować z seksu albo urodzić i oddać do adopcji. Tyle małżeństw przecież nie może mieć dzieci. Aborcja to przecież morderstwo na dziecku. I niech nikt nie mówi że kobieta nie ma wyboru, bo wyborów ma sporo. Może zrezygnowac z seksu jeśli nie chce dziecka, może oddać do adopcji. W ogóle nie wyobrażam sobie jak można zamordować własne dziecko.

Gość A jedna taka ..............--
urodzila w wieku 17 lat.dzis dziewczynka ma 13 . Nastepne dziecko urodzila i (!!!) wyrzucila je gzdies w krzaki nad rzeka. Nic z tego powodu jej nie zrobili , nie udowodnili ze to rzeczywiscie jej dziecko......hmmmm...no ale badz co badz w ciazy byla i nagle dziecka nie ma ... A teraz po 5 latach znow ma nastepne ...

Gość bdgbdfgb
Widzisz, Sirhan ad-Din an-Nabheni, to kwestia światopoglądu. Ja też nie wyobrażam sobei jak można zamordować własne dziecko. Natomiast świetnie wyobrażam sobie, i brałam swego czasu pod uwagę (choć antykoncepcja okazała się skuteczna), jak można usunąć ze swojego ciała zlepek komórek zwany medycznie płodem.

Gość KOBIETA*
nie najgorzej sonda wypadla. a co do ,,jednego talerzyka wiecej,, to czesto chodzi o wiek i chorobe matki nie pozwalajaca jej sie zaopiekowac nastepnym dzieckiem a nie o miske ryzu.. przydalaby sie nam polska wersja Juno a gdybysmy wiedzieli ,ze dusza laczy sie z plodem najwczesniej w 3 mcu kiedy mozg jest juz bardziej rozwiniety ,czy to zmieniloby wasze poglady na aborcje?

dla mnie dziecko - jest dzieckiem od chwili poczęcia , gardzę kobietami które zabijają własne dziecko natomiast wspólczuje kobietom , które z pewnych powodów muszą oddac własne dziecko w ręce obcych ludzi - podziwiam je za to i wspólczuje !

"Myślę że kobiety osiągnęły już na tyle wysoki poziom intelektualny" sorry, poczęcie dziecka nie jest sprawą kobiety, ale dwojga ludzi, więc rozkminki nt POZIOMU INTELEKTUALNEGO są mocno nie na miejscu :O :O :O (czytałam gdzieś że jesteś lekarzem - żenujące :o ) jakbyście się mocniej nad tą duszą zaczęły zastanawiać, to nie znajdziecie żadnego sensu w łączeniu momentu poczęcia z "wejściem" duszy w ciało. to są same sprzeczności..

Nastolatki w ciąży: akceptuję, toleruję i prawie nic do nich nie mam. Ja w wieku 14-18 lat nie myślałam o sexie i było to dla mnie nie do pomyślenia, ale toleruję, że ktoś myśli inaczej. Jedyne czego nie jestem w stanie zaakceptować, to głupota! Idzie małolata do łóżka z facetem, wie czym to się może skończyć, a mimo to nie zabezpiecza się i liczy na łut szczęścia. Tyle się mówi o antykoncepcji, tylu mamy w kraju ginekologów, którzy porozmawiają i doradzą, a takie tylko pieprzą się ile wlezie i mają gdzieś antykoncepcję, bo w razie czego rodzice wychowają.:( Nie twierdzę, że zawsze jest tak samo, ale wyjątki potwierdzają regułę. Wierzę, że antykoncepcja może zawieźć, ale to są przypadki: kilka kobiet na milion, a przecież ciąż wśród nastolatek jest o wiele więcej. Matki oddające dzieci do adopcji: szanuję i podziwiam. Lepiej oddać niż wychowywać w ubóstwie. Ja na ich miejscu pewnie wolałabym usunąć, ale jest jeszcze jeden plus tej sytuacji: wiele par nie może mieć własnych dzieci i dla nich adopcja jest jedynym wyjściem. Co do podejścia ludzie: o nastolatce w ciąży się plotkuje, o niej się rozmawia, z niej się śmieje, ale ludzie je akceptują i z czasem zapominają, ale matka, która otwarcie przyznaje, że oddała dziecko do adopcji jest z góry napiętnowana i tego nic nie zmieni.

Gość KOBIETA*
,,antykoncepcja może zawieźć, ale to są przypadki: kilka kobiet na milion,, co do tego to jest inaczej- najlepsze metody(pigulki, spirale) daja 0.5 ciaz na 100 kobiet czyli 5 kobiet na tysiac czyli 5 TYSIECY na MILION kobiet! a zazwyczaj nastolatkom lekarze nie daja tabletek, a juz na pewno spiral wiec zostaja im prezerwatywy 20/100 lub glubulki 30/100 wiec nic dziwnego.. a co do odbioru spolecznego niestety jest chyba tak jak pisze Katis..

Gość KOBIETA*
samana- a gdzie tu laczenie momentu poczecia z dusza? gdyby kazdy z nas mogl poddac sie hipnozie i porozmawiac ze swoim przewodnikiem/aniolem strozem o duszy i jej wlasciwosciach wiedzielibysmy wiecej niz to co nam rozne religie wciskaja..

Gość ciezarna
mam 12 lat i jestem ciezarna dobrze mi z tym nie chodze do szkoly bo mowie rodzicom ze jestem chora a oni nie wiedza o niczym. nie musza bo i tak po urodzeniu zabije dziecko