Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nietwarzowa światkowiczka

wypadek zniszczył mi twarz

Polecane posty

Strzałka! Niestety duzo sie mówi teraz na temat wygladu..mam 26 lat i niegdy nie miałam chłopaka.Żaden mna sie nie zainteresował,były tylko kpiny,podlizustwo(w liceum na studiach byłam dobra z matematyki,rachunkowości)...na codsien obrzydzenie..krepujące spojrzenia. W wieku 13 lat miałam wypadek drogowy z rodzicami-na szczescie przezzylismy rodzice wyszli bez poważnego szwanku tylko lekkie złamania..natomist mi zgniotło twarz..zniszczyło skóre..i niestety utraciłam kilka kosci twarzy..w tym skóre która obecnie wyglada jak poparzona trwale.. przeszlam 8 operacji plastycznych-jest lepiej ale i tak widac bardzo moj nieszczesliwy wypadek... Kiedy ktos widzi moj profil lewy zdarza sie ze jakis chlopak np w autobusie dluzej mi sie przyglada..po zobaczeniu prawego widze tylko szok..niesmak i szybki unik wzroku.. nigdy sie nie całowałam...nie mówiac juz o niczym wiecej... nawet nik zaden chlopak nie zaprosił mnie na randke...

Gość quetal
Bardzo mi przykro:( Nie bede Cie pocieszac, ze na pewno kogos spotkasz, bo moze to sie nigdy nie zdarzyc, ale pomysl, ze ludzie z normalnymi twarzami tez sa czesto samotni cale zycie....

już sie przyzwyczaiłam do samotnosci..dobrze ze w necie nie widac cial,twarzy:(

Gość Trelek
Bardzo mi przykro. Mam nadzieję, że Cię przynajmniej nie boli, że już się wszystko zagoiło. Czy lekarze proponują Ci dalsze operacje plastyczne? Z czyjej winy był ten wypadek?

czy to ważne czyja wina? autorko, poszukaj wśród ludzi również okaleczonych bądź niepełnosprawnych

Jasne, niech bierze się za przystojniaków i dostaje kosza za koszem. Wiem że to śliczne i poprawne politycznie powiedzieć że kazdy ma szanse, ale niestety nie każdy. Oszukujecie samych siebie... A jeśli - słodka idiotka - naprawde tak myslisz - zainteresuj się prosze jakimś facetem z pokiereszowaną twarzą

Gość placzaca wierzba
nie szukaj kogos na sile,wierz ze sa jeszcze tacy dla ktorych liczy sie osobowosc,charakter,inteligencja dzieczyny.I nie martw sie,tylko badz bardziej pewna siebie,nie chowaj sie.I pamietaj ze ''ladna dziewczyna jest gdy o siebie dba''

Wypadek był z winy niestety mojego ojca-nie dojrzał wykrecajaceg samochodu. Tak skóra juz sie zagoiła dawno ...nie czuje bólu... narazie nie moge robic operacji plastyczych lekarze czekaja na lekka regeneracje i calkowity efekt bedzie widac dop po pół roku od operacji ich pracy,,,jak moja własna skóra zacznie wspólpracoawac z ta sztuczna(tzn pobrana z mojego uda)... pozniej mozliwe sa dalsze operacje..

Gość polacy sa nietolerancyjni
Współczuje Ci! Współczuje tym bardziej bo wiem jak okrutni sa polacy, jak potafią dać w kość komuś kto wygląda troche inaczej.To jakis chory kraj, nienormalni ludzi którzy gnębią :wzrokiem, słowem...innych z wyglądu ludzi. Ja dopiero odżyłam jak wyjechałam do Londynu, tam juz nikt nie pokazywał mnie paluchami, nie smiał się prosto w twarz.Jedynie gdy chodze do polskiego kościoła słysze za sobą docinki....w jeżyku polskim.... polacy to zupelnie bezlitosne, nietoletencyjne chamy!

byłam u psychologa..on mi dużo pomógł przez 3 lata wogóle nie wychodziłam wstydziłam sie swojej twarzy...tylko płakałam ... po wizytach u psychologa zmieniło sie to-zaczełam wychodzic do ludzi ale ich reakcja ...hymm..nie generalizujmy..wiadomo jaka była. Bardzo przykra. Znowu sie zamknelam. Jestem zgrabna (170 cm wzrostu 53 kg wagi)i inteligentna dziewczyna ale co z tego kiedy moja twarz wyglada jak wyglada:(

Plastyka jest teraz zaawansowana, także źle nie będzie.:) Najwazniejsze, że żyjesz i że jesteś pełnosprawna. Chamidło, ja się akurat nie mam zwyczaju wiązać, ale w ludziach pociąga mnie wyłącznie ich osobowość. Wtedy człowiek cały staje sie piękny. Idealny.:D

Jakby tak zachowywały się dzieci to byłoby to zrozumiałe ale tak zachowuje się dorosły człowiek.Zycie w naszym kraju to mordęga dla kogoś kto choć troche odbiega od "normy".Polacy nienawidzą inności.

Gość Trelek
Czy to ważne, czyja wina? Ważne. Bo oprócz ran fizycznych ona może mieć też rany psychiczne. Mam nadzieję, że to nie tato był kierowcą - jej mogłoby być trudno przebaczyć. Poza tym może mieć takie myśli - dlaczego to na mnie padło? Dlaczego to rodzice wyszli bez szwanku, a nie ja? Oni już swoje przeżyli, to oni mogliby mieć oszpeconą twarz. Z takimi myślami trudno się uporać i podajrzewam, że kołaczą się po głowie autorki. Ja też mam podobny problem - blizny po oparzeniu na piersi. Jednak mam już męża, dla którego to nie przeszkadza. Nie ogląda się za innymi. Ważne, żeby mieć ciekawą osobowość.

a jak jest w Londynie z tolerancyjnoscia? podobno duzo tam osób otyłych lubiacych fast foody...to prawda?

nie martw się dziewczyno, na pewno spotkasz fajnego faceta, to że masz blizny to nie Twoja wina a poza nimi masz na pewno wiele atutów. Wiem że to brzmi tak banalnie, ale zobaczysz że może dzięki tem poznasz wartościowego człowieka a nie jakiegoś powierzchownego ignoranta.. :) Zresztą masz szansę na ciągłą poprawę skóry.

trelek..tata mój był kierowcą-niestety:( ale nigdy PRZENIGDY nie obwinaiam i nie obwiniałam go za to..raczej on czuje sie winny... ale jest naprawde kochanym ojcem.. nie moge mu nic zarzucic , cóz-widocznie tak musiało byc:(

w londynie nikt na Ciebie nie zwraca uwagi.Juz nie czuje na sobie wzroku w autobusia czy metrze (w polsce wpatrywali się bezczelnie z uśmiechem na twarzy), już nie słyszę docinków(w polsce bez skrepowania ludzie przy mnie komentowali moj wyglad),już nikt się za mną na ulicy nie ogląda(chyba ze będe przechodzic obok grupy polaków, bo jak wiadomo jest ich pełno w londynie)

polacy nie dają zyć osobie która wygląda inaczej.Tacy z nas "KATOLICY" :(

do polacy sa nietolerancyjni- Ty tez przezyłas jakis wypadek? masz oszpecona twarz/ciało? mam przyjaciólke praktycznie od podstawówki znała mnie tez przed wypadkiem-jako jedyna nie odsunela sie nasz kontakt przetrwał... wie jak mi ciezko i stara sie spedzac ze mna niektore wolne chwile-ale wiadomo jest młoda piekna kobieta-biega na randki...poznaje chlopaków.. ostatnio odmówila swojemu chlopakowi spotkania pod pretekstem ze umowila sie ze mna..mialysmy tem na glosnomowiacym...on nie wiedzial,ze jestem ,siedze obok niej...gdy zoznajmila mu ze dzis sie nie spotkaja bo jest umówiona na popołudnie ze mna... odpowiedział..."no co tyz tym zbliznowanym czupiradłem?" Nie wiem czy czupiradlo bylo odnosnikiem do mojej fryzury mam naturalnie krecone blond loczki... ale upokorzenie i przykrosc jakich wtedy doznałam nie znaly granic... myslalam,ze ów facet mojej przyjaciólki lubi mnie taka jaka jestem...jednak nie wazne jaki facet i kim dla ciebie jest...zawsze liczy sie tylko wyglad innej kobiety.

Gość Trelek
Nietwarzowa--->bo moje poparzenie było z winy babci, która nie upilnowała mnie, jak byłam mała. Obwiniam i mamę - dlaczego mnie oddała tej babci do opieki, dlaczego pracowała? Niestety nie umiałam być szlachetna, obwiniałam rodziców, doszło do tego, że po ukończeniu szkoły wyjechałam i zerwałam kontakt z rodziną. Dopiero po urodzeniu dziecka zaczęłam myśleć inaczej. Dziś żal mi tamtych straconych lat. To dzięki mężowi uwierzyłam, że mogę być atrakcyjna - w jego oczach to widzę. Tego i tobie życzę. Tylko takie osoby jak my nie mogą szukać wśród osób pustych i próżnych.

Wsólczuje Ci.Nie ja nie miałam wypadku ale wyglądem róznie się od innych. TYle ile przeszłam upokożenia w Polsce to się w głowie nie mieści. Nie ma chyba gorszego narodu niż polacy.Zawistni i chamscy.Zero tolerancji, ZERO!!! Nie wiem jak mozna byc takimi bezdusznymi ludźmi.Przeciez oni tez mogli się tacy urodzić albo w kazdyj chwili mogą przezyc jak Ty wypadek i co wtedy?????wtedy dopiero poczują co to życie w zaściankowej polsce.

Gość Trelek
Niestety, nie możemy przebierać w facetach jak w ulęgałkach, ale jest gdzieś ktoś nam przeznaczony i trzeba czekać. Ja znalazłam, więc czemu Ty miałabyś nie znaleźć? Nie jesteś wcale gorsza, jesteś lepsza niż ja, bo masz szlachetny charakter.

Wszyscy idą pieknie w niedziele do kościółka hahahah śmiać mi się z tego chce. Idą do kościólka zeby tak naprawdę obgadać sąsiadki, zobacyzć w czym się tym razem ubierze. Tacy jestesmy!!! załośni polacy

Ok.Jestem nietolerancyjna,bo przyznaje sie gdybym spotkała na swojej drodze faceta który ma zniekształconą twarz,to tylko wielkie uczucie uczucie do Niego zmusiło by mnie do pocałunku czy seksu.I nie gadajmy o tolerancji,są rzeczy które są w naszej psychice i choć bysmy chcieli nie da sie tego przełamać.Taka osoba musi być silna psychicznie i mieć to coś. Z resztą tolerancja jest czasem brana przez poszkodowanych jako litość.

Gość quetal
Skoro nawet grubsza czy brzydsza dziewczyna nie moze liczyc na zainteresowanie faceta, to co dopiero oszpecona...Wydaje mi sie, ze pomysl, aby poszukac przyjaciol wsrod ludzi z podobnymi problemami jest bardzo dobry. Nikt tak Cie nie zrozumie jak ktos, kto sam boryka sie z takim samym problemem. Jest mozliwosc, ze ktos 'normalny' sie Toba zainteresuje, ale moze okazac sie swirem, ktory Cie zgnoi, od siebie uzalezni i wmowi Ci, ze gdyby nie on, bylabys nikim.

Gość mania313
moge cos na ten temat powiedziec gdyz w wypadku 6 lat temu stracilam noge.przyzwyczailam sie do tego jednak mysl ze zawsze bede sama nie daje mi spokoju.autorko rozumiem cie ale musisz z tym zyc.nie moge nic powiedziec gdyz niewiem jak to wyglada.wiem ze to krepujace ale moze przyslesz swoje foto abysmy mogli cos wiecej powiedziec.moze odbierasz to poprostu inaczej.

Gość quetal
Mania, Heather Mills tez nie ma nogi i jakos jej mezowi to nie przeszkadzalo. Glowa do gory!!

quetal--->nie zgadzam sie z tym.Niech wychodzi do ludzi,tylko niech nie wymaga od wszystkich tolerancji.Zawsze sie ktoś wredny znajdzie i powie coś nieprzyjemnego.A jesli chodzi o miłość.?Jak ją ma ktoś pokochać to tak zrobi.Nieważne czy to bedzie ktoś pełnosprawny czy nie,On ma ją kochać i szanować/