Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pierwszaaaaaaaaaaaaaa

Jakie zabezpieczenie na pierwszy raz?

Polecane posty

Wiem, że było kilka tematów o tym, ale ja nadal nie wiem jakie zabezpieczenie jest najlepsze. Zacznę od tego, że byłam ostatnio u ginekologa po tabletki, ale musze mieć najpierw cytologie( po okresie, czyli za 2 tygodnie), później pewnie będę czekała na wyniki co oznacza, że tabletki będą "działały" za jakieś dwa miesiące(przy dobrych wiatrach), a ja chciałabym zacząć współżycie ze swoim chłopakiem. Nie piszcie mi tylko,że mogę czekać itd. Pytam jakie zabezpieczenie będzie najlepsze. Trochę mam obawy co do prezerwatywy..

Gość dosmantyy
Ja za 1 razem używałam prezerwatywy. Najlepiej kupić w aptece, dobrej firmy , powinno byc ok :)

Kiedyś był Patentex-oval, takie globulki, ale ja długo stosowałam tabletki, więc nawet nie wiem czy Patentex jest jeszcze w aptekach....Stosowałam go jako dodatkowe zabezpieczenie z prezerwatywą.

Dobrze,że masz swiadomość, że sama prezerwatywa nie daje 100% zabezpieczenia :)

Gość dosmantyy
Ja nigdy nie faszerowałam się hormonami, od zawsze stosujemy prezerwatywy i nie było niechcianej wpadki, dziecko planowane. :)

Gość dosmantyy
a już napewno nie rozumiem kombinacji : tabletki+ gumka

Hm... a jakiej firmy prezerwatywy będą najlepsze?

Gość kloh
moim zdaniem durex bo sa najciensze i prawie niewyczuwalne i maja atesty- ale to chyba maja wszytskie dostepne prezerwatywy...

Tak sobie myślę, że chyba jednak zaczekam na tabletki. Bo to będzie pierwszy raz dla mnie i dla mojego chłopaka i tu może się okazać, że będzie zdradliwe nasze niedoświadczenie(np. zakładanie prezerwatywy:P) i za 9 miesięcy kinder-niespodzianka...

Nareszcie jakaś rozsądna dziewczyna :) Mam dosyć czytania topików typu:"ratunku jestem w ciąży". Trzeba myśleć PRZED, a nie PO, i głową, a nie dupą:D. Uffff, ulżyło mi.

Gość Pierwszaaaaaaaaaaaaaaaa
Wiesz.. no mam głowę na karku:) Tak poważnie to myślę sobie,że trzeba mieć okropnego pecha żeby zajść w ciążę przez pęknięcie gumki bo po pierwsze tych dni płodnych jest niewiele, po drugie żeby jeszcze akurat w płodny pękła to już w ogóle. A przecież jest tyle par które kilka lat starają się o dziecko! Mimo, że kusi mnie aby mój pierwszy raz był tylko z prezerwatywą to chyba nie zaryzykuję, co oznacza że jeszcze ze 2 miesiące poczekam aż tabletki będą...

ale niestety tabletek nie mogą wszyscy stosować, u mnie w czasie badań holmonalnych wyszedł stanowczo za wysoki poziom prolaktyny :( zostaje mi praktycznie tylko prezerwatywa albo abstynencja :(

Gość pierwszaaaaaaaaaaaa
Przyznaję iż... będę miała wolny dom za parę dni i kusi mnie :P Skoro okres miałam 21 marca.. to chyba mam juz niepłodne dni:P

Gość dddddddddddddddddee
Może zaryzykuj?

Gość Pierwszaaaaaaaaaa
Boję się zaufać na 100% prezerwatywie

Gość dla zabawy nie mam nicka
Ja zaufałam. Ale nie polecam. bez gumki o wiele przyjemniej. Dlatego jednak polecam poczekać do tych tabletek ;)

Gość Aśa.
a ja mam problem z dniami plodnymi..nie wiem jak je okreslic. tez planuje stosunek, ale przed tym chcialabym sie dowiedziec czegos na ten temat[dni plodne...] no i boje sie ze czlonek nie zmiesci m isie w pochwie bo moj chlopak ma naprawdę 'duzy' ;]