Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kittyrespeto

ARCHITEKTURA bez matmy i lekcji rysunku PG ??

Polecane posty

Gość jot gie
Wiem, że posty na tym forum są już bardzo stare i chyba nie uda mi się Wam pomóc, ale być może ktoś inny tutaj jeszcze zajrzy.. :) Ja będę zdawać na architekturę do Warszawy na PW. Jestem z okolic Łodzi, gdzie już od kilku lat chodziłam na różnego rodzaju rysunki, malarstwa, kursy itp.. Wydawało mi się, że wystarczy jak w klasie maturalnej zacznę jeździć do Warszawy i się dostanę. Otóz okazało się, ze jak przyjechałam na zajęcia to mnie zamurowało. Ludzie wokół tak rysowali, że mi 'szczena opadła' :) Wtedy jeszcze nie wiedziałam, ze ja też tak mogę... :) Chodzę do szkoły rysunku DOMIN w Warszawie, która jest największą tego typu szkołą w Polsce. Tam jeden drugiego pozytywnie nakręca i motywuje.. Wszystko dzięki Wojtkowi, który od 18 lat prowadzi ten kurs i jest prawdziwym pasjonatem. Cena nie jest wygórowana, szczególnie jak na paletę możliwości: w teorii masz 4 godziny zajęć tygodniowo, a w praktyce mozesz siedzieć w pracowni cały czas, asystenci zawsze podejdą i Ci pomogą. Ponadto, jest mnóstwo zajęć dodatkowych, bezpłatnych, żeby każdy mógl sie rozwijać w tym co go interesuje, np: samochody, gry komputerowe, krajobraz, komisk, noir, martwa natura, rysowanie postaci... i wiele innych. Ciągle powstają nowe zajęcia- teraz mają być dodatkowo: aerograf i fotografia. Jestem pewna, że każdy znajdzie w DOMINie coś dla siebie. Nie piszę tego jako reklamy, ale sama jestem tak zadowolona z tych zajęć i mojego wyboru, że każdemu będę polecać. Dodam tylko, że ja dojeżdżam z okolic Łodzi (ok.3h pociagiem), ale są też osoby, które dojeżdżają ze Szczecina, Suwałk czy Przemyśla! Tak więc coś w tym chyba musi być.. :) Tutaj macie adres do DOMINA: www.domin.pl Pozdrawiam i życzę dobrych wyborów! Ja nie żąłuję :)

Gość macmajer
Nie dostaniesz się bez matmy na maturze i do tego jeszcze rozszerzonej. Nie ma takich ludzi musiałbyś mieć po 5.0 z rysunku co bez kursu nie będzie miało miejsca. Jeśli dobrze rysujesz, to się zdziwisz jak źle rysujesz. Pani na plastyce powiedziała, że ładnie, to sobie zobacz kurs rysunku http://www.kurs-rysunku.com rysujesz tak dobrze?

Gość gość
Bez rysunku myśle, że dasz rade ale bez matmy to raczej ani rusz. Na polibude to matma jest obowiązkowa i jeśli nie miałeś matury to jak chcesz na architekture to ja bym Ci polecała wziąść się ostro za lekcje z matematyki. Możesz też wziąść kurs przy uczelni jakiejś w Gdańsku o ile masz zamiar tam studiować http://matfiz24.pl/czy-matematyka-jest-nam-potrzebna-w-xxi-wieku

Gość gość
mozna zrobic kurs architekury wnetrz np tu www.akademia.ewaromanow.pl :) moja kolezanka robila i mowila, ze warto

Gość gość
Matematyka to podstawa. Tak samo radzę zainwestować w lekcje rysunku, bo najczęściej osoby które pretendują do studiowania architektury decydują się na dodatkowe kursy i w ten sposób, nawet mając smykałkę do rysowania- możesz być daleko w tyle za konkurencją. Taki kurs i tak zaprocentuje podczas studiów- sprawdź ofertę szkoły Domin. Szkolą najlepszych i masz jak w banku, że dostaniesz się na wymarzoną uczelnię.

Gość FALAFELLLLL
W gdansku najlepiej iść do edukreski, oni sie specjalizują w egzaminie na arch - ale nie tylko. Super atmosfera i mega prowadzący, ja chodzilam tam na kurs 3 lata temu i zawsze bede milo wspominac ;) cena za kurs jest bardzo przystepna ;) podrzucam linka, bo warto sprawdzic ;)