Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dommmmmi

Ile żyja plemniki męskie a ile żeńskie?

Polecane posty

Gość dommmmmi

Wie ktos może dokładnie? Bo czytam i raz jest gdzies napisane ze meskie do 3dni a gdzies tam ze dobe.

Gość plemniki żeńskie
żyją tylko w wyobraźni autorki postu.

Gość dommmmmi
Nie rozumiem co w tym dziwnego. Przecież od dawna wiadomo ze plemniki żeńskie sa wolniejsze ale dłużej żyja. Natomiast meskie sa szybsze ale krócej zyja ALE ILE??? Planuje płec dziecka i dlatego pytam. A jak ktoś nie wie to niech sie nie wtraca z głupimi uwagami!

Gość Iwonka z pękniętego kondonka
do autorki-> nie ma plemnikow zenskich...zenska to jest komorka jajowa,,,,plemniki sa tylko męskie!!

Kurde, myślałem że ktoś sobie kpi... :-D Ale nie! :-D :-D :-D :-o :-( :-D

Gość kochana nie zaplanujesz płci
i ja jestem tego najlepszym przykładem;) tylko od Twojego partnera zależy czy będziecie mieć córkę czy syna, bo my kobiety mamy tylko jajeczka z chromosomem X, czyli żeńskie reszta zależy od faceta ja zaczęłam starania w 10 dniu cyklu, co drugi dzień dokładnie od 6 listopada potem kolejno 8, 10, 11 i 13-go (wtedy to był dzień owulacji) i co? dziś wiem, że na 100% będzie SYNEK, a nie córka choć teoretycznie według tych wszystkich teorii o planowaniu płci powinna być dziewczynka:D płci dziecka nie można sobie zaplanować

Gość ale glupie baby tu sa
na poczatek definicja dla tych niedouczonych, co by sobie poczytaly i nie kompromitowaly sie wiecej : Płeć dziecka zależy od rodzaju plemnika, który wniknie do komórki jajowej. Wszystkie komórki jajowe zawierają chromosom X, plemniki zaś albo chromosom X albo Y. Połączenie chromosomów X i Y to chłopiec, zaś dwa chromosomy X (XX) to dziewczynka. Męskie i żeńskie plemniki są wytwarzane w takiej samej ilości i różnią się między sobą m.in. ilością DNA. Statystyki pokazują, że na każde 100 dziewczynek rodzi się 105 chłopców. Jednak proporcje wyrównują się szybko, tak że w wiek dojrzały wchodzi porównywalna liczba kobiet i mężczyzn (proporcja bliska 1:1).

Gość dommmmmi
"ale głupie baby tu sa" Dzieki za informacje

Gość męski plemnik
"ale glupie baby tu sa" dzięki za rzeczową informację, oby więcej takich odpowiedzi :) odpowiedź na pytanie "zdecydowanie na tak": płakać.

widac ze ludzie zacofani są są plemnik irodzaju zenskiego i meskiego meskiego krocej zyja ale sa szybsze a rodz zenskiego sa wolniejsze ale dluzej zyja a jesli ktos sie z tej teorii smieje to znaczy ze jest niedouczony i powinien milczec a nie smiac sie a ile zyja nie wiem,bo wszystko zalezy od wrogosci sluzu pochwy i macicy kobiety