Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pryszczol

Problem z pryszczami na plecach /

Polecane posty

Gość pryszczol

Mam problem, od 2 miesięcy na plecach a dokładniej na łopatkach zaczęły wyskakiwać mi pryszcze :/ być może ma to związek z pzzeprowadzka (jakaś inna woda) lub co za tym idzie -stres-większa ilość czekolady :) Ograniczyłam ja do minimum, ale nie mogę sie nadal tego pozbyć. Niedługo wakacje, a mi co 2-3 dni wyskakuje nowy pryszcz, przeważnie są to jakieś podskórne pryszczyki, ale że swędzą i denerwują to je wyduszam, ale i tego staram sie nie robić. poradźcie proszę jak można się ich pozbyć. Mam małe blizny, po tych które wydusiłam lub same zniknęły, blizny jasne i znikają więc to pół problemu, ale co zrobić aby nie wyskakiwały nadal?? Prysznic biorę codziennie wieczorem (myje się gąbką, a łopatki szoruję tą bardziej szorstką stroną), dodatkowo w ciągu dnia czasem przemywam łopatki wacikiem nasączonym tonikiem, jednak nic to nie pomaga :(

Gość biedorna
Kurcze miałam taki fajny płyn własnie na krosty na plecach, ale zapomniałam jak sie nazywał://// grrr jak sobie przypomne to na pewno ci napisze. A tymczasem zapomnij o szorowaniu bo wtedy roznosisz bakterie i dlatego cały czas masznowe wypryski!! W ogóle nie ruszaj tych krostek i nie wyciskaj. To plecy, nie widac ich na codzien wiec mozna sie powstrzymać. I pamietaj zadnego szorowania i peelengów, to tylko roznosi krostki po całych plecach.

Gość pryszczol
O kurcze, a ja w przeciwną stronę kombinowałam z tym szorowaniem. Staram się już nie wyciskać i dobrze mi idzie, wiec z tym myślę że już nie będzie problemu. Kwestia tylko co zrobić, aby więcej mi nie wyskakiwały :/