Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość siora36248o27

mój brat jest za granicą a przyszło do niego pismo z WKU że ma się tam stawić

Polecane posty

Gość siora36248o27

czy to jak mój brat jest za granicą to nic mu nie grozi czy jak?

potrzeba, by któreś z rodziców poszło do tego WKU i przedstawiło sprawę jak ona się ma , a resztę oni powiedzą.

Gość siora36248o27
ano ciekawe co powiedzą.. czy zdarzyło się w ogóle jak wojo szukało kolesia za granicą?

Gość uznaja go za dezertera
i po powrocie pójdzie siedziec , jezeli nie wyjasnicie sprawy w wku

Gość nie mogągo uznać za dezertera
głupku :o

Gość jezeli sie nie zjawi to jest
dezerterem, najpierw żandarmeria przetrzepie dom "glupku" :o

Gość nie mogągo uznać za dezertera
dobra nie strasz jej jak się nie znasz :D jak wróci to może pójdzie do woja jak nie będzie uważał. niech lepiej siedzi tam gdzie bezpiecznie :D

Gość jak przyjedzie do polski
to WKU moze nawet na lotnisku na niego czekac :D ostatnio bylam swiadkiem kilku takich akcji ... jak ludzie z UK wracali na swieta do rodzin ... a tu WKU ich w kamasze zabralo ;p Po jakiego chuja odbieracie poczte brata ?

Gość masz zadatki na geja
hej właśnie, jak przychodzi coś z wku to tego nie odbierasz przecież :o

Gość jak przyjedzie do polski
no ale widocznie niektore osoby nie maja mozgu ;/

Gość cytat.........
"Armia bierze się za poborowych, którzy wolą zarabiać pieniądze za granicą, niż spełnić konstytucyjny obowiązek. Wojsku brakuje poborowych, bo większość oznaczonych kategorią "A" uczy się i korzysta z odroczenia, a ci którzy odroczenia nie mają, wyjeżdżają do pracy za granicę - podaje RMF FM. Lubelska Wojskowa Komenda Uzupełnień nie kryje, że z powodu wyjazdów za granicę, ma problemy z ilością stawiających się do poboru. - Oni może chcą pójść do wojska, ale nie w tym momencie, gdy wojsko ich potrzebuje - mówi o poborowych jeden z pracowników WKU. Wojsko zaczęło kierować wnioski do organów ścigania, dlatego poborowy, przyjeżdżający do Polski, może mieć problem na granicy. Za uchylanie się od służby wojskowej grozi kara do 3 lat więzienia."

Gość Kaskaaaa
Nic sie nie stanie..pracowałam w WKU, to pewnie uzupełnienie ewidencji...albo co innego. Jeśli brat ma karte mobilizacyjną, to musi poinformowac wku jesli wyjezdza na dluzej niz trzy miesiące...wiec jesli wyjechał na krócej to ok. Nie martw się.Jak chcesz to można zadzwonić i ich poinformowac, ale jesli tego nie zrobisz to naprawde nie ma problemu. Niech sie brat tam stawi jak wróci z zagrancy:)

Gość kamil22
ja własnie kończe wojo i powiem tak stracony czas tak pojebana instytucja ze szkoda gadac niech brat się jeszcze chowa przez rok póżniej już nie będzie poborów

Gość kamil22
i niech się nie stawia w WKU bo dostanie bilecik a po co mu to

Gość kamil22
najmilsze wspomnienie z wojska mam z momentu gdy cały batalion wpadł do mojego pokoju i zaczął mnie chłostać penisami po głowie :classic_cool:

Gość kamil22
ty zajebany synu szmaty nie podszywaj się pod kogoś skurwysynu jebany

Gość kamil22
wieczorami wymykałem się też z koszar i nadziewałem moim anusem na działo czołgu PT-91 Twardy :classic_cool:

Gość podstawowy błąd
pobranie nieswojej korespondencji. Jak się wzieło list polecony i podpisało to przejeebane, a tam wyraźnie pisze do rąk własnych. Mój stary podpisał list i miałem przejeebane. kamasze przez 9 miechów

Gość ORTOGRAFIAAAAA
mama albo tata idą do WKU i mówią, że syn wyjechał dawno za granicę i nie wiedzą gdzie. Niech se sami szukają te cepy z WKU.

Gość siora36248o27
nic z tego nie rozumiem: braciszek służy w Iraku, więc czemu wojsko szuka go w kraju ?

Gość Heheh
Podszywacze, poprawiacie mi ZAWSZE humor :D. Oj Kamil22 te chlostanie penisami...

Ma sie stawic w celu pobrania biletu w okreslonym terminie, inaczej zajmie sie nim zandarmeria. Najlepiej bylo wymeldowac brata i chlopak bylby bezpieczny...

Gość przez tyle lat Polski Ludowej
całe pokolenia młodych Polaków kombinowało jakby uniknąć wojska, ja zostałem magistrem , choć mi to do srania potrzebne, a ta banda głupków jeszcze nie doszła do tego, że niech sobie idzie do armii ten który ma predyspozycje do zabijania i dali wreszcie spokój normalnym ludziom

Gość a ja mam takie pytanie w imien
ja mam pytanie: czy jesli moj facet byl 2 razy kararny.. dostal kary w zawieszeniu.. w zasadzie jest w trakcie ich zawieszenia a ma 26 lat to moga go wziasc do woja czy nie?

mam wyższe wykształcenie i nie mam predyspozycji do zabijania a w syfie spędziłem i tak 3 lata... mamy XXI wiek... ehhh:p

Gość siora36248o27
dzięki za odzew, z tym irakiem to podszyw, napisze braciszkowi żeby tam siedzial jak najdłużej za granicą, a listu nie odbieraliśmy i niczego nie podpisaliśmy, bo był w skrzynce:O