Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

karal

pominiecie tabltki

Polecane posty

mam pytanie..biorac tabletki ostatnia zawsze przypada mi w srody,teraz ostatnia wzilam w czartek,wniosek taki ze zapomnialam pradopodobnie o jakiejs ale bralam cale opakowanie..zrobilam siedmiodniowa przerwe...czy przy nastepnym opakowaniu jest jakies ryzyko ??czy pominiecie tabletki z wczesniejszego bedzie mialo jakies ujemne...?

Gość jenny20
jeżeli normalnie dostaniesz krwawienie z dostawienia to znaczy że tym razem Ci sie udało:)weź następna tabltke po przerwie tego dnia którego zawsze rozpoczynalas opakowanie, ale dla pewności użyłabym przez tydzien gumek, bo w końcu nie wiadomo której zapomniałaś, a to chyba ma jakies znaczenie.

jeśli od normalnej pory brania tabletek minęło więcej niż 12 godzin, to nie musiałaś jej brać dzień później. Zrobiłabys 7 dniową przerwę, dostajesz okres i tyle.....cykl by się przesunął o 1 dzień bez utraty zabezpieczenia. Poza tym, informacje jak zażyć pominiętą tabletkę znajdziesz w ulotce leku który bierzesz. Powodzenia :)

:) dokladnie..prawdopodobnie po ominieciu tabletki nastapil okres a ja nadal bralam tabletki..lekarz uzasadnil to tym ze przy tych tabletkach tak moze byc...wtedy nie wiedzialam ze zapomnielam o jednej:) czyli bralam tabletki..przesunelo sie o jeden dzien..nie wzielam pierwszej z nowego opakowania w srode lecz w czwartek..jaki okres bedzie najlepszy na dodatkowe zabezpieczenie??czy moze wogole wszystko pokrecilam z tym braniem??:) dzieki za odp..